Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
983
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До края на годината и печалбите от хазартните игри и от фондовата борса може да бъдат облагани, заяви в интервю за "Дарик радио" вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му в момента се работило и по тези текстове, като вероятно те ще бъдат предложени между двете четения на бюджета."Трябва да има равно третиране, каквато е идеята на плоския данък", смята Дянков. Той е категоричен, че пенсиите не трябва да се облагат, дори най-високите. Изглежда и пенсиите ще са с данък.
982
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Евреите тук искам ясно да се обозначат!
981
2
 
9
 
! Отговори
до 1270 пак те питам преди 11 години
Прочетох и се просълзих.Само не разбрах къде беше допирната точна със Станишев/борисов?!? Популизма и отвличането на вниманието от настоящите проблеми са милиционерски методи,които все още не сме забравили.Нямам нищо общо с бсп,но не мислиш ли,че повечето от въпросите ти следва да бъдат отправени към управляващите в момента? Все пак управляват вече почти цял мандат и влошаването на положението ни по-скоро НЕ го дължим на тройната ламя?Или както ТОЙ казва - ония са виновни за всичко!До кога така?
980
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
95% от българите крадете. Това си е национален спорт.Народ с такъв манталитет заслужава точно такова настояще.
979
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГЕНОЦИД!- AMI TOY STANISHEV ZA POSLEDNO NI UVELI4I PENSIITE.
978
1
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
а сметките на мутрите в швейцарски банки, как ще се облагат?
977
0
 
17
 
! Отговори
Богати преди 11 години
от богатия народ вземаме, и го даваме на бедните мутри. Тоя винаги говори истината
976
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо трябва да чакаме изборите???!!!
975
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До отворен Аз мисля,че не втори , а трети.
974
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да гласуваме за БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ,единствената организация с безспорен успех през всички години на прехода,който както върви,никога няма да свърши.
973
0
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Я, народната любов отново се изсипва върху Бащицата. Какво ли сънува ББ тия дни...
972
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подготовката ,за вероятно договореното от преди,предаване на властта от ГЕРБ-аджиите на БСП-арите, върви с пълен ход.Сценарият е написан предварително от ЦДС/централа на държавната сигурност/ за куклите на конци,които управляват неуспешно за нас и успешно за когото трябва вече 23 години.ДНЕС СМЕ НИЕ,УТРЕ СТЕ ВИЕ,АМА НАЛИ ВСЕ СМЕ СИ НАШИ.
971
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да вземе от богатите ,а ще им даде! Защото богатите у нас нямат депозити в банки,те имат банки!
970
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bOIKO SASIPA dURJAVATA!
969
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя в главата му,вместо мозък има един калкулатор,с постоянно натиснат клавиш +.
968
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е чудно,ако утре Дребнянко Събирачев ни сложи и данък САМОЗАДОВОЛЯВАНЕ.Не си мислете,че става въпрос за оная работа.Просто става въпрос за данък върху производството на плодове и зеленчуци,яйца,месо и т.н.от собствените градини,кокошарници и кочини.Ще минат гавазите,ще ви опишат кокошките,овцете,кравата,пилетата,квадратните метри ...и като ви изхакат един авансов данък ОТИДЕТЕ И СЕ ОПЛАЧЕТЕ НА АРМЕНСКИЯТ ПОП /да извиняват арменците,не го казвам с лошо чувство,обичам ги!/.
967
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко аз ти обещавам че догодина на изборите ще си спомня тези думи.Внимавай на какво посягаш щото ще гледаш като Иван Костов на изборите.И той си мислеше че след като социолозите му предричат победа ще победи ама загуби.Както ти сега забиваш нож в гърба на много хора така ще ти го върнем догодина.Ти ще загубиш много пари щото повече няма да ти платя нищо.Дори местните си данъци няма да платя докато не видя че са те разкарали от властта.Сега се репчиш по телевизора но ще плачеш догодина
966
0
 
22
 
! Отговори
отворен преди 11 години
До ВЗЕЛ-ДАЛ :)"От кои богати ще вземеш бе Борисов?!Може би от Вальо Златев, Цеко Минев(***), Цветелина Бориславова, Цветан Василев(Корпоративна банка), Николай Михайлов(ТРЕЙС), Васил Божков-черепа, Емил Димитров-фаса, Киро Киров...,Ми тия твойте приятели, които държат половината богатство на България, те влогове нямат !Имат само банки...*** ПОПУЛИСТ !Българската карикатура на Робин Худ.."Ееее и Боко прави втори МИЛИАРД ... не го подценявайте
965
0
 
17
 
! Отговори
Иде банкова криза преди 11 години
Аз съм в чужбина и вече не ми трябват спестявания в българска банка. 2 мильона емигранти ще си изтеглим влоговете до една година. Предплагам, че баковта система ще се раздели с около половин милярд. Честито на тиквената политика!!!
964
2
 
3
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Тука е пълно с шпиони и провокатор-манипулатори!