Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
 
12
 
! Отговори
filantrop преди 11 години
На изборите догодина няма да има хора от улицата, ще избирате между ГЕРБ и червено-турската мъгла. О, и да не забравяме педофилите от Атака....
0
 
4
 
! Отговори
иванов преди 11 години
Водят голям вложител ,а дължа на банката два пъти по толкова колкото е влога ми. Държа парите на влог ,а не ги връщам на банката ,защото в България няма сигурност за нищо и не се знае в кой момент ще ми потрябват жизненоважно.
0
 
21
 
! Отговори
българския Робин Худ преди 11 години
Ще повярвам на пожарникаря, че той е българския Робин Худ, само тогава, когато той се появи по чорапогащи по някоя кабеларка!
0
 
23
 
! Отговори
Логика преди 11 години
Борисов, че то според идеологията, пропагандирана от ГЕРБ и феновете им, само комунистите имат за принцип да вземат от богатите и да дават на бедните. Как тогава можеш да твърдиш, че не си комунист и че ГЕРБ не е комунистическа партия? Директно сам си противоречиш.
999
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
400 EVRO ZA KOLEDA NA PENSIONERITE V GRECEE !!!A TUK GRABQT I OT BEDNI I OT BOGATI
998
0
 
21
 
! Отговори
Асвалта преди 11 години
Тези неискат власта вече и докрая ще ни го набиват "всеки ден всеки час и навсякъде..."Излез Народе !!!
997
0
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantropХа ха ха ха . Няма алтернатива ли. Когото и да хванат от улицата ще е по-кадърен от ББ. Ако искаш да кажеш, че няма алтернатива сред мутрите, може и да си прав наполовина.
996
0
 
6
 
! Отговори
иванов преди 11 години
Водят ме голям вложител ,а дължа на банката толкова колкото е влога ми. Държа парите на влог ,а не ги връщам на банката ,защото в България няма сигурност за нищо и не се знае в кой момент ще ми потрябват жизненоважно. Предполагам ,че има много като мен.
995
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 1273Tи да, но останалите няма да гласуваме за ГЕРБ.
994
30
 
4
 
! Отговори
filantrop преди 11 години
ГЕРБ нямат алтернатива!
993
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg/business/2012/10/13/danyk-i-za-pechalbite-ot-hazart-i-borsata.170493 От това се вижда, че ще има много данъци. България е фалирала вече. На ГЕРБ им трябват много пари.
992
1
 
2
 
! Отговори
1287, преди 11 години
докато не се научите да пишете правилно ще има да просите...
991
0
 
10
 
! Отговори
На изборите преди 11 години
вземаме от гласове от Тиквони и ги даваме на останалите партии. Данъци за народа, обаче най скъпите коли се продават в България. То не са джипове, то не са Майбаси, Поршета и Бентлита. Тия мутри един завод не построиха, само къщи с басейни, скъпи коли, *** и хазарт. Аааа, забравих... и тук там по някой мол. Е откъде пари???? Кажи бе Мутрони ??? Къде е индустрията ???? Под асвалта ли ????
990
0
 
4
 
! Отговори
до 1270-урода преди 11 години
dnes.bg/politika/2012/10/09/diankov-se-otkazal-ot-ideiata-za-minimalna-zaplata-po-regioni.170183--------ето оригинала,и блог има СЪЩИЯ човек---------и писаното е преди 4 дни,а не по времето на Станишката-!урода си мисли,че само той може да чете!!!Гербълък,лъжлив като пърдянков и шефа му
989
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1281, 1282 и 1283 този материал е от днес.бг в данък и за печалбите от... от 13.10.2012г
988
0
 
14
 
! Отговори
просещи българчета преди 11 години
Върви ли бизнеса с асвалта а? Как е опапахте ли ЕС парите или още доста има?БСП или ГЕРБ все тая всички крадете но в различни направления! Вие работите по плана за затриването на Българите като нация като ги убивате всеки ден финансово.
987
1
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 11 години
власт за народа, пожрникарьо пропагандира комунизма, кой квот е учил тва е. Знаех си че РазБойко е комунист
986
1
 
6
 
! Отговори
до 1270 преди 11 години
ей ***,това не е оригинала!Я прочетете хора-за кого се отнася това- ила си БЛОГ цял,ама ГЕЙБЕРИТЕ както винаги преиначават и лъжат!!!
985
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като следващи стъпки Дянков вижда промяна на законите така, че всеки да се осигурява сам, да падне тавана на осигуровките и да се премахне на ранното пенсиониране. Вицепремиерът прогнозира, че може да се въведе и данък върху финансовите транзакции, но в бъдеще, като по-въпроса вече има положителни нагласи в целия ЕС.
984
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вицепремиерът смята също, че трябва да се облагат и парите от земеделска аренда, но това е тема за следващ мандат. Трябва да има равнопоставеност. В противен случай - към изключенията се насочват спекулативни капитали, каза още финансовият министър