БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"

"ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани"
Обновена: 4 ное 2012 15:08 | 4 ное 2012 12:29, Елка Василева
282
БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"
Ангел Найденов призова българските граждани да гласуват на референдума за ядрената енергетика. Снимка: архив, Булфото

Определящо за участието на българските граждани в референдума за развитието на ядрената енергетика ще бъде промяната на въпроса, който ще бъде зададен на допитването. Това каза за БНР говорителят на Националния съвет на БСП и заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Той призова българските граждани все пак да участват в референдума, с нагласата, че гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на АЕЦ "Белене".

Още по темата

„Инициативата тръгна с подписите на повече от 770 хиляди български граждани. Тази инициатива беше смачкана с подписите на 76 народни представители, които стартираха друга процедура. На практика това беше друг референдум и всъщност така се стигна до подмяната на въпроса на българските граждани“, каза Найденов.

„ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани, защото ако беше допуснат въпросът "Белене" и ако този референдум беше успешен, очевидно, че ГЕРБ щяха да получат един още по-звучен шамар. Защото щеше да бъде ясна разликата между тяхното решение да спрат проекта "Белене" и съответно нагласите на българските граждани да се изгражда проекта "Белене", заяви заместник-председател на парламентарната група на КБ.

Датата 27 януари е последната възможна дата за насрочването на референдума и от тази гледна точка президентът Росен Плевнелиев е изпълнил своите конституционни задължения, каза още Ангел Найденов. Той посочи, че тази дата дава възможност за една по-продължителна информационна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
13
 
! Отговори
зръчно преди 11 години
никой не затваря ***. аец трябва да имаме даже 5, защото както се вижда това ще ни остане единствен поминъй до 10 години.
11
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунагите започнаха да се оправдават с ГЕРБ за предстоящият провал на безмисления референдум !
10
11
 
15
 
! Отговори
фен преди 11 години
До реалистДА ПО УМНИ СМЕ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ.
9
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Референдум за АЕЦ ли !... на бял лист не се подписвам !
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо "социалистите" не подписаха въпросния договор когато бяха на власт? Защо сега реват и симулират, че работят за инетереса на нас-обикновенните хора? Защото се надяват на този референдум да отидат достатъчен на брой ***, които да им развържат ръцете да строят нещо напълно безсмислено на този етап.
7
14
 
18
 
! Отговори
jonny преди 11 години
Айде стига вече с това Белене - омръзнахте на публиката!
6
14
 
14
 
! Отговори
5 преди 11 години
ne sum ot BSP no 6te glasuvam za nova AEC-ne na scupata zelena energiq
5
25
 
22
 
! Отговори
fen преди 11 години
Твърдо ДА за Белене иначе ще се чудим от къде да внасяме ток ако ни тръгне икономиката.Замислете се колко фирми Големи и средни Вече НЕ работят и за това ни трябва по малко ток ЗА сега но Ако това е план на някой си дали ни устройва като БЪЛГАРИ в БЪЛГАРИЯ.
4
10
 
15
 
! Отговори
Потребител преди 11 години
Всички политици се правят че живеят в чужда държава и вярват на платените от тях публикации и изследвания. Всичко което идва от БСП е лошо. Предубеден съм но за съжаление това е доказано. Не е само този начина за развитие на ядрена енергетика. ЗА съм само ако ми докажат с действия и цифри колко време ще се строи, колко ще струва и колко ще ни струва до изчерпване на потенциала и. До тогава всичко е прах в очите.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А платените еколози, които протестираха пияни на Орлов мост срещу закона за пистите, къде ли са сега? Или може би те са еко-активисти, одобряващи ядрена електроцентрала...?!
2
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ- ДАЛИ СЕГА ИЛИ СЛЕД КАТО СЕ СМЕНИ ВЛАСТТА СЛЕД 8 МЕСЕЦА- АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ ГО ИМА
1
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да гласувам на този референдум, защото червените *** разчитат безмозъчни хора да гласуват за АЕЦ, от където цялата червена умряла партия се финансира.