Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
26
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Едва ли някой му е повярвал,но от нямай къде....Мутра.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕЕ АЙДЕ СТИГА БЕ НЕМОЖЕ ДА СИ ТОЛКОВА НАГЪЛ И ***
14
5
 
27
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 11 години
МухоБойко НЕ Е КАТО ПЪРВАНОВ......МухоБойко СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА И ПОМАГА НА МИШО БИРАТА ДА ИЗБЯГА ОТ ДАНЪЧНИ ПРОВЕРКИЩЕ ГЛАСУВАМ И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЗА СИК, ЩОТ МИ Е КЕФ МАФИЯТА ДА УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЗАПАДНАЛА СТРАНА НАСЕЛЕНА С 7МИЛИОНА ТИКВИКОНГРАЧУЛЕЙШЪН
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия магистрали бе,стига!Нека си ги прави съответното министерство или министерства!Не съм чул някой друг министър-председател в ЕС да говори ,че е направил детски градини,магистрали,асфалтирам,стадиони и т.н.Тияа министри за какво са?Защо те не отчитат какво е направено от техните министерства.Стига с тия приказки за асфалт,пътища ...или това е най-лесното,защото огромните проблеми са мчного и решаването им не е лъжица за всяка уста.
12
2
 
34
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 11 години
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!ТОЯ МУ Е ВРЕМЕ ДА ГО ГО ПОГРЕБЕН В АСФАЛТОВ КОВЧЕГ......САМО ТОГАВА ЩЕ СПРЕ ДА МИРИШЕ РАНО СУТРИ НА ***...А С КОИТО НИ ОСИР...А ВСЯКА СУТРИН...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха! Влаковете развивали по 180 км:))) Ми то вече влакове няма бе Тиквоооо!:)))
10
6
 
28
 
! Отговори
СГС преди 11 години
МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ=***=СТРОИТЕЛЕН МИНИСТЪР=ТИКВА
9
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Асфалтпаша за пътищата на Балканите: Безобразни са!
8
9
 
37
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
ББ само знае магистрали,пречиствателни станции,този път пропусна да се похвали със залите.Това не е политика,а хвалипръцковщина.Хората няммат вода с дни,той за пречиствателни станции говори.Били финансирани пътищата от ЕС.Само преди дни беше казал,че поредният път ще се строи от републиканския бюджет.Не може да даде по 20 лв. увеличение на заплати,цените продължават да си вдигат,монополите си правят каквото искат.Ама и журналистите са едни ***...
7
6
 
37
 
! Отговори
Албански реотан преди 11 години
До скоро албанския реотан беше нарицателно за неуспех, явно за бат батман не е така. До къде я докарахме!?
6
8
 
59
 
! Отговори
Ба си тъпия преди 11 години
Чак ме хваща срам. Хората му се надсмиват, а *** мисли че ги е очаровал. Ама какво искаме, все пак е един пожарникар.
5
5
 
58
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
Дарт Бойко, защо нищо не казваш за прословутия завод за преработка на ***?Къде е той и кога ще се построи?
4
8
 
60
 
! Отговори
Eur0tica преди 11 години
Защо трябва да се хвалим с нещо ,което в Западна Европа а и по другите краища на света са го направили преди 50 години ???
3
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво-мутрата най-накрая отиде да похвали аверите си (разни албански военнопрестъпници и главорези) от антихристиянската република Косово прочута с трафик на хора, органи, наркотици и оръжия. Обсъждат ли вече и какви български територии ще бъдат преотстъпени за албанците?
2
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти " Засега нищо не финансира, когато бъдат завършени и одобрени, тогава. Засега от нашите пенсии и заплати.
1
12
 
73
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Този човек вече не се трае! Не чувства ли, че става смешен и досаден! Грамофонната плоча се изтърка Борисов! Доказахте, че сте некадърно, алчно, егоистично и антинародно управление!