РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата

Новата формация ще е десноцентристка, патриотична и социална
Обновена: 4 ное 2012 19:29 | 4 ное 2012 15:27, Елка Василева
233
РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция днес на двете партии в хотел "Шератон" в столицата.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев. Той посочи, че Веселин Марешки със своята бизнес дейност прави за страната това, което не успя държавата да направи за своите граждани.

Още по темата

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП. Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори". По думите му РЗС има готови написани законопроекти за гарантиране на свободата на словото, за синдикатите, за ограничаване на бюрократичните спънки. До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Коалицията за ред законност и справедливост излиза първа в страната, като залага имената на лидерите на двете партии, заключи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс"има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес. Той пое ангажимент минимум 50 процента от хората, които ще представляват коалицията на всички властови нива, да бъдат жени.

Марешки посочи, че правят коалиция с РЗС, защото партията на Янев никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
21
 
! Отговори
батман преди 11 години
Марешки?!? Поредният милиционерски проект в комплект с най-дащната к*рва на милиционерите! Мутра + *** - какво ли ще се роди?
107
1
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 11 години
ЕХЕЙЙЙЙЙЙЙЙ. Веселбата почва.:)))))))))))))))))))
106
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
Майкооооо и този ли
105
1
 
14
 
! Отговори
не син преди 11 години
Ей,Магарешки не с РЗС бе, тъпчо ! Не се забърквай с престъпника-трактор,а Янето е мижитурка !
104
1
 
20
 
! Отговори
BB преди 11 години
Това лице от снимката, което граби болни и пенсионери прави коалиция срещу престъпността с най-голямото недоразумение Яне Янев?!?!? Мале, мале, докъде стигна политическата картинка!
103
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА АБСУРДЕН ТЕАТЪР- ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ - ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !
102
0
 
11
 
! Отговори
Маке преди 11 години
Уф, отдънахме си, брякя; наше Яне на-после си намери нов е*ач.
101
3
 
22
 
! Отговори
Отново преди 11 години
Поредния ***, и той ще ни учи на ценности, ***
100
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През последните две години Европейските лидери разбраха,че Боко и компания са провалила се партия,работеща единствено за личното си благополучие ! Международните шамари , които ни плющят под формата на критични доклади,неприемането ни в Шенген,нежеланието да канят Боко на официални срещи и разговори,показват ясно,къде са ни поставили ! Сега остава и тия двете китки да се курдисат в НС и ще станем за смях на целия свят! Аман от мутри и *** !
99
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля,че всеки уважавщ се човек и такъв мислещ за бъдещето на своите деца,не би гласувал за подобни типове ! Янев-*** на всеки,който му подхвърли някоя политическа тошицаМарешки-съмнителен бизнесменБойко-чиста проба мутраЦецко-съмнителен многоапартаментчикГЕРБ-некъдърни ненаяли се алчни милиционеро-комунисти !
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
triabva traktora i boko da se prisaediniat kum formaciata i zaedno da smachkat fasona na prestupnostta, monopola, udarnite grupi, narkorazpredelite, kontrabandata! Estestveno kakuv e shansa vsichki tezi hora da razbiat sobstvenia si biznes - absolutno nikakakv
97
2
 
26
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Страхотна инициатива е това декриминализацията. Могат да почнат от себе си. Янето за 20 години в затвора, Марешки поне за 50.
96
1
 
24
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Яне + Марешки= Ярешки :))))
95
0
 
16
 
! Отговори
До 111 преди 11 години
Една партийна *** Е!
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже,разтвори си тефтерите и си прибери СЕРСЕМИТЕ!пп.За Магарешки и Педи е!
93
0
 
26
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Ако към тез двамата се присъеденят Йоло Денев и Жорж Ганчев ще отнемат публиката на цирк Балкански.
92
0
 
15
 
! Отговори
ХЕХ преди 11 години
борба за мир секс за девственостиРЗС и Марешки за декриминализация на държавата
91
0
 
22
 
! Отговори
Ярешки преди 11 години
Малко са ни мурите в парламента.
90
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Германският професор Клаус Оффе: България е изправена пред авторитарен режим !"
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие Янето за читав човек ли го броите! Завалийката се активизира преди избори,защото ако не влезе в парламента,ще трябва да си изкарва хляба като нас обикновения електорат, а Янето отвикна да работи!!!