Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП

Социалистите ще искат отстраняването му от корупционната комисия
Обновена: 10 окт 2012 18:54 | 10 окт 2012 18:52,
134
Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП
Снимка: архив, Impact Press Group

БСП постави остро въпроса кой е кукловодът на Яне Янев, който цитирал информация от документи, до които няма данни да е имал достъп. 

Левицата ще настоява Яне Янев да даде убедителен отговор откъде се е снабдил с решение на Висшия съдебен съвет, необявено на сайта на Съвета, и как е могъл да се запознае с материалите от секретна преписка на Софийска градска прокуратура.

Ако той не даде убедителен отговор на тези два въпроса, социалистите ще поискат неговото отстраняване като председател на анкетната комисия за проучване на случаи на корупция по високите етажи на властта, скочи червената депутатка Мая Манолова, член на комисията.

Тя посочи, че вече втори ден Яне Янев размахва пред медиите седем въпроса, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене".

Още по темата
Вчера пред медиите обяви, че в секретното деловодство на Народното събрание е постъпила преписка от Софийска градска прокуратура, която е послужила за основа на тези седем въпроса и призна, че не се е запознал с нея, отбеляза Манолова.

Тя подчерта, че това е факт, защото досега тя е единственият депутат, който е чел тази преписка в секретното деловодство.

Тогава възниква въпросът кой и как снабди Яне Янев с материалите от тази преписка на СГП, още повече, че част от тези материали и то точно тези, които са послужили за основа на седемте въпроса на Янев, са с гриф "Секретно", посочи Манолова.

 "Кое е лицето, което дирижира Яне Янев и парламентарната комисия, кой е кукловодът, кой е гуруто, кой е написал този сценарий, в който Янев играе главната роля, а ГЕРБ са масовката, поддържащата група", попита още тя.

По думите й тези седем въпроса имат една единствена цел - да дискредитират проекта "Белене".

Янев постави въпросите да са водени нерегламентирани преговори за втората атомна централа, имало ли е уговорка за манипулиране на общественото мнение, за да се прикрие истината по договора, както и изтекла ли е предварителна информация за победителя в търга за строежа, кой и на каква цена е осъществявал доставките на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй” и ощетена ли е била по някакъв начин държавата от представители на висшите етажи на властта.

От левицата днес ще поставят свои въпроси за АЕЦ "Белене", сред които - кой е водил преговорите за "Белене" след юли 2009 г., защо са били подписани осем допълнителни споразумения, защо са възлагани допълнителни поръчки с допълнителни плащания, кой е участвал в делегациите по преговорите, имало ли е включени в тях частни лица и в какво качество.

Коалиция за България ще настоява четири сигнала за съмнения за корупция да бъдат включени в дневния ред на Комисията "Янев".

Това са за разговора на премиера за Мишо Бирата, за имотите на министър Цветан Цветанов, за обществената поръчка за реклама на националния туристически портал на България и за търга за 154 хиляди дка земи от държавния поземлен фонд с компенсационни бонове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДО 26Няма значение кой и какъв е Янев и какво образование има!Трябва смел и луд човек да разрови *** и да изкара истината за бсп от там!Давай смело Янев,не може да крадат безнаказано,пък какво като са бсп!?Станишев забрави че вола рови но на гърба му пада всичко!Или казано по-точно,не хвърляй *** срещу вентилатора да не се изцапаш!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
38 за 27-извинявам се!
35
2
 
2
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До 30Е ти ако не знаеш да ти кажа.Завършил е агроинженерство.И това не Рабфак като повечето партийци в лево.А това че казваш за Г.М.Димитров че е предател говори много за партийната ти принадлежност и за изкривената ти от партийна пропаганда мисъл.
34
0
 
1
 
! Отговори
до dan преди 11 години
Аха,с техните камъни по техните глави.
33
4
 
1
 
! Отговори
ДО 33 преди 11 години
ТИ ВЪОБЩЕ ЧЕЛ ЛИ СТАТИЯТА ИЛИ СИ ПИШЕШ ПО ИНЕРЦИЯ, ГОСПОДИН ИВАН ИВАНОВ?От левицата днес ще поставят свои въпроси за АЕЦ "Белене", сред които - кой е водил преговорите за "Белене" след юли 2009 г., защо са били подписани осем допълнителни споразумения, защо са възлагани допълнителни поръчки с допълнителни плащания, кой е участвал в делегациите по преговорите, имало ли е включени в тях частни лица и в какво качество. ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков разтворил бузки и яне си забил нусо после знаете че дянков стиснал здраво и ето го от враг на герб стана душещо куче
31
5
 
8
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Абе аз ви казах още миналата седмица - искаш ли да провалиш една работа - дай я на Янето да я свърши! И ето - само за няколко дни Янето ос.а всичко което можа - и комисията и информатора си и себе си дори! Като го гледах тая вечер как заекваше по телевизията, чак ми стана жал...ГЕРБ трябва да са мнооого закъсали, щом опряха до Янето...Ама до кого ли да опрат, като техните са по-глупави и от него!
30
0
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
Тежката Артилерия по Абв-План,това е Янето !
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом бсп реагират панически и така уплашено,значи кучето е заровено в белене!Давай Яне ,народа иска да знае истината до край,ако трябва режи смело от бсп и ще останеш завинаги в историята на България като спасител на държавата и народа!До живот ще си депутат.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя янев кипи от комплекси,нисък,грозноват,мислят га за педи,няма никакъв електорат, даже името му с малка буква пишат...еее ами ясно е че ще се прави на клоун за да го забележат.
27
6
 
5
 
! Отговори
ДО 26 преди 11 години
ЗНАЧИ ТИ ВЯРВАШ В КОМПЕТЕНЦИИТЕ НА ЯНЕТО ? ЕВАЛА ! КАКВО МУ Е ОБРАЗОВАНИЕТО НА ТОЗИ МАРГИНАЛ, ЗНАЕШ ЛИ ? АКО НЕ- ИНФОРМИРАЙ СЕ- ЯНЕТО Е КАЛИНКА- ТЕ СТАНАХА МНОГО ВЕЧЕ, ТОЗИ НИ ГО ЗАВЕЩА МОЗЕР- ДЪЩЕРЯТА НА ПРЕДАТЕЛЯ, КОЙТО УНИЩОЖИ ЗЕМЕДЕЛСКОТО ДВИЖЕНИЕ И СЪЗДАДЕ ЧУДОВИЩА КАТО ЯНЕТО И ВЕНЦИ ВЪРБАНОВ. НА ТИЯ ЩЕ ВЯРВАШ- ТИ СИ АДСКИ ЗЛЕ!
26
2
 
8
 
! Отговори
dan преди 11 години
тези 7 въпроса може да ги зададе всеки логично мислещ човек без да е чел каквито и да са секретни материали
25
2
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Това с флашките беше, когато Яне беше от "другата страна", ако ме разбираш, след това стана гейбер.
24
2
 
9
 
! Отговори
hagen преди 11 години
До 24Много добре знаеш колко е "компетентна" е прокуратурата когато става въпрос за много пари.Справка Марио Николов и още много такива като него.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако всики кражби от белене излязат наяве и позитано 20 влезе в затвора,,следва обявяване на бсп извън закона и пълна забрана и конфискация на пари и имущество за 50 милиарда евро!Тогава ще има и за пенсии и за заплати от 1500-2500 лв.
22
4
 
8
 
! Отговори
ДО 21 преди 11 години
АКО НЕ ПОМНИШ, СЪС САМОТО ИДВАНЕ НА ВЛАСТ БОЙКО ДАДЕ ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И ТЯ СЕ ПРОИЗНЕСЕ КОМПЕТЕНТНО. КАКЪВ Е ЯНЕТО ДА СЕ ПРАВИ НА ПО-ГОЛЯМ ПРОКУРОР ОТ ПРОКУРОРИТЕ- С КАКВО ОБРАЗОВАНИЕ Е ? ИЛИ Е ПРОСТО ЕДИН МИТЮ ПИЩОВА?
21
1
 
6
 
! Отговори
бай Тишан преди 11 години
Мая Манолова изненадана?...Отговора е в нейните хора!!!!....
20
2
 
7
 
! Отговори
8 преди 11 години
А защо не го питаха като носеше флашките?
19
9
 
9
 
! Отговори
hagen преди 11 години
"Кое е лицето, което дирижира Яне Янев и парламентарната комисия, кой е кукловодът, кой е гуруто..................Народа г-жа Манолова народа.Той иска да види кой колко е прибрал под масата та така силно желаят проект който е икономически и опасен за България.
18
4
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Кой бил кукловодът на Яне Янев... Ами който даде повече, разбира се...)Или който извади повече снимки с Яне в неприлични пози с мъже..)