Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!

BG правителството не работи за "Набуко", а за "Южен поток", рече Кунева
8 окт 2012 21:47,
208
Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Вместо да работим за отпадане на визите за Съединените щати, ние губим територии на доверие, които бяхме спечелили. Самият факт, че сме дадени за пример, вреди на имиджа на страната ни.” Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред кореспонденти на чуждестранни медии в България интервюто на британския вътрешен министър Тереза Мей, в което се посочва, че Великобритания обмисля въвеждането на визов контрол за български и румънски граждани.

Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за “изгубена репутация”.
 
В отговор на въпрос за неосъщественото членство на България в Шенген, Кунева заяви, че е очаквала през мандата на това правителство премиерът Бойко Борисов да доведе докрай разследванията на поръчковите убийства, които са били извършени, докато е бил главен секретар на МВР (2001-2005 г.).

“Преди господин Борисов се оправдаваше, че няма достатъчно власт и все някой му беше виновен, сега когато има цялата власт, защо нищо не последва”, коментира Кунева. Тя определи като голяма грешка изказването на премиера който през 2010 година, в лекция пред фондация “Конрад Аденауер”, обяви: “Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.”

Още по темата
“Един премиер не може да говори по този начин. Шенген не е да теглиш една боя на КПП-то, Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест”, посочи Меглена Кунева.
 
Според нея позицията на правителството по отношение кризата между Сирия и Турция е бледа и невзрачна. “Правителството трябва да изрази подкрепа към Турция, която трябва да удържи ситуацията. Нашият национален интерес е да се спре бежанската вълна, преди да е достигнала България”, посочи Кунева. 
 
Тя коментира предстоящото финализиране на преговорите между България и Русия за газопровода “Южен поток”. “България си плаща тръбата и няма да получи никакви такси от транзита на газ”, обобщи договореностите Кунева. Тя изтъкна, че липсва каквато и да е яснота около клаузите по договора.

Кунева беше категорична, че българският интерес по “Южен поток” не е защитен, а страната ни е напът да бъде сериозно обвързана с “Газпром”. “Българското правителство не работи за “Набуко”, а за “Южен поток”, коментира още Кунева, като беше категорична, че отговорността за това е на премиера Бойко Борисов.
 
“АЕЦ “Белене” е проект на ГЕРБ и на БСП”, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата. Тя изрази съжаление, че първият в най-новата ни история референдум ще е партийно иницииран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пръмова, кажи що затвори двата блока на Козлодуй *** ***? Сега си отворила голямата уста щото Любо Пъпката и Прокопиев ти наливат парите ама като трябваше да говориш в Брюксел и да защитиш интересите ни мълча като ***.
37
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кривоустата пак изпълзя от дупката! асиметрията на лицето е признак, че ти хлопа дъската!
36
1
 
41
 
! Отговори
2 преди 11 години
Тая *** беше част от най голямото грабителско правителство на БГ.......Ти *** ли имаше в устата ,като беше от действащото правителство на Царя ,че тогава мълча за поръчковите убийства???По времето на Царя на месец имаше по един разстрел.....Що не говориш за дългът на Милен Велчев,за имотите на Царя ,за грабежа на бившитети колеги........Ся тръгнала да се прави на света вода ненапита.....баси нищожеството
35
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 11 години
не мога да преценя коя е по голяма черна статия,тая цайсатата или хамстера....
34
3
 
7
 
! Отговори
5 преди 11 години
Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.Един премиер не може да говори по този начинЕ друго е като говори като Хамстера,като пу*ка........
33
1
 
19
 
! Отговори
? преди 11 години
пръмова какъв е проблема през България да минава южен поток и набуко? защо втълпявате на хората че трябва да се избере едни от двата проекта? пръмова ти ако имаше и капка достойнство нямаше да коментираш нищо защото знаем ти какво направи за България...
32
3
 
8
 
! Отговори
2 преди 11 години
Ето на Царя заместницатаТя като дойде на власт ше му върне имотите,и Доган и Станишевите хора ше си доокрадат неоткраднатото.......
31
2
 
10
 
! Отговори
нн преди 11 години
Пичове, не се гепете за куката - няма вариант БСП и Кунева. Кунева е тайното оръжие и патерицата на Бойко, и ще направят такава "европейска" коалиция, та и Костов, и Жан Виденов ще ви се виждат спасители на Отечеството
30
0
 
15
 
! Отговори
. преди 11 години
Миуенке с визи или не ...българите нямат пари да си покажат носа по-далече от северна Гърция , дай първо за парите да помислим после чий *** да лижем , руски или американски.
29
2
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО преди 11 години
Куневица и Съселчето не се хванат за ръце и да заапочнат да пеят в дует-еднакво нахални безочливи и глъми.
28
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ПРЪДЛА!
27
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ДРЕМЕ МИ ЗА ВИЗИТЕ ЗА САЩ..БЕ *** оскубана..дано нито 1 глас не получиш кукумявко..и си седнеш на осрания ***..и те забравим на пълно..писна ни от стари муцуни..дето все идват да ни спасяват..а всъщност идват да лапат и лапат и лапат...не може за 23 години да се вдигнат с 1 % икономическите ни "успехи" СРАМ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НОВИ ЛИЦА ..НЕ ЗА СТАРИ МУЦУНИ..
26
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Всеки който посмее да се извиси над царят слънце,бива оплюван и сринат до земвта.Който и да дойде след Боко ще сме по добре,колкото и на някой да не му харесва.Продажниците на народа в затвора които и да са те.Да няма милост за никой.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е много ясно,че няма да има визи.Гледат ни икономиката-пълна скръб.На практика произвеждаме леб за вътрешно потребление и найлонови торбета.Гледат ни съдебната система-пълно порно.Гледат ни емигрантите-некви *** дето само крадат, се и живеят на социални помощи.Гледат ни държавата-нещо на далаверка някакъв ресурс ако могат да хванат на някаква концесия за малко пари много да дърпат-нямаа май брадърс всичко вече е заето.. Е кви визи,кви пет паунда?..В ЕС им трябваме щот им кешим редовно.
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато отида на изборите да гласувам за ГЕРБвсички комунисти и депесари ще ми лапате моя безпартиен палец на крака :)
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарката , пишат, че участвала в последните срещи на Билдербергите заедно с Цветелинка и Пешо ментата. Ето от къде била спонсорирана!
22
5
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 21Много пари са дали за нейната кампания, така, че ще влезне в Парламента. Оакана или не, там е.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева + БСП дори няма да има нужда от ДПС коалиция. Герберите газ пикаят. Хайде, крадете като за последно, че не остана.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 18,само ти липсваше!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли още мераклии за щатите?Не ми се вярва. Миналият месец ходих по работа там - на летището няколко гишета за американци и чужденци.Гишетата се обслужват от маймуни и китайци, а чакащите да влязат там в огромното си мнозинство - миризливи латиноси и *** от Италия и Гърция, протягащи лапичките си за да им снемат отпечатъци и снимка на ретината.Без университетско образование си нула в щатите, а за цените на това образование всеки може да провери в нета.