След 300 млн. евро Дунав мост 2 вече е готов

Премиерът Борисов се разходи с еврокомисар Йоханес Хан по новото съоръжение
Обновена: 24 окт 2012 18:08 | 24 окт 2012 18:08, Красимир Ангелов
259
След 300 млн. евро Дунав мост 2 вече е готов
Борисов крачи уверено по "Дунав мост". Снимка: БТА

Инвестицията в "Дунав мост 2" е 300 милиона евро, съобщи еврокомисарят по регионално развитие Йоханес Хан, който посети завършената конструкция на съоръжението, което свързва Видин с Калафат. От тези пари 100 милиона евро са осигурени от ЕС.

Убеден съм, че след още няколко години може да имаме още един мост, който да свързва вашите двете държави в тази част на реката, допълни Йоханес Хан и благодари на България и Румъния за положените усилия.

Еврокомисарят посочи, че проектът е добър пример за смисъла на Европа – да свързва европейските граждани.

Разбрахме се с изпълнителите напролет да пуснем моста, отбеляза от своя страна премиерът Бойко Борисов, който не пропусна да припомни, че преди три години "Дунав мост" 2 е бил напълно провален проект.

От думите на премиера стана ясно още, че България очаква около половин милиард евро да й бъдат възстановени от Европейския съюз до края на годината.

По време на срещата на моста стана ясно, че в Румъния днес е одобрен меморандум за създаване на смесено дружество за управление на пътното съоръжение между България и Румъния.

Премиерът на Румъния Виктор Понта допълни, че до няколко седмици ще бъде създадено смесеното дружество, което ще е със седалище в България.

По време на инспекцията на готовото съоръжение премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан, се разходиха по "Дунав мост 2" при Видин-Калафат.

На средата на моста те бяха спрени от видинския животновъд Евгени Петков от с. Букувец, който подари на еврокомисаря българско домашно сирене.

Последният сегмент на "Дунав мост 2" бе монтиран приз миналата седмица и конструкцията е вече свързана. В края на август бе изцяло завършена и прилежащата инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дон Корлеоне се завръща!А къде е Капо де тути капи?!
124
5
 
16
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
Тиквата оди като голем мафиот, какъвто е !
123
18
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИ , ВИЖТЕ ГИ.. преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ-----СА ГРОБ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ С КРАДЕНЕ ,РУШВЕТИ ИЗМАМИ И ...ПРАЗНИ /велики /..ПРИКАЗКИ...!
122
7
 
16
 
! Отговори
ТЪРПЕНИЕ! преди 11 години
Още 8 месеца...(най-много)!
121
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рапоне Сваляне на доходите в ЕС до равнището на тези в БГ означава най-общо:1. Апокалиптичен срив на потреблението в Европа, 2. Масови фалити на останали без клиенти фирми във всички браншове 3. Тотален крах на икономиката 4. Огромен скок на безработицатаНакраяДраматичен спад на приходите за държавните бюджети в следствие на краха на икономиката и още по-драматичен скок на държавните разходи за изплащане на обещетения за безработица.Абе управлението на една държава е маааалко по-сложно от управлението на една мутренска фирма
120
8
 
21
 
! Отговори
Искренно преди 11 години
До 2010 г. работих по 8-10-12 часа на ден. Както дойдеше. Трудно но изхранвах семейството.После дойде лошото. Работодател-САПАРД-БЕЗРАБОТЕН. Какво съм виновен АЗ, че оня е МОШЕНИК? И защо сега ги оправдаха? Собствен бизнес - да представям идея /кандидатсвам за субсидии, мълчание.!! След месец ГЕРБ-аджийска фирма развива МОЯТА идея./ След като ГЕРБ дойдоха на власт семейството ми ПОЧТИ гладува.В ръцете на мафията сме.Крадат и идеите ни. инж.ХСтрах ме е да кажа кой съм. Цветановите *** .
119
7
 
20
 
! Отговори
666 преди 11 години
Днес видях нагледно ,как в парламента се подмени въпросът към референдума за Беляне. И по точно ГЕРБ и простите *** *** които стоят за банките на парламента. Днес видях че те са против народа и са там само за себе си и корпоративни интереси на чатни фирми. Поменете ми думата ,ще харижат площадката на частна фирма и ще им бъде дадено 10 % за да си живуркат цял живот. Заслужават смърт за измяната и за алчността си. Призовавам хората да се противопоставят на наглото ограбване .
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измамно и крадливо племе са Ром-ънците,по-добре да си нямате работа с тях
117
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Борисов доволен, Меркел каза "ще видим"
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков наскоро се изказа ,че след края на мандата на това правителство си отива в САЩ и няма повече да участва в следващите избори....ало гербави и еврейчето Дянков Фроинд знае на къде отиват нещата и затова си бие шута ,герб си отиват ,а това е много добре за България
115
9
 
15
 
! Отговори
смех бате преди 11 години
Боко Тиквуня, бате, тоя е много лоша и лицемерна мутра !
114
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито Българи ! Сега имате още една връзка с ЕВРОПА !
113
5
 
7
 
! Отговори
до бойко борисоф преди 11 години
Зачестяват призивите за изпращане на смс за тежко болни деца!!!! Нямаш ли келепир от решаването на този проблем?!!!!!!!!!!!!!!!
112
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може да си имал надежда в един бандит?
111
11
 
17
 
! Отговори
вас преди 11 години
искам най-после да дойдат изборите и да забием гроб в девета глуха където им е мястото просто вече не се издържа на тази безработица и беднотия
110
5
 
10
 
! Отговори
A4o преди 11 години
300 милиона евро??!!!!!!!!!!За сравнение , мостът между Дания и Швеция (най дългият мост, включващ и тунел влизащ в морето) струва 1 милиард евро!!!!!!!!!!!!!!!
109
3
 
9
 
! Отговори
мургава пачавра преди 11 години
Браво на бойку,съ ша имаме клиенти... сичкото к...ви сме с теб!
108
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
107
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз и цялото ми семейство намразихме герб ,въпреки ,че възлагахме големи надежда на Борисов и на тази партия
106
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яяяя още една лентичка за Бойко, а за БСП нанай лентичка. Станишко много се комплексирал, че нямал лентички. Ами другари ***, който си го може, си го може, това е положението. Ние кадърните, работиме и заради вас, които освен по цял ден само да ревете по форумите за друго нищо не ставате! И после реват, че Бойко печели на изборите, ами разбира се, че хората ще гласуват за тези, които работят за благото на страната ни, няма да гласуват за говорилници, които гледат само как да дойдат на власт за да крадат като за световно!