РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата

Новата формация ще е десноцентристка, патриотична и социална
Обновена: 4 ное 2012 19:29 | 4 ное 2012 15:27, Елка Василева
233
РЗС и Марешки правят коалиция за декриминализация на държавата
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция днес на двете партии в хотел "Шератон" в столицата.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев. Той посочи, че Веселин Марешки със своята бизнес дейност прави за страната това, което не успя държавата да направи за своите граждани.

Още по темата

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП. Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори". По думите му РЗС има готови написани законопроекти за гарантиране на свободата на словото, за синдикатите, за ограничаване на бюрократичните спънки. До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Коалицията за ред законност и справедливост излиза първа в страната, като залага имената на лидерите на двете партии, заключи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс"има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес. Той пое ангажимент минимум 50 процента от хората, които ще представляват коалицията на всички властови нива, да бъдат жени.

Марешки посочи, че правят коалиция с РЗС, защото партията на Янев никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
18
 
! Отговори
Тия и двамата преди 11 години
са затвора
127
1
 
26
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Много ми е интересно,какво ли си мислят за нас Европейските политически лидери ?То не беше премиер с меко казано съмнително миналоПартия съставена от комунисти,милиционери и партийни секретари,ВИФ-аджии задочници,Румито Желева,Министър на икономиката-завършил нещо "арт",директор на АЕЦ-баничар,сега и тия двамата-единия ***,другия ???????
126
1
 
25
 
! Отговори
Спец преди 11 години
С Магарешки коалиция не се прави, щото ще му хапнеш магарешкия, Яне! Той е безродник и *** като тебе, лика - прилика сте си, но точно затова няма да се изтърпите дълго!
125
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
На разводняване отива работата, но не мисля, че интелигентен човек би гласувал за тях, т.е. е електората им ще е от потенциалния електорат на ГЕРБ и БСП.
124
0
 
17
 
! Отговори
. преди 11 години
абе нали до преди няколко години бяха в коалиция, после се изпокараха яко и В.М. наричаше Я.Я. *** и тем подобни хахахах сега първи дружки тстстстс
123
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
либерален алианс, добре замислено от ГРОБ. ПРЕДИЗБОРНИЯ МАСКАРАД ЗАПОЧВА. Ще бъде много интересно.
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това вече е голям смях .. токущо питаха Марешки, защо се коалирате и той каза ,,НАс ни обединява корупцията и некомпетентността" ! ахаха по-добре от това и поета не може да го каже.. Поредната *** мутра, не посетила футболен мач през живота си, но вече с отбор благодарение на Бойко.. не мисля,че за някой е тайна,че това са другите гласове на ГЕРБ.. именно на тия 2мата ще разчита бате Бойко на изборите, защото няма как да намери нито 1 нормален политик, който да удобри политиката му..
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрахте ли че България е руско-американо-еврейска-евросъюзка *** и от тези субекти не зависи абсолютно нищо. Който и да е на власт ще мърмори 4 години че "ПАРИ НЯМА" , после нови избори, нови герои и накрая отново "НЯМА ПАРИ". Неадекватна циркаджииница е България и така ще бъде докато абсолютно всички ние не отхвърлим тази мухлясала политическа система, разбирай демагогия
120
0
 
15
 
! Отговори
до IQ146 преди 11 години
Пак ли се заиграхте с най-чувствителната струна в душата на българина- чувството за справедливост и възмездие.Сигурно ще има слепи да ви повярват, но аз,семейството ми и приятелите ми -НИКОГА.Повече от три години чакаме това възмездие - но гарван гарвану око не вади.
119
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста изплашени коментари чета тук, най-вероятно поръчково написани. Янев - Марешки заплашват да провалят сценария на ДС и това изнервя старите кукловоди.Времето ще покаже какво що, но тези двамата ще влязат в парламента.
118
0
 
16
 
! Отговори
до 131 преди 11 години
то е ясно, че са губещи, но ще разводняват гласовете, коете е и идеята според мен
117
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
От този и децата ще се плашат има физиономия на караконджол.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на ББ марионетките започнаха да се събират
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коалиция "Ярешки", голям майтап! Ибрикчиите на Б.Б.
114
0
 
21
 
! Отговори
Брак по сметка преди 11 години
Двойката Ярешки ще ви оправят.
113
0
 
30
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Дочооолу и Гочоолу правят избори! Алеко, Алеко колко си бил прозорлив Алеко....
112
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така като ви чета догодина за Доган и съсела ще гласувате.....***!
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се лекуваме с по евтини илачи за тупнем едно Янино хоро.:))))))))))))))
110
0
 
27
 
! Отговори
мафията ни управлява преди 11 години
цирка е голям а сайра още повече .Марионетката Яне с нагаждача Марешки на какво ви прилича .Цирк и нищо повече .И двамата са губещи независимо колко милиони ще вложат в изборите .
109
0
 
16
 
! Отговори
ъъъааа преди 11 години
либерален лайнянс...