Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП

Социалистите ще искат отстраняването му от корупционната комисия
Обновена: 10 окт 2012 18:54 | 10 окт 2012 18:52,
134
Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП
Снимка: архив, Impact Press Group

БСП постави остро въпроса кой е кукловодът на Яне Янев, който цитирал информация от документи, до които няма данни да е имал достъп. 

Левицата ще настоява Яне Янев да даде убедителен отговор откъде се е снабдил с решение на Висшия съдебен съвет, необявено на сайта на Съвета, и как е могъл да се запознае с материалите от секретна преписка на Софийска градска прокуратура.

Ако той не даде убедителен отговор на тези два въпроса, социалистите ще поискат неговото отстраняване като председател на анкетната комисия за проучване на случаи на корупция по високите етажи на властта, скочи червената депутатка Мая Манолова, член на комисията.

Тя посочи, че вече втори ден Яне Янев размахва пред медиите седем въпроса, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене".

Още по темата
Вчера пред медиите обяви, че в секретното деловодство на Народното събрание е постъпила преписка от Софийска градска прокуратура, която е послужила за основа на тези седем въпроса и призна, че не се е запознал с нея, отбеляза Манолова.

Тя подчерта, че това е факт, защото досега тя е единственият депутат, който е чел тази преписка в секретното деловодство.

Тогава възниква въпросът кой и как снабди Яне Янев с материалите от тази преписка на СГП, още повече, че част от тези материали и то точно тези, които са послужили за основа на седемте въпроса на Янев, са с гриф "Секретно", посочи Манолова.

 "Кое е лицето, което дирижира Яне Янев и парламентарната комисия, кой е кукловодът, кой е гуруто, кой е написал този сценарий, в който Янев играе главната роля, а ГЕРБ са масовката, поддържащата група", попита още тя.

По думите й тези седем въпроса имат една единствена цел - да дискредитират проекта "Белене".

Янев постави въпросите да са водени нерегламентирани преговори за втората атомна централа, имало ли е уговорка за манипулиране на общественото мнение, за да се прикрие истината по договора, както и изтекла ли е предварителна информация за победителя в търга за строежа, кой и на каква цена е осъществявал доставките на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй” и ощетена ли е била по някакъв начин държавата от представители на висшите етажи на властта.

От левицата днес ще поставят свои въпроси за АЕЦ "Белене", сред които - кой е водил преговорите за "Белене" след юли 2009 г., защо са били подписани осем допълнителни споразумения, защо са възлагани допълнителни поръчки с допълнителни плащания, кой е участвал в делегациите по преговорите, имало ли е включени в тях частни лица и в какво качество.

Коалиция за България ще настоява четири сигнала за съмнения за корупция да бъдат включени в дневния ред на Комисията "Янев".

Това са за разговора на премиера за Мишо Бирата, за имотите на министър Цветан Цветанов, за обществената поръчка за реклама на националния туристически портал на България и за търга за 154 хиляди дка земи от държавния поземлен фонд с компенсационни бонове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 114Само дето социалдемократите никога не са били леви. Между другото те имат особено голяма вина за двете световни войни. Истински леви са само комунистите, защото имат своя идеология и наука. Не от социалдемократите, а от комунистите се страхуват богаташите, спекулантите, корпоративния капитал, защото знаят с тях е свършено ако комунистите вземат властта. Откраднатите богатства ще бъдат върнати на народа. Виж Чавес. Затова е тази злобна и отровна антикомунистическа пропаганда.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зад Яне-то стои израелската МОССАД. Всички в парламента го знаят, а и в нета много се писа. Точно МОССАД са топлата връзка между янето и тиквата. Тиквата е слуга на много господари, но отколе, преди още да стане главен секретар при Сакскобурга беше дълбоко свързан с Израел, Нетаняху и Шимон Перес. Стана премиер благодарение на олигархичните кръгове тук свързани с Израел, ционистите в САЩ и отворено общество на Сорос. Преди да гласувате за следващия управник, търсете инфо за него в нета и мислете
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинявам се за невежието но някой ще ми дефинирали какво точно означава термина и имали такъв изобщо " високи етажи на власта".Аз можеби съм на първия.
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма кукловод всичкото го прави плужека, за да намаже нещичко, да му подадат акулите.
113
11
 
4
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Под достойнството на всеки честен човек е да коментира този гнусен ***,но тук въпросът е кой му дава възможност за изява.Цялото обкръжение на хитреца от Банкя е от такива ***.Яне бил създаден от БКП,а Хитреца дане съм го създал аз?
112
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шефа на янето в момента е боко амфетата
111
5
 
25
 
! Отговори
политолог преди 11 години
Кукловода на Янето е Р. Петков от БСП. Отговарям на Мая-картечарката. По важния въпрос е Защо другарите толкова се притесняват от истината за Белене. Ето аз не се притеснявам, а като мен са милиони българи. Мили ми другари дойде и вашия край. Вашата любима дъвка съд. система е няма вече. Ами сега.............
110
23
 
12
 
! Отговори
истината преди 11 години
не избирайте този повече в парламента, той бе купен от пожарникаря.той изневери на гласоподавателите си, напусна го и Атанас Семов.
109
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOI MOJE DA E BB I CC TOVA SA MU KUKLOVODTE NA TOZI SMESHEN GEI
108
13
 
1
 
! Отговори
панчо преди 11 години
майка му отговарям аз
107
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СЕ И ПИТАМ КОЙ МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ТОЗИ ***, А СЕ ПИТАМ КАК ЕДИН АГРОНОМ ЩЕ НИЩИ ФИНАНСОВИ ДОГОВОРИ ОТ НАЙ- ВИСШЕ МЕЖДУНАРОДНО НИВО ? ТОВА НЕ Е СЕЛСКТА КРЪЧМА- КОЙ ГО НАПРАВИ ИЗОБЩО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ТАЗИ КОМИСИЯ ?
106
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Става доста интересно, явно за изборите ще има много хляб/разбирай пари/ и зрелища за народа!Бсп сами влязоха в капана където ги заведе станишев.Явно ББ-ГЕРБ този път ще стигнат до края и ще изровят кучето от гьола белене.Това неминуемо ще бъде края на корумпираната и крадлива бсп и начало на истинска лява социал-демократическа партия в бг.Страната има нужда от леви, десни и от център.
105
12
 
20
 
! Отговори
ДЕМО преди 11 години
Политическата памет на някои явно е доста плитка. Когато беше на власт, младият Жан не беше изкарал още книжка за каране на кола, но пък управляваше цяла държава. Естествено, че неговата власт доведе страната до пълен икономически крах. Паметливите знаят, че ерата на Виденов е синоним на мракобесие и мизерия.
104
2
 
22
 
! Отговори
СвиняКапиталист преди 11 години
В последното издание на Всяка Неделя имаше разговор с другаря Виденов.По същество, трагедията на България е, че такива като него са малко!В прав текст другаря Виденов посочи кои са виновниците за случката от 97, основно Луканов и предателството на Добрев. Абсолютно точен коментар бе направен и за Станишев и състоянието на т.н. левица в България и Европа.Достоен човек е другаря Виденов и трябва да уважава!Останалите за два сребърника ще разсипят и майка си, а какво остава за народа!
103
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУМЕН ПЕТКОВ КАЗА ПРЕДИ 3 ГОДИНИ,ЧЕ ТЕ (БСП)дс СА СИ СЪЗДАЛИ ПАРТИЯТА НА ЯНЕ И ТЕ СА ГО ПОСТАВИЛИ ЗА ЛИДЕР НА РЗС! ТОЙ СИ Е ТЕХЕН ЧОВЕК..НА ДС/бсп
102
7
 
15
 
! Отговори
go to #105 преди 11 години
Жан Жиденов си беше некадърник и за това беше поставен на този пост от ДС...за да се разграбат банките и да си свършат всички далавери...
101
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам какъв човек е Янев, но нормален човек ако чете за себе си такива неща по форумите, каквито се пишат за този хубавец, навярно ще се скрие и няма да се покаже пред хората. На този господин обаче хич не му пука и все се стреми да е пред обективите на камерите и по този начин навярно си задоволява стръвта за величие и лидерство. Но бъдете уверени, че това беше единствения му шанс за депутат. Хора, мислете с главите си когато гласувате, че после да не съжалявате.
100
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знае ли някой, защо Атанас Железчев се отказа категорично от Янев?
99
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ДА ПРАВИ ЖАЛКИЯТ ****АЛ,КОГАТО Е ЗАСНЕТ НА КАЛЪП С ЛЬБИТЕЛ НА МЪЖКИ ЛАСКИ?!
98
10
 
7
 
! Отговори
ГОРАС преди 11 години
Наистина се убедих, че Янето не е наред и да не съм голословен ще се аргументирам. Нали щеше да уволнява Бойко Борисов, а каква стана тя работата, сега много се обичат двамцата. На такива, като Янето човек не трябва да вярва и да се доверява, защото не се знае в кой момент ще се преобърне и ще те предаде. Според мен той е зависим човек и играе по чужда ***.