"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган

Сокола нямал място в парламента
5 ное 2012 22:45,
221
"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, БТА

"Атака" започва събирането на подписка в парламента за сезирането на Конституционния съд за обявяването на ДПС за противоконституционна партия. От ВМРО пък призоваха Ахмед Доган да напусне парламента.

Поводът за острата реакция на двете политически партии е изказването на Сокола от вчера. Според него трябва да се направи нов прочит на Балканската война и той я сравни с етническо прочистване.

"Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви вчера в Кърджали Доган.

Според Волен Сидеров лидерът на ДПС сравнява Балканската война с възродителния процес. "Когато оспорваш една от тези войни, ти оспорваш българската държавност", смята лидерът на "Атака".

Очевидно освобождението на България от господството на Османската империя за Доган не е нещо положително, коментира Волен Сидеров.

Още по темата
По думите му ДПС застава на страната на неоосманистката политика и обявява освобождението на Кърджали за
нещо лошо. Според Сидеров това е върхът на цинизма и антибългарската политика на ДПС.

Лидерът на "Атака" настоява за пълен обществен, медиен и политически бойкот на ДПС. Той призовава президентът, премиерът и председателят на Народното събрание да вземат отношение по този въпрос.
Утре "Атака" ще внесе проектодекларация по темата, която ще настоява парламентът да обсъди в сряда.

Националистите ще изпратят и писмо до президента и омбудсмана да сезират от своя страна Конституционния съд.

„Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой“, заявяват от своя страна в позиция до медиите и от ВМРО.

Оттам са категорични, че Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. „Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание“, категорични са войводите.

„Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България“, се посочва още в съобщението на ВМРО.

Според партията целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

„Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора. Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани“, категорични са от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
14
 
2
 
! Отговори
Doko преди 11 години
Реват червените атакисти. Усещат, че повече парламент няма да видят. Винаги Доган, но никога за тия ***. Доган поне никога не е бил комунист и милицонер. Това е факт, от който *** винаги ще злобеят. Само с история и асфалт не се живее.
87
3
 
8
 
! Отговори
Ат. Буров преди 11 години
Тия пак се наговориха (дпс, вмро и атака). Набилжават избори?! Не им се връзвайте, игнор тотален и за трите издънки на ДС!
86
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАРТИЯТА ДПС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА НЕКОНСТИТУЦИОННА, ЗАЩОТО НЕ Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ, А Е -ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ. ТАМ ЧЛЕНУВАТ МНОГО БЪЛГАРИ, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВА И СВОБОДА. НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ИЗЛИШНО И НЕ ВЪРШЕТЕ МРЪСНАТА РАБОТА НА БОЙКО, КОЙТО САМ ПРИЗНАВА, ЧЕ УЧАСТИЕТО МУ В ПРЕИМЕНУВАНЕТО Е ЕДНА ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ СТРАНИЦИ В БИОГРАФИЯТА МУ.
85
11
 
2
 
! Отговори
Chiko преди 11 години
Тия псевдонационалисти атакисти нямат ли срам да се показват. Благодарение на тях се крепеше това комунистическо разсипническо управление. Такова кожодерство никога не е било. БСП и Доган заслужават да уравляват, защото макар и с вотовете си на недоверие се опитват да изхвърлят това комунистическо управление. Тия номерца на воленовците няма да минат. На изборите са аут.
84
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТО ГОЛЯМ ВЪПРОС СТАНА С ТОЗИ ГЕН.ДЕЛОВ- ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА, САМО РАЗДАВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ НИ Е КУСУР. ВОЛЕН ДОКОГА ЩЕ ИГРАЕ ТЕЗИ ИГРИЧКИ ?
83
14
 
4
 
! Отговори
Doko преди 11 години
Каквото каже Доган-това ще бъде-елементарна аритметика е, колкото и да не им се иска на някои партийки, които нямат шанс повече да са в парламента. Освен това Доган е най-големият политик. 4 години, когато управляваха с БСП получавах добра заплата, нормален стандарт и не живеех като скот. Ще си го преместя фара от другата страна на борда, Доган ли не ме управлява или не, стига да живея добре.
82
14
 
4
 
! Отговори
Rado преди 11 години
Поредните простотии. Пореден опит да се избяга от проблемите на деня-мизерията до която ни докараха, парите от банките че ни обраха. С две ръце за Ахмед Доган, но никога повече за комунисти и крадци.
81
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИН МАН,ГАЛ РАЗИГРАВА ЦЯЛА ДЪРЖАВА
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪДЕ ИМА ПОДПИСКА ,ИСКАМ ДА ПОДПИША И АЗ
79
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Ето ви сериозен повод за иницеиране на Референдум - "Да се изгони ли А.Доган от Парламента за антибългарска пропаганда?"
78
4
 
22
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Това е най умното нещо което са направили някога от атака и вмро. Дпс по всякакъв начинцелят да разединяват България.
77
4
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Догановци не могат да бъдат изгонени от НС. Докато бълг. турци и помаците(за съжаление) гласуват като един за тази предателска клика.Единствено е да им намалим влиянието.Това направи Б. Борисов (ГЕРБ)-не го харесвам, но няма как (ония от тройната коалиция са всичките предатели- турчин, украинец, и мадритско ***).ДПС прави това, което каже Турция - трябва да си сляп за да не го видиш. Каракачанов и Сидеров искат да влязат в парламента-очевадно! Не са алтернатива - на агенти не се вярва.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от трите на-дългото за тях
75
6
 
2
 
! Отговори
Тъп преди 11 години
Получавате заплати колкото да не умрете от глад и то който намери работа.Бащите и майките ви с мизерни пенсии.Здравеопазването в колапс.Селското стопанство в агония.Социалната политика никаква я няма.Образованието без субсидии и т.н и т.н.....Но най големия проблем се оказа "нов прочит на Балканската война"...Ами да се прочете като искат. Да им се ДОКАЖЕ и ПОКАЖЕ ,че не са прави.Както са казали УМНИТЕ хора:" Пред фактите и Боговете Мълчат" какво остава за псевдо полу такива.Ама нееее...На кой му дреме за балканската война. Екшън да има.
74
4
 
13
 
! Отговори
koko преди 11 години
Какъв сокол е тоя мошенник !Не ни трябват такива *** !
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре е ако Доги не влезе в Парламента,но гербаджиите пак ще предадат фронта.Тях ги командват отгоре,и те нямат собствено мислене и политика.Не виждате ли,че днеска кажат едно,утре друго,после трето.Това означава,че отвреме-навереме някой си позволява да има собствено мнение и да взима собствени решения.Така че Доги ще бъде подкрепен от ГЕРБ.
72
1
 
5
 
! Отговори
юнак гюро преди 11 години
Доган пак наля вода в мелницата на "националистите". А те за за кой ще работят ще видим по време на изборите и след това. Явно все още хващат дикиш такива евтини номера , с каквито работят простия народ вече 23 год. А кои са тия които ни манипулират ще разберете като си спомните кои ни управляваха до сега и как се коалираха :)
71
2
 
19
 
! Отговори
Кънчо от Факултето преди 11 години
До АнонименНашата изстрадала родина ако продължава да съществува по сегашния модел ,жална ни майка. . . .Защо?1.Елитът на нацията се изселва на запад.2.Пенсионерите се увеличават,въпреки огромните грижи ,които полагат за тях днешните управляващи./разбирай за техния геноцид/3.Раждаемостта е почти нищожна.4.*** основно и донякаде турците бележат висока раждаемост.Е,отговорете ми с този модел до къде ще доведем жалката ни държавица?Хайде разни псевдонационалисти-лапачи на народна пара.
70
3
 
22
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Не можем да Ви позволим (ДПС) да правите държава в БЪЛГАРИЯ !!!
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските политици с малки изключения мълчат. Не е чудно,че преди време турското робство беше наречено османско присъствие. Насилственото потурчване, кръвта и сълзите на поробения народ, сигурно и тях ги е нямало. Скоро Доган ще вземе да напише и българската история и ще определи нашата Освободителна война и решенията след нея за невалидни и извън закона. Българските мюсюлмани са честни и работливи хора,но Доган не представлява техните интереси.Той и ДПС са вредни за България.