Плевнелиев обезпокоен от ЕК

„Българските институции трябва много сериозно да възприемат посланието“
Обновена: 1 ное 2012 18:48 | 1 ное 2012 17:16,
61
Плевнелиев обезпокоен от ЕК
Плевнелиев призова за прозрачност. Снимка: БТА

Българските институции трябва много сериозно да възприемат посланието на Европейската комисия за допълнителен доклад преди края на 2013 г. заради избора на членове на Конституционния съд. 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод предупреждението на ЕК за за възможността за междинен доклад за България по механизма за сътрудничество и оценка заради избора на нови членове на КС.

Плевнелиев посочи, че е сериозно обезпокоен от коментара на ЕК и нейния говорител по темата.

Президентът изрази надежда българските институции оттук нататък още повече да увеличат усилията си за прозрачност и за това много достойни кандидати да бъдат избрани за главен прокурор и на предстоящите избори за ръководители на различни съдилища.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея.

ЕК заяви многократно, че съдиите в КС трябва да отговарят на най-високите стандарти за професионализъм и почтеност, заяви вчера говорителят Оливие Баи.

Еврокомисията призова Народното събрание да поеме отговорност и да извърши проверка по твърденията за корупция, търговия с влияние и конфликт на интереси.

По-рано днес външният министър Николай Младенов обяви пред БНТ, че подобен тип изказванията на еврокомисията не са коректни.

"Мисля, че подобен тип изказвания от страна на комисията не са коректни, защото те разпространяват слухове в обществото по пози начин и трябва внимателно всяка институция, включително и Европейската комисия, да се придържа към правомощията, които има, които са й дадени от европейските договори", коментира външният министър.

Той изрази увереност, че до края на годината България ще покаже сериозен напредък в областта на правосъдието и вътрешните работи, което ще бъде регистрирано от ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
ЖАНА преди 11 години
Плевнелиев да беше помислил за реакцията на ЕК, преди да вкара Борис Велчев в КС.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоа мушмурок се явява гавнокомндващ БА, а за битите НАТОвски тайни агенти мълчи, добре, че бяха селяните та да отупат франсетата да се нучта че Бългрия не е село без кучета.
45
2
 
1
 
! Отговори
Обиден многократно преди 11 години
По-рано днес външният министър Николай Младенов обяви пред БНТ, че подобен тип изказванията на еврокомисията не са коректни.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнята явно е информиран, че у нета му се подиграват, оти се хили като шебек и от няколко седмици се опитва да изглежда сериозен! Вече не се хили кат' ***!
43
2
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
НА НАРОДА МУ ДРЕМЕ НА СЕКСОФОНА ЗА ////ВАШЕТО //// ЕС
42
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Мън мън ... мън .. мън мън...
41
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Нещо май почна да мирише кофти във въздуха,а?
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Таман си помислих, че се е обезпокоил затова, че ЕК е написала пълни глупости за напредъка на Македония и за нейната омраза към България, а то какво било - наш Плевньо напълнил гащите!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президентът Плевнелиев напълни гащите! Нормална реакция на един "нормален" "български" "държавник"!
38
0
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
Да, изборът е комунистически, доколкото гербероните са бивши комунисти и то от най-отвратителната част на БКП - милиционерите.
37
0
 
4
 
! Отговори
Роската преди 11 години
"Президентът изрази надежда българските институции оттук нататък още повече да увеличат усилията си за прозрачност и за това много достойни кандидати да бъдат избрани за главен прокурор и на предстоящите избори за ръководители на различни съдилища." До тук каквото било, ДС- престъпност, обаче от сега ще поглеждаме кой, кой е :)) Обичам майтапа :))
36
0
 
12
 
! Отговори
лупи преди 11 години
Трябва да е много обезпокоен президента,след като вкара в КС най-послушния главен прокурор,който сме имали досега. Едва ли в КС ще се промени коренно!!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо българите поне ВЕДНАЖ не си изберат Президент,който не е зависим от службите/ДС,КГБ,да е културен,възпитан и ОБРАЗОВАН ПОЛИТИК!
34
0
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Нима не е достатъчно, че Венета Марковска няколкократно лъже публично и е изобличена, за да не може да и се има доверие като съдия изобщо, а камоли като съдия в КС ?
33
1
 
8
 
! Отговори
ДО 43 преди 11 години
ИЗБОРА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ,А КОМУНИСТИЧЕСКИ=СТАНА ЛИ ТИ ЯСНО,КОЙ ИЗБРА ДРУГАРКАТА И ЗАЩО ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ СЪДЯТ ХОРАТА ДА ПЛАЩАТ ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ КРАЖБИ?
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой избра другарката? Кой им нарежда как да гласуват и кого да изберат? Не сме чак толкова прости, та да се хванем на безпокойството му.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
xora biagaite v tazi darjava ot tezi xybavo niama da vidite nito vie nito decata vi.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo shte pokazvate .balgaria e sastavena ot partiini prestapnicheski grypirovki sas stryktori ot prestapnici recidivisti koito rabotiat v yshtarb na darjavata tva e iztinata .t.e. oligarxicheski prestapnici i prestapnici za chernata rabota .koito ima ym shte razbere kvo sam napisal .
29
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Ще се окаже накрая, че съдиите са истинските феодали в тази държава. Наивно се вярвах нещата да си дойдат на мястото и ако не всички поне по голямата част от *** в тази система да се изчистят, но изглежда съдиите нямат желание да се реформират и дори нещо повече стават все по нагли и безочливи. За мен те са най големите престъпници на прехода ! Рано или късно народа ще спре да търпи безобразията им и не ми се мисли какво може да стане. Спрете да се гаврите с българският народ продаждници !
28
10
 
2
 
! Отговори
ДО ДРУГАРЯ 38 преди 11 години
ВИЕ ОТ СПИНИШЕФСКОТО КОТИЛО НЕ СТЕ ПО--РАЗЛИЧНИ ОТ КОТИЛОТО НА ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ,ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЧЕРВЕНИ КРЕМЪЛСКИ ЕКСТРЕМЕНТИ СТЕ,ПОНЕ СИ ТРАЙТЕ.ОСВЕН РУСКИ ЛИЦЕМЕРЕН КОМУНИЗЪМ В ПОРОБЕНАТА ОТ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ ДРУГО НЯМА.