Марешки щял да се коалира с ГЕРБ, защото хората ги харесвали

"Бунтарят" не намирал своето представителство в политиката
Обновена: 22 окт 2012 10:59 | 22 окт 2012 10:58,
264
Марешки щял да се коалира с ГЕРБ, защото хората ги харесвали
Веселин Марешки нямал за кого да пусне бюлетината си. Снимка: архив Булфото

Не виждам своето представителство в политиката и затова реших да представя нашата кандидатура, обясни аптекарският бос, а вече и футболен собственик  и кандидат-политик Веселин Марешки пред TV7.

Той обясни, че социологическите проучвания показвали, че освен традиционните партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, се отваря много сериозна ниша за хора, които чувстват недоволство от целия преход.

По негови думи той като един “недоволен човек“ и “бунтар“ не харесва и алтернативите на тези три партии -  “Меглена Кунева, Слави Бинев, Капка Сидерова, там какви още не“.

Още по темата

Още през лятото бизнесменът обяви, че се готви за парламентарните избори през лятото на 2013 година. Той дори прогнозира, че формацията му ще е трета политическа сила и ще подкрепя първите – БСП или ГЕРБ.

Днес Марешки обясни, че неговата формация ще се бори за първото място на парламентарните избори, но все пак е реалист. Бизнесменът допълни, че очаква да се нареди на второ или трето място. Аптекарският бос обясни, че би се коалирал с ГЕРБ, защото хората ги харесвали. Подобна теза преди години лансираше и лидерът на РЗС Яне Янев.

Марешки, който е бивш кандидат за кмет на Варна, не веднъж е заявявал симпатиите си към премиера Бойко Борисов. Досега той избягваше острите критики на БСП, но днес той не спести силните си думи по адрес на столетницата.

Марешки разкритикува остро левицата и “България на гражданите“, които по негови думи нямат право да критикуват управлението. Той обвини Кунева, че лансира едни и същи лица, които вече са били изхвърлени от политиката.

Аптекарският бос и кандидат-политик обясни, че не може да си обясни защо при положение, че името на партията е “България на гражданите“, бившата еврокомисарка не лансира нови лица, а стари, които са се вкопчили във властта. Той ги определи и като “нечестни и изтъркани“.

“И аз питам, добре, като са на гражданите, защо все те се вкопчват във властта, не можеха ли да намерят един нормален гражданин от нашата република и да кажат: Ето, ние заминаваме встрани, наистина искаме да направим нещо ново и изкарваме нови лица“, обясни Марешки.

Той допълни, че не приема, че “България на гражданите“ е дясна формацията и лансира тезата, че партията може да възроди тройната коалиция. Бизнесменът изрази съмнения, че хората на Кунева изобщо ще прескочат 4-процентната бариера на изборите.

Според него в парламента ще влязат 4-5 партии, най-много 6. По думите на Марешки обаче в Народното събрание ще има достатъчно сериозни формации, които да съставят добро за българските граждани правителство.

Аптекарският бос остро разкритикува левицата. По негови думи опозицията в България в момента е тотално разбита. Според него има само хора, които ламтят за власт, а не предлагат реална алтернатива.

Марешки почти повтори критиките на премиера Бойко Борисов по отношение на левицата. По думите на бизнесмена, ако предишното правителство е строяло пътища и е вдигало достатъчно пенсиите, сега положението щяло да бъде много по-добро. Той обясни, че ако БСП е направило всичко възможно да намали цените на лекарствата, сега на него “нямало да му се наложи да се явява на избори с тази идея“.

Той все пак обясни, че лидерът на БСП Сергей Станишев все пак е ниво, но хората около него го дърпат надолу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
2
 
! Отговори
СТАТИСТИК преди 11 години
АЙДЕ И НА ТОЯ МУ НАМЕРИХА ЦАКАТА БРАВО ГОСПОДА ДЖАНДАРИ НЯМАТЕ РАВНИНИЩО НОВО НЕ СМЕ ВИ НАУЧИЛИ,НО И НИЩО СТАРО НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ
230
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво е мислител всяка 2 мутра взе да става политик
229
0
 
6
 
! Отговори
aнонимен преди 11 години
Нали Той,беше помолен да купи Локомотив Пловдив,и сам каза,че и друг път е купувал неща които не му трябват,защото ако не си със нас,идват Качулките,НАП и т.н.,така,че каквото му свирят това,ще играе
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do vsqko prosto syshtestvo da zastane pone oshte edno...
227
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магарешки ще се коалира с когото му кажат от *** .Накрая ще дойде пъдаря и всички ще отнесат магарешкия.....слонския.
226
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марешки щял да се коалира с ГЕРБ, защото хората ги харесвалиЗаложил си на куц кон аптекарю.
225
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магарешки ще се коалира с когото му кажат от ***
224
2
 
14
 
! Отговори
от Варна преди 11 години
е, сега вече със сигурност няма да управляват ГЕРБ...този нагляр само ако беше малко по-умен щеше да разбере колко е ***!
223
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРА-МИЛИЦИОНЕР, МУТРА-МИЛИЦИОНЕР- ТАКА Е ПОДРЕДЕНА КОАЛИЦИЯТА !
222
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СЕ УЧУДВАМ- МАРЕШКИ Е ***, *** Е ГРУПИРОВКА НА БОЙКО- ПЪЗЕЛЪТ СИ Е ПОДРЕДЕН. ОСТАВА И ОНЗИ С ОБРЪЧИТЕ И ПОРЦИИТЕ .
221
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВА МИЛА КАРТИНКА- БОЙКО, ДО НЕГО ЯНЕТО, ДО НЕГО ДОГАН , ДО НЕГО- МАРЕШКИ. СИТЕ БАНДИТИ И ПРОСТАЦИ НА ЕДНО МЯСТО !
220
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая мутра какво разбира от държавно управление, че се кандидатира за влизане във властта. Какъв капацитет е този? Професор ли е, академик ли е и в коя област? Защо си мисли, че да пере пари на варненската групировка *** и да ръководи държава е едно и също. В държавата освен финанси има здравеопазване, наука, култура, образование, външна и вътрешна сигурност, правосъдие, транспорт и т. н. Ако всеки зарзаватчия, амбулантен търговец, управител на аптека вземе да се разпорежда със съдбите на 7 млн
219
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пладнешки направо да кандидатства за членство в ГЕРБ, идеално пасва на крадливия профил на партията.
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това простотията и алчността са като вятъра. Нищо не ги спира. След като има над 500 аптеки /по доста неактуални вече данни/, какво още иска. Да събуе цървулите на просяка ли? Не ми го побира здравия разум. Този бандит колко смята че ще живее. За него с многото пари не важат ли физиологичните закони. Тоя *** с тая *** мутра да не се мисли за безсмъртен. Боже пази България от такива гангстери като този от снимката. Нима народа е толкова грешен, че заслужава такива да го управляват.
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама и той дори бяга от Кунева, смятайте колко е диоскредитирана
216
0
 
8
 
! Отговори
123"$ преди 11 години
Какво ли не прави един човек да стане известен,жалко,че все пак се намериха варненци да повярват ,че той ще бъде новото прозрачно управление на града, а после се оказа поредната играчка на човек купувал всякакви неща, който просто не му трябват! Жалко, ако и той се окаже след време ненужната играчка на някой !
215
1
 
7
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Този "кръв просра" само и само да се докопа до властта.Истинска "властитутка" .Бойко как не разбира ,че коалиране с такива като яне (съзнателно с малка буква)и този му носят негативи ,а не политически ползи.
214
1
 
6
 
! Отговори
DD преди 11 години
До НН , ти сигурно можеш да си позволиш да бойкотираш аптеките му - захранен с червени парици. Как да ги бойкотира майка ми с 167 лв./ апропо с 36 г. стаж/ пенсия, като всяка стотинчица и е ценна?
213
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От стар комунистВижте пост 217,ето за това си мечтаят от БСП,затова набързо са сложили 10 бр зелени палци.Мечтая БСП да вземе власта и да се прекръсти на БКП!Ръководна роля на БКП,всички останали забрана и в Белене!Другарят Станишев генерален секретар на БКП и на Коминтерна,макар че тия отПЕС-а се опитаха да ни го откраднат .Излизане в чужбина-само в Русия.Всички *** по 3 години в армията!Още със раждане децата да се кръщават със сърп и чук.Да се забранят джиесеми,компютри и интернет!Ромилунгите в строителни войски!Всеки месец по 10 съботника,всеки ден по 12 часа работа.Да няма безработни да се шляят,работа за всички дори и по 2 лв на ден.Всеки дошъл от селата обратно на село,оземляване със 4-500 декара и да произвеждат храни!Чудя се само какво да правим с нашите братя червени капиталисти,но един другар предлага да кажем че са били под прикритие в тила на врага,само не знам дали ще са съгласни да върнат парите?!
212
0
 
10
 
! Отговори
kikka преди 11 години
Марешки много ми напомня за мухата, която видяла, че подковават коня, та и тя вдигнала крак. Ама няма да стане неговата работа, байовото! Поне малко ум и красноречие да имаше, та да омае публиката, но природата е била скъперница към него и дори това не му е дала. Само купища мръсни пари, които сега човекът се чуди по какъв начин да изпере и инвестира в някой печеливш бизнес, достъпен само за хора от властта. Дори мисис свръхамбиция, г-жа Кунева, нагушила сума топли кресла и шефски позиции благодарение на това, че е участвала навремето в проектите на ЦК на БКП, го превъзхожда стократно!