"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган

Сокола нямал място в парламента
5 ное 2012 22:45,
221
"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, БТА

"Атака" започва събирането на подписка в парламента за сезирането на Конституционния съд за обявяването на ДПС за противоконституционна партия. От ВМРО пък призоваха Ахмед Доган да напусне парламента.

Поводът за острата реакция на двете политически партии е изказването на Сокола от вчера. Според него трябва да се направи нов прочит на Балканската война и той я сравни с етническо прочистване.

"Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви вчера в Кърджали Доган.

Според Волен Сидеров лидерът на ДПС сравнява Балканската война с възродителния процес. "Когато оспорваш една от тези войни, ти оспорваш българската държавност", смята лидерът на "Атака".

Очевидно освобождението на България от господството на Османската империя за Доган не е нещо положително, коментира Волен Сидеров.

Още по темата
По думите му ДПС застава на страната на неоосманистката политика и обявява освобождението на Кърджали за
нещо лошо. Според Сидеров това е върхът на цинизма и антибългарската политика на ДПС.

Лидерът на "Атака" настоява за пълен обществен, медиен и политически бойкот на ДПС. Той призовава президентът, премиерът и председателят на Народното събрание да вземат отношение по този въпрос.
Утре "Атака" ще внесе проектодекларация по темата, която ще настоява парламентът да обсъди в сряда.

Националистите ще изпратят и писмо до президента и омбудсмана да сезират от своя страна Конституционния съд.

„Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой“, заявяват от своя страна в позиция до медиите и от ВМРО.

Оттам са категорични, че Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. „Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание“, категорични са войводите.

„Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България“, се посочва още в съобщението на ВМРО.

Според партията целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

„Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора. Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани“, категорични са от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
а ти нали си бял? Какъв е проблема яд те е личи си чак от тука (Онтарио Канада)
107
5
 
10
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Аз и още 50 мои приятели и роднини с пълно доверие ще гласуваме за НФСБ.Нека дадем шанс на националистите, те не са участвали във властта!
106
1
 
3
 
! Отговори
до 147 преди 11 години
хахахаххахахахахахахахаха зомби как е
105
4
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Гласувайки за НФСБ, ще получите:1. Забрана на етническата партия ДПС.2. Забрана на строежи на джамии.3. Нов закон срещу популацията на ***.4. Нова Конституция.5. Ревизия на корупционните сделки и практики.6. Ред и дисциплина в държавата.
104
1
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Джоко,- Османските джелати, които са клали бременни жени и деца, са ИДОЛИ за БУНОВСКИТЕ УБИЙЦИ на жени и деца...Чиято идеологическа програма е ПИСАНА ОТ АХМЕТ ДОГАНОВ...!!!
103
0
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Джоко,- Балканската война е ПРЕДИЗВИКАНА от "Берлинския мирен договор", в който не са отчетени етническите граници в европейската част на ОСМАНСКИЯ БЕЙЛИК, съставена от "великите сили" на Цариградската конференция от 1877г....Балканската война не е водена против Турция, КОЯТО Е ОСНОВАНА ПРЕЗ 1923 ГОДИНА, а срещу ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ...!!!
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Joko ти клането и унищожението как го наричаш? Защото цивилизования свят го нарича геноцид, а това освен всичко е и престъпление против човечеството. не ми пука турско ли или османско е било, знам само едно че тези които са клали бременни жени имат наглостта да плюят срещу държавността ни. Моля всеки, който пробва с отклонения да замзва истината, та знае че толкова кръв в историята ни не се замазва, не се мие, а се носи като жива рана в душите на наследниците.
101
2
 
2
 
! Отговори
joko преди 11 години
Именно затова съм споменал че е трябвало да се настрои народът към завоевателната Балканска война и по този повод решили да нарекат Османското владичество - Турско робство - елементарна манипулация за простолюдието. Дотогава българският народ е бил особено благодарен на владетелите затова че обединили и съхранили България през мрачното и зловещо Средновековие.
100
0
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
134-ти,Всичко писано от теб е вярно с изключение на твърдението, че е имало турско робство...Турция е създадена 1923 година... БИЛИ СМЕ ПОД ОСМАНСКО РОБСТВО...!!!
99
0
 
0
 
! Отговори
erDogan преди 11 години
Турски валия ни хока за арменския геноцид13:42 / 31.10.2012Дават Ямбол за пример на ПловдивТурският валия на Одрин Хасан Дуруер бе недоволен от решението на Общинския съвет за арменския геноцидВ неприятна ситуация изпаднаха областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Тотев на срещата с делегацията от Одрин, водена от валията Хасан Дуруер. Въпреки добрия тон на срещата и договорките между двете страни за бъдещо сътрудничество, турската делегация не пропусна да спомене за един неприятен акт на Общинския съвет. Става дума за решение от миналия мандат, когато местните старейшини приеха декларация, с която се осъжда арменският геноцид от 1915 година в Османската империя. Турският валия непряко подкани старейшините в Пловдив да вземат пример от колегите си в Ямбол за решаването на казуса за събитията от 1915 година. Местният парламент в Ямбол, по подобие на Пловдив, първо осъди арменския геноцид в решение, но последва отмяната му.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А това въобще нямаше да се случва ако на Костов му стискаше да изкара досиетата на времето, когато още не бяха изгорени !
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАЦЕ БАЦЕЕ шО ТИ ТРЕБЕШЕ ДА СТАВАШ МИНИСТЕР БЕ? ДОБРЕ СИ ТИ БЕШЕ КМЕТСКИО СТОЛ. И ТАМ ИМАШЕ КЕЛЕПИР БЕ БАЦЕ АМА КАТО СИ БУДАЛА ТАКА ШЕЕ. САКАШЕ ДА СЕ ДОКОПАШ ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИЧКИ ОТИ СА ПО НОГО. Е ДОКОПАСЕ АМА НАРОДО ИЗМРЕ ОТ ГЛАДИ БЕ БАЦЕ. ПРИ ТЕА ВИСОКИ ЦЕНИ СЪС ЗАМРАЗЕНИ ПЕНСЙИ И ЗАПЛАТИ КАК Я МИСЛИШ? АМА КАК ДА Я МИСЛИШ ОНО ОТ ЖЛЪТИТЕ ПАВЕТА НЕ СЕ ВИДИ НИШТО. КАРАШ СИ ЖШПЧЕТО САС 180 КМ У ЧАС И ТИ ДРЕМЕ НА ДЕДОВИЯ ЧЕ НАРОДО ГЛАДУВАЛ И МИЗЕРУВАЛ. ИЛИ ШЕ КАЕШ КАТО НЕМА ПАРИ ЗА ЛЕБ ДА ЯДЕ ПАСТИ БЕ. ТИ СИ МИСЛЕШЕ ЧЕ ТИ ШЕ УПРАВЛЯВАШ ДРЪЖАВАТА. АМА ТИ ИЗЛЕЗНАА КРИВИ СМЕТКИТЕ. НЕ ТИ УПРАВЛЯВАШ А БРЮКСЕЛО УПРАВЛЯВА И ХАМЕРИКАНЦИТЕ. АМА ТРЕБЕШЕ НЕКОЙ ДА ТЕ СВЕТНЕ ПО ВАПРОСО. СИТЕ СТЕ КУКЛИ НА КОНЦИ БАЦЕ ЗАТОВА ДРЪЖАВАТА НЕ ВЪРВИ НА ДОБРЕ. ВИЕ НЕМАТЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ПО ВАПРОСИТЕ. КАКВОТО И ДА ТРЪГНЕТЕ ДА ПРАИТЕ СЕ ГЛЕДАТЕ ДА НЕ ВИ СЕ СКАРАТ ОТ БРЮКСЕЛО ДА НЕ СТЕ ЗГАЗИЛЕ ЛУКО. ОТ ТАКИВА УПРАВЛЕНЦИ И *** ЗА ЗЕЕ НЕ СТАВА. А НАРОДО СИ МИСЛИ ЧЕ ИЗБИРА ОРА ДЕКА ДА ГО УПРАВЛЯВАТ. ДА АМА НЕ. СИЧКО СЕ КОМАНДВА ОТ ВЪНКА НАРОДЕЕЕЕ! ЗАТОВА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ СА АФРИКАНСКИ А ЦЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ. ЗА КОИТО И ДА ГЛАСУВАТЕ РЕЗУЛТАТА ШЕ Е ЕДИН И СЪЩИ. АМА ТОВА НАРОДО НЕМОЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ ОТИ СИВОТО ВЕЩЕСТВО НЕ МУ ДОСТИГА. ТА ДОГОДИНА ПА СИ КАЧЕТЕ НЕКОИ ОТ МУТРО-*** И ШЕ ЧЕКАТЕ ДА СЕ ОПРАИТЕ АМА НА КУКОВО ЛЕТО.
96
0
 
9
 
! Отговори
Читанко преди 11 години
Ами какво ще стане ако българите решим да направим пълен прочит на историята, като минем през ТУРСКО РОБСТВО, изнасилените българки, убийствата на деца /дори в утробите на майките им/, еничарството, грабежите... а можем и да продължим - с ДС доносниците с мюсюлманска религия, предаващи мюсюлманите на полицията, а после с нейна помощ достигнали до върховете. Да направим нов прочит на историята! Идеята си я бива!
95
2
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Моментално Правителството и Парламента да спрат субсидията на ДПС и да се сезира Конституционния съд за драстично нарушение на Конституцията от лидера на ДПС Ахмед Доган! Да се разгледа незабавно въпроса с легитимността на етническата партия ДПС!
94
0
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ИСТИНА Е, ЧЕ:- След като в Османския бейлик, по някое време е имало 51 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ ОБЩО 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???- България е загубила ДЪРЖАВЕН суверенитет от Османския бейлик, през 1878г. сме си възстановили Държавата...Държавата Турция е основана през 1923 година от червената армия на Тухаченски, а днешният тюркски език е изкуствен ПО-КЪСНО, едва през 1927 година и за азбука с малко мнозинство е приета латиницата, вместо кирилицата- Този изкуствен език е съставен от арабски, кюрдски, български, ирански и старо-османски заемки и НЕ СЕ Е ГОВОРЕЛ ОТ НИТО ЕДНА ОТ 51-та НАЦИИ И СТОТИНАТА ДРУГИ ЕТНОСА в Османската империя.- ТА, ОТКЪДЕ БЪЛГАРИТЕ, ХРИСТИЯНИ ИЛИ МЮСУЛМАНИ МОГАТ ДА ЗНАЯТ ДНЕШНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК ИЛИ ДА ИМ Е МАЙЧИН???
93
1
 
14
 
! Отговори
историк преди 11 години
За да защитаваш "хидроинженера" Доган-султан , който получи 1 000 000 лв. хонорар за консултации по нещо , което е виждал само на картинка трябва да си болен мозък. Това показва защо сме на този хал. Безродниците от БКП-БСП бяха предложили България да стане 16 република на СССР. Е какво очаквате от Доган нали ДПС беше създадена от Луканов - трето поколение комунист.
92
3
 
10
 
! Отговори
СИДЕРОВ ПРЕМИЕР! преди 11 години
Давай Волене, продължавай все така брутално да изнасилваш и да се гавриш със турско-*** ***, всички български патриоти и националисти те подкрепят.
91
1
 
18
 
! Отговори
Фаго преди 11 години
Чета коментарите и чак ми става смешно - явно г-н Доган добре си организира клакьорите: веднага скочиха в негова защита. Тъжно!
90
7
 
2
 
! Отговори
Стас преди 11 години
Референдума трябва да е дали да ме управляват тия, които 3 години и половина не направиха нито една индексация на заплата и пенсия, които обраха и спестяванията на хората, събирани за черните дни , до които ни докараха и ни доведоха до последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят. Когато управляваше Доган, живеех като човек, а не като скот.
89
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости. В ДПС членуват много повече българи, отколкото тия измислени ВМРО и атакисти.