Политиката е тъпо занимание, рече ексминистърът Кабил

Сега бил като всички българи, имал едно жилище
Обновена: 21 окт 2012 12:09 | 21 окт 2012 12:09,
49
Политиката е тъпо занимание, рече ексминистърът Кабил
Нихат Кабил Снимка: архив, Булфото

Политиката сега е принизена, коментира пред bTV бившият земеделски министър Нихат Кабил, който от доста време избягва да говори пред медиите.

По време на управлението му имаше много скандали със замени на земи и заради някои от тях той се сдоби с обвинение. Беше известен като „човекът на Доган” в управлението на тройната коалиция, но след това именно лидерът на ДПС му показа червен картон. По-малко от две години след като беше отстранен от министерския пост Кабил се раздели и с партийния.

"Ако бих се занимавал с политика, бих участвал в проекти, които ще генерират някаква визия. Ще правят нещата така, че да се случват. Да бъда в политиката само за да бъда в политиката. да седя в един парламент, да натискам послушно дали червеното, зеленото копче...Аз съм бил една година в такава позиция и разбрах, че това е едно от най-тъпите неща, които може човек да има като занимавка”, каза Кабил.

За тези осем години не разбрах кога синът ми порасна, стана семеен, а преди месец ме дари с внучка, допълни ексминистърът. 

Той твърди, че излязъл от политиката по-богат само на приятели - по-малко, но истински. Сега бил като всички българи – има едно жилище. В момента работи по международни проекти - представлява интересите на няколко международни компании в Югоизточна Европа. По думите му проучва възможностите за тяхното навлизане на тези пазари, създава контакти на високо ниво. Признава, че му помагат много контактите, които имал като министър.

"Аз мога само да съм благодарен на Ахмед Доган, че когато беше време, ми даде възможност да израсна, да се развия в политиката, в държавното управление", каза Кабил, който няма отговор на въпроса къде са се разминали, за да приключат така рязко техните взаимоотношения. 

"Аз неговите оценки не ги коментирам. Приемам ги. Те са си негов проблем. Сигурно е имал някаква цел. Дано е успял”, отбеляза още Кабил, който не смята да се връща в политиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: политикаНихат Кабил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 11 години
The Revival Process, also known as the Process of Rebirth (Bulgarian: Възродителен процес - Vazroditelen protses) was the official name of the forceful assimilation of Bulgaria's Turkish minority (900,000 people or 10% of the population) to assimilate by changing their Turkish names to Bulgarian names. It was enacted between 19851989 under themunist government of Todor Zhivkov. Those who refused were exiled to Turkey.
32
0
 
1
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Това е един от тези дето се надявхате Боко да го разследва и да има пандела и отнемане на имущество в полза на държавата... а човека си гелда живота... това е положението... другия път просто прпосунете изборите...
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ви е кратка паметта- на целия народ и на редакцията на днес.бг.Сега ще ми ги изкарате жертви ли всички крадливи турци.Май забравихте как управляваха те преди 4г.
30
1
 
10
 
! Отговори
туркиня преди 11 години
Аз съм български гражданин,никога не съм членувала в ДПС или в друга партия.Възмутена съм от изказването на Кабил.Именно времето през което беше във властта е натрупал всичко,което сега има.Аз не мога да си позволя да летя със спортен самолет,защото нямам финансова възможност за такова хоби.Наглостта му е безгранична, сегашното му положение и работа е благодарение на контактите,които е създал по време на участието му във властта. Всички български граждани да се събудим и да гласуваме правилно
29
1
 
16
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
По времето на Н.Кабил в Министерството на земеделието се говореше само на турски, българския беше в ъгъла. Мазен турски изедник
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tapo, no dohodonosno!
27
0
 
3
 
! Отговори
мишо преди 11 години
натискал е копчетата значи...
26
0
 
17
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
На *** Кабил много му пасва поговорката:"Изтъках си булка платното, ритнах ти кросното!"Нагуши се от политиката и сега може да я пцува странично! Дееа консултантина международен, дееа!
25
1
 
15
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Мда, този наричаше българските служители в министерството *** ... а турската телевизия БТВ му дава екран. Позор."Земеделският министър Нихат Кабил псувал чиновниците си на турски и ги наричал ***. Много от табелите в сградата са на същия език, независимо че това е официална българска институция."
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпо но ДОХОДНО!
23
1
 
16
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Кабил, ТИ НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ ГРУПАТА НА КРАДЦИТЕ? Най-големите КРАДЦИ, които НЯКОГА са управлявали България! Но защо ти се дава трибуна? Защо има ПРОДАЖНИ журналисти да ти задават каквито й да е въпроси? С теб, Кабиле, трябва да разговаря първо ПРОКУРАТУРАТА. Да разговаря дълго, дълго... Чак след това и след като излежиш присъдата за КРАЖБИТЕ, които допусна и инспирираше ти и гуруто ти Доган, можем да те чуем какво мислиш по тоя или оня въпрос!!!Такива ми ти работи, КРАДЕЦО!!!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпите сме ние, че ни правите такива...
21
1
 
12
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Да, Кабил, след като КРАДЕЦЪТ ЗАБОГАТЕЕ, вече наистина става тъпо да се занимава с политика. Но преди да ОТКРАДНЕ достатъчно, ах, как му се занимава с политика. Майчиното мляко е готов да продаде, за да може да се занимава с политика! И ДА КРАДЕ, КРАДЕЦО!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Като приказката за лисицата и киселото грозде,да тъпо е когато си лапал а после си на диета.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** работа е сага, когато на два пъти се опита да влезе отново в играта след като се опита да прескочи Доган. А преди като лапаше блага не беше *** .... мамка ти и *** мръсене. Народен съди и военен трибунал трябва за всички псевдо политици през последните 23 години.***, само крадъти и говорят глупост, кой какъв рейтинг имал и кой обичал народа. *** всичките ги избират с наказателен вод срещу другите, а те си мислят, че ги избират, защото някой им вярва и се надява на тях! ***
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато човек е много сит,може да си позволи и такива приказки.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ВЯРВА ли си?
16
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
Да бъда в политиката само за да бъда в политиката. да седя в един парламент, да натискам послушно дали червеното, зеленото копче.Не скапаняко,по твое време никой не ходеше в парламента........И никой не гласуваше...Депутати да се съберат трябваше да има вот на недоверие
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"гроздето е кисело", казала лисицата и си легнала гладна!
14
1
 
14
 
! Отговори
2 преди 11 години
Тоя беше викал на българите в министерството на земеделието ***,да не говорим за заменките.....дето ги бяха правили........и разбира се е невинен,щото си бяха гласували закон за амнистията