Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка

В Мароко минималната заплата е 240 евро, съобщи Драгомир Стойнев
Обновена: 7 окт 2012 17:21 | 7 окт 2012 14:09, Елка Василева
735
Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка
Сравняват заплатите у нас вече с тези в Африка. Снимка: архив, Булфото

В България твърдо мога да заявя, че има експлоатация на работниците, каза пред журналисти председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Драгомир Стойнев. Той участва в кръгла маса "Заплащането на труда в България - предизвикателства и перспективи", организирана от КНСБ.

Ние имаме възможно най-ниските заплащания не само в ЕС, а вече и в Африка. В Мароко минималната заплата е 240 евро, а в следващия член в ЕС- Република Хърватия - 450 евро, каза Драгомир Стойнев.

Той отбеляза сред причините за ниското заплащане у нас на труда прекалено голямата по думите му норма на печалба – 35-40 процента. В останалите развити държава тази норма е 18 процента. Там хората предпочитат да инвестират в своите работници, вместо да си купят яхти, да ходят на скъпи почивки и да си купят луксозни вили, каза Стойнев.

В отговор на въпрос Стойнев заяви, че противоречи на всички международни норми за една и съща работа в различни региони да се плаща различна заплата, при това регламентирано от държавата. Ако искаме да обезлюдяват конкретни региони, точно това трябва да направим, добави Стойнев.

По отношение на предложението на КНСБ за ръст на пенсиите от 1 януари с 10 на сто Стойнев напомни, че БСП е заявила още през август позицията си, че от 1 януари всички пенсии трябва да се увеличат с 11,2 процента. Настояваме майчинските да следват минималната работна заплата, което означава да станат 310 лева, както и за това всяка майка да получава детските от 35 лева, чийто размер също е необходимо да се увеличи, допълни Стойнев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


735
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
3
 
5
 
! Отговори
афро преди 11 години
След като изгоним Седянков, той ще отиде да оправя африканците. Ще го направят Министър на клон. Ще си седи на клона докато го сготвят!
215
3
 
7
 
! Отговори
Няма оправия преди 11 години
Проблемът е ,че на следващите избори за 3-ти път ще дойдат БСП и оправия няма да има...сега плюем Герб,после Бсп....нищо ново
214
2
 
3
 
! Отговори
Вулгар преди 11 години
Ми ние ръфляците сме си свикнале с тава па даже ни убаво, рииш.
213
0
 
15
 
! Отговори
не вервайте преди 11 години
българия е най великата, ний сме мнооодобре, матрялът е штъслифф и мнооо умън, матрялът шъ умре от глад амъ е штаслиф и не верва на написаното по горе. //п.п. интересно ми е дали пък в северна корея не са по добре от нас.
212
0
 
11
 
! Отговори
Частния сектор - 2 преди 11 години
Най - добре е да си насадим ТРЕВА - КАНАБИС, като бабата от Петрич за да ние весело ! Само алкохол и дрога за да не мислим за други неща - това е нашето бъдеще ! РОБИТЕ СЕ РАДВАТ НА КРЪВ - ЗРЕЛИЩА И ХЛЯБ ! Спете и небойте се деца за утрешния ден !
211
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
277Като стане 500 лв нали всички ще ревнете, ч ГЕРБ унищожават малкия и средния бизнес бре ! Аман от дебилни отворковци.
210
4
 
1
 
! Отговори
До 271 преди 11 години
Изгонете и останалите турци,ще се оправите.
209
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 11 години
минималната заплата в България трябва незабавно да стане 500лв най-малко,в противен случай до няколко години ще изчезнем съвсем,всички сме подложени законно на геноцид...незабавно трябва да е въведе такси милионер...нека който има доход над 500 000лв да плаща много поскъпи данъци от колкото хората които им се събират едва 3600лв за година което е кошмарно...и като не им ги дават става още по зле...
208
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I TEZI VI SA MNOGO...
207
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До избирател:Българин и революция,това е виц и то кратък.Ние сме си роби и освен да плюем,че тези дет стачкуват са мързеливи друго не правим.А Гърците си плетат кошницата и ще си запазят стандарта и привилегиите а ние ще се натягаме на ЕС и ще получаваме оргазъм при всяка похвала от тяхна страна.А мързеливите си стачкуват ......
206
3
 
9
 
! Отговори
До227 преди 11 години
Какво ще ви правят в Африка?Никъде по света няма крадливи племана освен вашето.
205
1
 
15
 
! Отговори
Фанфуй преди 11 години
Поредно доказателство за булгурската нация едно от най некъдърните племена в световната история :)))
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как да я обичаш тази ***, как да си патриот, как....
203
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то в нашата татковина всички го карат на печелбарство дори и самата държава
202
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 11 години
Костов е виновен!
201
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
55Домати се произвеждат. Струват 2 пъти по скъпо от евтините пластмасови ***. Ти от кои ще си купиш ?
200
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само комунистчетата реват че бачкали за 300 кинта заплата.А ми то трябва да си необразован и некомпетентен за да получаваш подобна заплата....от съжаление.Даже *** в чистотата взимат по-високи заплати.
199
0
 
3
 
! Отговори
избирател преди 11 години
До Анонимен''Да поемем кампания всички и да им покажем среден пръст на изборите.Аз също ще им нарисувам от трите най-големият.''*** си ще снимам,вместо бюлетина ще пусна снимката,но все тая.Няма ли сопа брато,оправия няма.Кажи ми една единствена държава,каде след комунизъм е тръгнала ,към демокрация без кръв?!
198
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 11 години
нарцисът какво каза по въпроса
197
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Там хората предпочитат да инвестират в своите работници, вместо да си купят яхти, да ходят на скъпи почивки и да си купят луксозни вили"Работил съм за един тип дето все разправяше че не можел да ми дава повече от 400 на месец, въпреки че искал. Обаче като се появяха 4-5 почивни дни (нац. празници и др.) си хващале жената и децата и хайде на Сейшелите, на Палма де Майорка, на екскурзия в Париж....