Николай Младенов: Не трябва да делим хората, костите и паметта им

Пътят, който извървява всяка страна е различен
3 ное 2012 14:08, Петя Славова
123
Николай Младенов: Не трябва да делим хората, костите и паметта им
Снимка: Булфото

Дали България ще подкрепи Македония за влизането й в ЕС, зависи от действията на правителството на Скопие. Това обяви Николай Младенов пред Дарик радио. Министърът на външните работи обясни, че основният индикатор за решението ще е ако съществуват видими сигнали, че конфликтите между двете страни е правителствена политика.

Той подреди няколко стъпки, които да доведат до намиране на общ диалог между България и Македония. Страните да опознаят съвременната си култура, медиите да преодолеят общия негативизъм. Да се отбелязват датите, които ни свързват, да не се променят учебниците по история. Не трябва да делим хората, костите и паметта им, а заедно да ги почитаме, категоричен бе Младенов.

Той поясни още, че страната ни подкрепя преговорите за влизането на Турция в ЕС. Но тези преговори са трудни, тъй като „има практически части от турското законодателство, които трябва да се реформират”. Нашата политика трябва да е в подкрепа за разширяването на ЕС, но пътят, който извървява всяка страна е съвсем различен, отбеляза министърът.

Не бе подминат и въпроса за избора на Марковска, който европейската комисия постави под въпрос. Гледните точки по темата Младенов раздели на две части.

Първата е да се отговори на въпроса има ли риск от допълнителен доклад на ЕК. Този риск, според него зависи от това какво ще направи съдебната система и как ще протече изборът на нов главен прокурор. В момента в максимална степен всички, които са заети със съдебната реформа, са се заели с изпълнения на всички критерии, обеща Младенов, като обясни, че срокът за това е края на годината.

Втората част е относно системата на някои кандидати – ако някой има съмнения, ги слага открито и то не след като процедурата е изтекла.

Министърът съобщи също така, че страната ни в момента чака решение по повод осъдените на смърт в Малайзия българи, което подлежи на обжалване.Страната е известна с много строгата си съдебна система и е особено важно да се извърви процедурата така, както е, обясни още Младенов - За всички в ЕС смъртното наказание е неприемливо и съм сигурен, че в рамките на диалога, който има Съюза и Малайзия, нашата теза ще бъде правилно разбрана.

Все по-често сънародниците ни пътуват из цял свят – коментира Младенов и допълни, че заради това подобни случаи могат да зачестят. Най-важно за пътуващите е да познават законодателството на съответните страни, в които се намират. Министърът съобщи, че в момента се подготвя система, чрез която всеки желаещ, който пребивава в някоя страна извън родината, може да се регистрира, оставяйки имейл, и да получи обща информация за законите на съответната държава. Чрез тази крачка хората ще могат да получат координатите на посолствата в страните, в които са и да се информират в кризистни ситуации като земетресение или революция. Те трябва да знаят докъде се простира тяхната защита и откъде нататък трябва да разчитат на собствената си информираност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роднина, ДС, роднина, ДС. Така да са наредени по добре,
74
1
 
3
 
! Отговори
дядовото преди 11 години
поредният платен агент на Високата порта!
73
8
 
4
 
! Отговори
попалексов лдп преди 11 години
Внимание! Голямо НE на България за Македония в Европейския съюз? България враг на Република Македония? Българският премиер, външният министър и президентът подготвят ново национално предателство, съизмеримо с предателството от 1945 година, когато бяха обявени за небългари хората от Пиринска и съответно Вардарска и Егейска Македония.Иначе сега вече стана ясно защо и за какви заслуги прясно избраният президент Росен Плевнелиев беше така богато награден и даруван при посещението му в Република Гърция.Наградите Почетен гражданин на Солун - защо ли, Доктор хонорис кауза - за какво ли, най-висок орден /с какъвто е награден и Тито?!/ не са били за минали, а за бъдещи заслуги към Гърция, към гръцките национални интереси, които са АНТИБЪЛГАРСКИ.И докато за Бойко Борисов и Николай Младенов не е нещо ново - премиери и министри национални предатели има предостатъчно/ Радославов, Стамболийски и т. н. /, то за Росен Плевнелиев се открива изключителния шанс да стане първият български президент национален предател. Поздравления и честито, както се казва.
72
2
 
2
 
! Отговори
Баба Кадесарка преди 11 години
А това момче дали е откърмено от ДС? :)
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С външен министър като този сме предадени отвсякъде. Какво може да е очаква от заклет евреин? Нима ще отстоява българската същност на Македония? За какво са се борили ВМРО от основаването до края пеи Ванче Михайлов? Амо имаше още онази организация в действие щеше да избие повече от половината ни съвремени политици заради безродничество. А този "външен министър" е просто жалък.
70
1
 
5
 
! Отговори
читател преди 11 години
250000 БЪЛГАРИ!!!!Подплашеният послушко на снимката едва ли е чувал за това.
69
3
 
7
 
! Отговори
Младенов преди 11 години
е един предател. Турция и Русия са страните от където са дошли повечето бедствия за България.Етно-прочистването е практикувано в Турция над 300г.Да се спирам на арменци, гърци, и др., 250000 бяха или избити, или прогонени от днешната европейска част на Турция. Исказванията на този предател са гавра с паметта на избитите, осакатени изселени българи.Турция разчита само на времето да се забрави стореното зло.Верният път е извивение и молба за прошка, това би било знак че сега са други.Едва ли
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КПСС=БКП=ВЕЧНА СЛУЖБАКПСС=БКП=ВЕЧНА СЛУЖБАКПСС=БКП=ВЕЧНА СЛУЖБА !...БЪЛГАРИЯ ВЕК И ПОЛОВИНА Е РУСКА КЛОАКА...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ !...РАЙ ЗА ОХРАНЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕЙ..
67
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младенов ,ако кажа толкова глупости колкото ТИ за една седмица САМ ЩЕ СЕ ОБЕСЯ Щял да прави нов закон за това как ще се помага на българи загазили в чужбина АБЕ УМЕН ,ТОВА ОЗНАЧАВА ДА ПРОМЕНИШ КОНСТИТУЦИЯТА Но в Отворено общество пвно НЕ СА ТЕ НАУЧИЛИ ДА МИСЛИШ ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ Всичките от ГРОБ сте такива чудеса на природата,че ме е срам ,че съм българин
66
1
 
2
 
! Отговори
Perko Naumow преди 11 години
Проблема на БГ-народа е че родните олигарси го превърнаха в най-помиярския народ в света който ще се избие за всяко хвърлено от тях кокалче
65
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ СЕ Е ЗАРИНАЛА С ОБЛЪЧЕНИ РУСОФИЛСКИ БЪЛГАРОФОБСКИ АЛЧНИ *** И ТЕХНИТЕ СЛЕПИТИЗАНТИ С КОКОШИ ПРОМИТИ МОЗЪЧЕТА,КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СИ ЗАДАДАТ ВЪПРОСА ЗАЩО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ СА МРАЗИЛИ РУСИЯ !...
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте клипа, в който този арогантен *** казва, че тези ,които не са с ГЕРБ са ***, по телевизията !!!
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разстрел за този безочлив, безкруполен, лъжец, мръсен еврейски ***!Често минавам покрай офиса на Шалом и искам да метна камък, бомба, но все има полицайчета долу, пазят тези кърлежи от гнева на народа !!!!!!
62
1
 
17
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Скрий се бе червеногледо, продажно момченце. Предаде СДС , сега предаваш колегите на баща си. Позор. нямам думи .По -добре да беше кухата лейка Румчето , а не този плужък.
61
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ--ТЪПИТЕ,КОИТО НА СХВАЩАТ,ЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,ОЛИГАРСИ И КУЛТУРТРЕГЕРИ,КАКТО И СЛЕПИТИЗАНТИТЕ И ДО ЕДИН СЛУЖАТ НА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН,А САМО НЯКОЙ ОТ ТЯХ ГОВОРЯТ МАЛКО ПО--РАЗЛИЧНО,ЗА ДА МОЖЕ БЪЛГАРОЯ ДА ИЗПЪЛНИ КРЕМЪЛСКАТА МИСИЯ==БЪЛГАРИЯ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС НА РУСИЯ.ВСИЧКИ ДО ЕДИН САК О М У Н И С Т ИБЕЗПРЕДЕЛНО ВЕРНИ НА ЗАВЕТИТЕ НА СИФИ ЛЕНИН И ГОШО ТАРАБАТА.КПСС=БКП=ВЕЧНА СЛУЖБА !...
60
7
 
2
 
! Отговори
ДО 65 преди 11 години
*** КОМУНИСТ,ТОВА САМ ЛИ ГО ИЗМИСЛИ ИЛИ ЦИТИРАШ ГОСПОДАРЯ СИ БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН,А САБАКА ЙОБАНА БЛЯДСКА !?....
59
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А нещо за Френските туристи няма ли да кажеш бе,Ники или те е срам,че хора от старата гвардия са по-големи Мъже от Вас
58
0
 
8
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Нищо не греша!Партизанинът е неговият баща Тошо Младенов
57
2
 
2
 
! Отговори
До Перко Наумов преди 11 години
Грешиш,не е в Чест на Петър Младенов,а от това село е имало няколко Партизани с име Тошо и затова е кръстено Тошевци,и преди да пишеш провери,а доколко е удачно името,то това е друга тема
56
1
 
6
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Управлявалият най-дълго в БГ като външен е Петър Тошев Младенов!В чест на презимето му родното му село е преименувано на Тошевци!Самият Петър Т. Младенов е роден като "истински Петър :на 22 число!Така лека-полека стигаме до генералния агент на ДС Петър Стефанов Стоянов роден като истински ДС Петър на втория почивен ден 25 май!Иван Костов пък е роден на числото 23!Петър Стоянов и Иван Костов са генерални агенти-близнаци на държавна сигурност който се изгавриха и продължават да се гаврят с хората