Политиката е тъпо занимание, рече ексминистърът Кабил

Сега бил като всички българи, имал едно жилище
Обновена: 21 окт 2012 12:09 | 21 окт 2012 12:09,
49
Политиката е тъпо занимание, рече ексминистърът Кабил
Нихат Кабил Снимка: архив, Булфото

Политиката сега е принизена, коментира пред bTV бившият земеделски министър Нихат Кабил, който от доста време избягва да говори пред медиите.

По време на управлението му имаше много скандали със замени на земи и заради някои от тях той се сдоби с обвинение. Беше известен като „човекът на Доган” в управлението на тройната коалиция, но след това именно лидерът на ДПС му показа червен картон. По-малко от две години след като беше отстранен от министерския пост Кабил се раздели и с партийния.

"Ако бих се занимавал с политика, бих участвал в проекти, които ще генерират някаква визия. Ще правят нещата така, че да се случват. Да бъда в политиката само за да бъда в политиката. да седя в един парламент, да натискам послушно дали червеното, зеленото копче...Аз съм бил една година в такава позиция и разбрах, че това е едно от най-тъпите неща, които може човек да има като занимавка”, каза Кабил.

За тези осем години не разбрах кога синът ми порасна, стана семеен, а преди месец ме дари с внучка, допълни ексминистърът. 

Той твърди, че излязъл от политиката по-богат само на приятели - по-малко, но истински. Сега бил като всички българи – има едно жилище. В момента работи по международни проекти - представлява интересите на няколко международни компании в Югоизточна Европа. По думите му проучва възможностите за тяхното навлизане на тези пазари, създава контакти на високо ниво. Признава, че му помагат много контактите, които имал като министър.

"Аз мога само да съм благодарен на Ахмед Доган, че когато беше време, ми даде възможност да израсна, да се развия в политиката, в държавното управление", каза Кабил, който няма отговор на въпроса къде са се разминали, за да приключат така рязко техните взаимоотношения. 

"Аз неговите оценки не ги коментирам. Приемам ги. Те са си негов проблем. Сигурно е имал някаква цел. Дано е успял”, отбеляза още Кабил, който не смята да се връща в политиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: политикаНихат Кабил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
Направо ще се разплача.Дайте да съберем някой лев да му пратим. Да му помогнем в международните проекти един вид.Като министър си беше свръхнагъл и мазен тип. Размахваше пръсти от трибуната.Дано да му е дошъл акъла де.Ако иска да отиде да работи в Турция.
12
1
 
3
 
! Отговори
Бантустан преди 11 години
"Дарил го с внучка" - все едно синът му си има дете заради него!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига лъгало бе, а хотелчетата , тях явно не ги броиш
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам два лева в народната банка..., Лъже мръсникът, преяжда с луканка
9
1
 
5
 
! Отговори
Firewind преди 11 години
Нихат ***, Нихат *** или Нихат Чалмил, изберете сами;)))
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-точно - занятие за ***.
7
1
 
13
 
! Отговори
Бахура преди 11 години
Нагло *** е този Кабил !
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъже, че всички Българи имат по едно жилище.Цветанов само за 1 година има 6 апт.А спящия под мостове клошар има 6 къщи.
5
2
 
19
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Абе я затвора ве, боклул! Няма са праиш на бедняк! Всичкимта знаем.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРШ В АНАДОЛА .*** МРЪСНО
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След толкова заменки - само едно жилище.......??? Този или е много *** ,или смята седем милиона човека за *** .
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това за копчетата е прав че е тъпо.има едни такива експерименти с маймуни -искам банан червено копче ,искам бонбон зелено копче ,нищо не искам ,е няма такова копче за депутати.за това е прав но за другото лъже .
1
0
 
18
 
! Отговори
смешник преди 11 години
Айде молим ти се,всички знаем кога гроздето е кисело..тъпо,тъпо,ама ако им кой пак да ти поднесе кацата с меда к,во праиш?Приказка на стара ку*ва,изритана от бардака е твоето.