Проектът АЕЦ "Белене" е заченат на тъмно, твърдят сините

СДС бойкотира дебата при президента
Обновена: 12 окт 2012 15:31 | 12 окт 2012 15:06, Красимир Ангелов
88
Проектът АЕЦ "Белене" е заченат на тъмно, твърдят сините
Снимка: Архив Impact Press Group

СДС бойкотира консултациите по въпроса за провеждане на референдум за АЕЦ "Белене", стана ясно от писмо на "сините", адресирано до президента Росен Плевнелиев. Днес държавният глава провежда консултации с парламентарно представените политически партии за формулирането на въпроса за допитването за втора атомна централа у нас.

"Изразяваме нашето категорично становище, че подписката на БСП за референдума е събрана с подвеждащ въпрос, който по смисъла си не е от компетенцията на Народното събрание на Република България като институция, което от своя страна прави самия референдум противоконституционен", аргументират се "сините" в писмото до държавния глава.

Още по темата

"Проектът АЕЦ Белене е заченат на тъмно, обвит в корупция и зависимости, като референдум по този въпрос, освен противоконституционен, е и опит за прехвърляне на отговорност към българските граждани от политици, които не желаят да носят отговорност за своите действия", посочват още от СДС.

В писмото си "сините" призовават президента Плевнелиев, ако има и най-малко съмнение относно "изразеното от нас становище", "да се възползвате от правото си на Президент на Република България и да сезирате Конституционния съд за тълкувание".

"Настояваме да преосмислите Вашата позиция за популяризиране и въвличане на политическите партии в дейности по референдум за АЕЦ Белене“, настояват още „сините“, според които подобно допитване ще компрометира "референдумът" като най-демократичната практика за изрязване на волята на избирателите", завършват изявлението си от СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Иван Костов преди 11 години
Ало, смърфчета, а зщо в нарушение на конституцията гласувахте в НС решението на МС за спирането на проекта "Белене"? Е, макар и да сте малки черни човечета от Марс, не може "тука има, тука нема"!
78
0
 
3
 
! Отговори
Всички старци - аут преди 11 години
Всички старци - аут от мача, дойде ни до гуша от тази лудост. Баби, дядовци и внуци - чакат ви все по-лоши времена. Копчета за унищожението на тази страна е натиснато, дойде ми до гуша от скапаната страна, в която парите са балансирани в полза на М-тел, Вивател, Глобул, ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Вода и канали и другите 6-7 странни компании, които си плащат, за да им гледаме рекламните спотове, оглупяването на една страна. Това е новият девиз на страната ни. Да ви е честито, само СДС си остана СДС. Форца
77
2
 
3
 
! Отговори
не само преди 11 години
да е проклет Мавъра.Неговото мило маменце да разплачат,всички,на които обърка и вгорчи живота-малко ще му е.А те никак не са малко.ТЕ трябва да го съдят.Мина ни живота в очакване на справедливост от бъл. прокуратура и съд.Явно се работи на принципа-колкото повече време минава-толкова намалява вероятноста за възмездие.
76
2
 
2
 
! Отговори
дядо преди 11 години
и вас ви заченаха на тъмно но от вас ток не видяхме само тъмнина
75
3
 
4
 
! Отговори
аре, бегай преди 11 години
СДС?!? ТИЯ КОИ БЯХА?
74
1
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Дори и на децата стана ясно, че въпросът не е кой ще спечели от съществуването на Белене. Въпросът всъщност е Кой кой има интерес да го няма Белене.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"БЕЛЕНЕ" ще остане в историята като, символ на опитите на най-продажната "Партия", както за явен така за прикрит геноцит над българската нация !
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не просто е заченат на тъмно, но и на задна прашка
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупаците от младежкото герб стриктно изпълняват заръката на ПРИМАТИЕРА да дават отпор в НЕТА дерзайте глупчовци
70
7
 
2
 
! Отговори
СДС - най-истинското преди 11 години
Ако отидете в магазина и посегнете към салам с твърд и солен вкус, тип Костов, ако после погледнете червената, водещи до кесилини лютеница БСП, ако лапнете една мазна турска халва ДПС, после вкисната Царска туршия, а накрая и ГЕРБ-ерско еко мляко с палмово масло, няма ли да си речете: Абе СДС е най-добре, полезно, лесно и уместно, изберете позната марка, каквито са Кока-Кола, Мерцедес и Адидас, това е СДС
69
5
 
2
 
! Отговори
Hitmen17 преди 11 години
Ако човек има малко мозък в главата си, то ще спре да се вре в култовата формация, забележете формация, а не партия ДСБ, а ще бъде част от СДС, най-истинското доказателство, че човек може да живее като другите европейски народи, а не както сега - кланяне на Боко Тиквата, пред това на Тройката хитреци, а преди това на Цар и Командир...СДС е на всички, не на шепа самовлюбени пуяци, на шайка червени крадци и на дузина турци, Вай Алла, ще бъде вика ви, ако тези пак се върнат
68
4
 
2
 
! Отговори
rex12 преди 11 години
Циркът на Мартин и Иван Костов е поредното доказателство, че СДС вече не е Мартин - Юда. ДСБ може да си вземе Мартин със свободен трансфер, вечния хленчо, сектант и велик мозък на научната мисъл не спира с изявите си по медиите. Новото Яне Янев - това е Мартин Димитров. Може ли да повтаря едно и също три пъти по три различни медии. Шаблонът на Командира се префацонира по бтв, нова, бнт, и всякаква медия на ГЕРБ. Уж е против ГЕРБ, а си прави турове по тези медии.
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние от квартал Хаджи Димитър подкрепяхме Мартин и Костов до до този момент.Тези предатели вече минават всякакви граници. Да излезе Мартин и да каже:- Аз съм от Първа евангелска църква, смирен, робски настроен, затова обичам да ме държи на каишка Костов, аз съм обречен на него, не неговия Десебепотизъм, изживявам оргазми от неговата аура, той е велик господар, обичам го, ще го слушам..
66
4
 
3
 
! Отговори
Nona12 преди 11 години
Веселбата е пълна...Веселата с Мартин и Костов е пълна. Дарт Вейдър и Люк СкайМОКЪР двамата са като Иван и Андрей, само дето шапките от цирка им липсват.Кабаиванов показа мъжество и обясни защо няма да влиза в дебат с останалите по нещо, което е пагубно за всички ни, браво на кмета на Карлово
65
4
 
1
 
! Отговори
Kiki 2 преди 11 години
Мартине, абе ти ходиш ли на лекар, какви хапчета вземаш, дай рецептата на хората като теб, само ти и Костов останахте в ДСБ...СДС явно не е вече твоя ***, бягаш от него като малко пале, не даже пале не си, ти си една заблудена овца взета от вълка Костов, отдавна той те е изял, ти просто си призрак от Раковска, на която не стъпваш от срам.
64
6
 
2
 
! Отговори
hitmen17 преди 11 години
Декларация на всички умни хора в този форумУважаеми приятели, скъпи администратори, вече е време да проумеем, че СДС си остана най-истинската партия от 1989 до сега. Най-чистата и най-независимата от монополи, костовисти, гербаджии, комунисти, агенти и олигарси. Който не го разбере, той нищо не знае, дайте да бъдем демократи, радетели за вашата успешна кариера. След 9 месеца идва време да ритнем ГЕРБ, БСП, Кунева, Царя и ДСБ.Това е истината - СДС, нищо по умно, красиво и удачно няма от т
63
3
 
1
 
! Отговори
nikirocky преди 11 години
Костов, смъртта на ДСБ е от две години, не от сега, вас вече ви няма на картата. Нали си опозиция на ГЕРБ, защото делите едни пари, дето не ти ги дадоха от една офшорка, а Бойко взе 20% повече от теб.ДСБ - дебелокожи саркастични божества, партия от слуги на господаря си Костов...СДС поне не е партия на един човек, а обща мисъл и свобода на всички ни, на тези, които искат да направят крачка напред, но ченгетата ги спъват многократно
62
4
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
СДС бойкотират гласа на народа. Големите борци за ДЕМОКРАЦИЯ ! *** !
61
2
 
1
 
! Отговори
lokoloko14 преди 11 години
Мартин - ЮДАЮДА се продаде на РИМ за сребърници, предаде Раковска 134, вече се мести на Витошка с дебелия дог Димитър Иванов, Панчугов и още 10 облъчени младежи от Перник, *** на Мартин и поклонници на Костовата банда, осиротяла от кражбите на Кума Лиса - Кунева
60
0
 
2
 
! Отговори
Rex12 преди 11 години
Не ги ли е срам тези от ГЕРБ, сега щели да приемат условията на БСП, въпреки че според тях рефендумът е противоконституционен.Ей само, за да си измият ръцете с БСП и българския народ, ще направят всичко възможно, за да изградят АЕЦ Белене.И тоя Мартин не го ли е срам да ходи на консултации при президента, при положение, è партията му има друго мнение или вече забрави на коя партия беше председател?