Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП

Социалистите ще искат отстраняването му от корупционната комисия
Обновена: 10 окт 2012 18:54 | 10 окт 2012 18:52,
134
Кой е кукловодът на Яне Янев, пита БСП
Снимка: архив, Impact Press Group

БСП постави остро въпроса кой е кукловодът на Яне Янев, който цитирал информация от документи, до които няма данни да е имал достъп. 

Левицата ще настоява Яне Янев да даде убедителен отговор откъде се е снабдил с решение на Висшия съдебен съвет, необявено на сайта на Съвета, и как е могъл да се запознае с материалите от секретна преписка на Софийска градска прокуратура.

Ако той не даде убедителен отговор на тези два въпроса, социалистите ще поискат неговото отстраняване като председател на анкетната комисия за проучване на случаи на корупция по високите етажи на властта, скочи червената депутатка Мая Манолова, член на комисията.

Тя посочи, че вече втори ден Яне Янев размахва пред медиите седем въпроса, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене".

Още по темата
Вчера пред медиите обяви, че в секретното деловодство на Народното събрание е постъпила преписка от Софийска градска прокуратура, която е послужила за основа на тези седем въпроса и призна, че не се е запознал с нея, отбеляза Манолова.

Тя подчерта, че това е факт, защото досега тя е единственият депутат, който е чел тази преписка в секретното деловодство.

Тогава възниква въпросът кой и как снабди Яне Янев с материалите от тази преписка на СГП, още повече, че част от тези материали и то точно тези, които са послужили за основа на седемте въпроса на Янев, са с гриф "Секретно", посочи Манолова.

 "Кое е лицето, което дирижира Яне Янев и парламентарната комисия, кой е кукловодът, кой е гуруто, кой е написал този сценарий, в който Янев играе главната роля, а ГЕРБ са масовката, поддържащата група", попита още тя.

По думите й тези седем въпроса имат една единствена цел - да дискредитират проекта "Белене".

Янев постави въпросите да са водени нерегламентирани преговори за втората атомна централа, имало ли е уговорка за манипулиране на общественото мнение, за да се прикрие истината по договора, както и изтекла ли е предварителна информация за победителя в търга за строежа, кой и на каква цена е осъществявал доставките на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй” и ощетена ли е била по някакъв начин държавата от представители на висшите етажи на властта.

От левицата днес ще поставят свои въпроси за АЕЦ "Белене", сред които - кой е водил преговорите за "Белене" след юли 2009 г., защо са били подписани осем допълнителни споразумения, защо са възлагани допълнителни поръчки с допълнителни плащания, кой е участвал в делегациите по преговорите, имало ли е включени в тях частни лица и в какво качество.

Коалиция за България ще настоява четири сигнала за съмнения за корупция да бъдат включени в дневния ред на Комисията "Янев".

Това са за разговора на премиера за Мишо Бирата, за имотите на министър Цветан Цветанов, за обществената поръчка за реклама на националния туристически портал на България и за търга за 154 хиляди дка земи от държавния поземлен фонд с компенсационни бонове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
8
 
! Отговори
Мдааааа... преди 11 години
Прочетох статията и ми стана ясно, че БСП са против всеки и всичко, което ще внесе някаква яснота около мътилката Белене, както са и против разсекретяване документите около него.
56
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кукловода му е боко тиквата!
55
2
 
3
 
! Отговори
Aleksei преди 11 години
БСП ,otkradnahte miliardi v dolari, sega piskate stre6ty Qni, zasramete se, i Onaq Maq Manolova na Galevi mackata ,te bili mnogo hybavi mom4eta. Kradahte hybavi mom4eta ,vreme Vi e za zatvora ,Az podkrepqm Qne
54
2
 
8
 
! Отговори
само така Янкееее... преди 11 години
Е то тия въпроси който размахва Янето все някога трябва да излезнат насветло.Та видим и ние за какво става въпрос и с какво се е занимавала тройната ламя освен с кражбите!
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте ни занимавали с обратни!
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До аз.... 48 ... ПИЧ , *** И ГЕЙ Е ЕСТЕСТВЕНО .... СЕРГЕЙ ......
51
6
 
7
 
! Отговори
Жан Габен преди 11 години
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ БКП / БСП НАДАДОХА ВОЙ ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ ОТНЕМАТ ПОЖИЗНЕНИТЕ ПРИВИЛЕГИЙ , КОИТО СИ ГЛАСУВАХА ПРЕДИ 4 ГОДИНИ... КОЙТО И ДА СЕ ОБАДИ ПРОТИВ ТЯХ Е ВРАГ , ЕСТЕСТВЕНО И НЯКОЙ ЕСТЕСТВЕНО ГИ САБОТИРА ...ХОРАТА НАЙ- НАКРАЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ , ЧЕ ТОВА НЕ СА СОЦИАЛИСТИ , МИСЛЕЩИ ЗА ХОРАТА , ТОВА СА ПАРТИЙЦИ , МИСЛЕЩИ САМО ЗА СЕБЕ СИ И ДАЛАВЕРАТА ..... ДОРИ ЖАН ВИДЕНОВ ИМ ГО КАЗА ....И ВЕЧЕ ИМ Е ВРАГ....
50
4
 
0
 
! Отговори
BB ne e vinoven преди 11 години
Kradecyt vika Dryjte Kradeca;Kuklata vika Dryjte KuklovodaI taka ste bude dokato Tikvata vikne drjte Pipona i zakaa na Pozitano v mazeto edno pse okovano v prangi zastoto po vertikalite i horizontalite tova sastoto pse e naredilo micifaiki ot nai-vredno estestvo
49
3
 
3
 
! Отговори
ОТ 51 преди 11 години
И Е ОСЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД, КОГАТО НАШИЯТ ЧОВЕК, ШПИОНИН НА АМЕРИКАНЦИТЕ, СЕ КРИЕ В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ПОСЛЕ ПРЕЗ СИЦИЛИЯ, ЗАЕДНО С ЦЕНКО БАРЕВ УБИВАТ КОВЧЕЖНИКА НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ СЪЮЗ, ВЗИМАТ ПАРИТЕ И ЗАМИНАВАТ В САЩ. ПРЕДАТЕЛИ!
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато БСП съществува в този вид, в бг никога няма да има просперитет,защото те са против България да успее и хората да живеят по-добре!Богатия и доволен човек е десен или център,но никога ляв.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯДО МИ Е БИЛ МНОГО ПО-ВИСОКО ОТ НЕГО В ПАРТИЙНАТА ЙЕРАРХИЯ, ЗА ДА МУ СИМПАТИЗИРА. СВЕТЛА ДАСКАЛОВА Е БИЛА ПАРЛАМЕНТАРНАСЕКРЕТАРКА ВНА ДЯДО МИ, КОЙТО Е БИЛ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези кукловоди, че има хора, които имат мозък в главата си и разсъждават. Когато се задават въпроси следва да се отговаря, ако не си гузен и те е страх.
45
1
 
3
 
! Отговори
hagen преди 11 години
И каква вина има Г.М.Димитров че дядо ти му е бил симпатизант и че Гемето се опълчва срещу комунистите.
44
6
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
ЯНЕ *** И ГЕЙ
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е кукловодът на Янка?Ами този който го оправя отзад!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как кой?! - Лично Премиерът го дърпа ...
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Става доста интересно, явно за изборите ще има много хляб/разбирай пари/ и зрелища за народа!Бсп сами влязоха в капана където ги заведе станишев.Явно ББ-ГЕРБ този път ще стигнат до края и ще изровят кучето от гьола белене.Това неминуемо ще бъде края на корумпираната и крадлива бсп и начало на истинска лява социал-демократическа партия в бг.Страната има нужда от леви, десни и от център.
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ДОЖИВЯХМЕ ЕДИН АГРОНОМ ДА НИЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ!!!!!!!!!!!!!!! ДО ТАМ ЛИ СТИГНА БОЙКО В НЕМОЩТА СИ???????????????? СМЯХ, МАЛЕ, СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергей Станишев че ни оправи ама нема да му е лесно...
38
1
 
1
 
! Отговори
ДО 39 преди 11 години
ТИ НЕ МОЖЕШ ДА МИ ОБЯСНЯВАШ ТОЧНО НА МЕН ЗА Г.М. ДИМИТРОВ, ЗАЩОТО СЪМ ТОЛКОВА НАЯСНО И ТОЛКОВА НАВЪТРЕ, ЧЕ ЧАК НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ- ЗАРАДИ НЕГО ДЯДО МИ БЕШЕ 12 ГОДИНИ ПО КОНЦЛАГЕРИ- ОТ ПАРЛАМЕНТА, КЪДЕТО БЕШЕ ДЕПУТАТ ЗАЕДНО С ДЕРТЛИЕВ И БАЙ ЙОСИФ, ДИРЕКТНО В БКУЦИЯН И БОГДАНОВ ДОЛ, А ПОСЛЕ И В БЕЛЕНЕ. НЕ МИ СЕ ОБЯСНЯВАЙ ВЪОБЩЕ!