ДАНО се надява на 10% на парламентарните избори

Отцепници от РЗС учредяват дясна партия
Обновена: 11 ное 2012 16:15 | 11 ное 2012 16:12,
132
ДАНО се надява на 10% на парламентарните избори
Тодор Великов. Снимка: архив, Булфото

Целта, която сме си поставили, е да получим поне 10 процента от вота на парламентарните избори през 2013 година, заяви независимият депутат Тодор Великов на учредителния конгрес на новата дясна партия, който  започна днес в столичната зала "България". Новата формация ще се нарича "Демократична алтернатива за национално обединение" /ДАНО/.

Сред учредителите са двамата независими народни представители - бивши членове на РЗС - Димитър Чукарски и Тодор Великов.

ДАНО е дясна партия, консервативна по своя характер и ще залага на професионализъм, прагматизъм и предвидимост, посочи пред журналисти преди началото на конгреса депутатът Тодор Великов, предаде БТА.

В изказването си в залата Великов покани за лидер на партията българския член на Европейската сметна палата Надежда Сандолова, до края на чийто мандат остават два месеца.

Още по темата
 Сандолова, която беше гост на форума, каза, че "централизацията трябва да спре и държавата да се оттегли". По думите й действителната дясна политика изисква по-малко, но ефективна държава и повече частна инициатива.

Според нея обществените връзки за 23 години са се разрушили, земеделието се е сринало, няма предприемачество, а концесиите на подземните богатства се дават по право на чужди фирми. Тя смята, че трябва да се даде дясна алтернатива за развитието на страната ни.

Поздравления към делегатите отправиха представители на партиите ЛИДЕР, НИЕ и "Нова сила". Според устава ръководните органи на ДАНО ще са Конгрес,

Управителен съвет, Изпълнителен съвет. Партията ще се представлява от поне двама от тримата секретари, които са част от Изпълнителния съвет. Цветовете на партията са синьо и зелено. Символът е взаимстван от сребърния орел на Хан Аспарух, намерен при разкопки край село Вознесенка, Украйна, каза Великов.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичко, което прочетох достигам до следните изводи: 1. Новият премиер на Б-я трябва да е силна фигура. Сещам се за ИВАН КОСТОВ!!! 2. ИВАН КОСТОВ трябва да бъде най-малкото финансов министър! 3. Ако дойде кликата БСП/ДПС и премиер стане Станишев, Б-я ще изостане във всякакъв план с години от общото развитие на ЕС. 4. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЯСНОТО! Иначе сме дотук
75
2
 
10
 
! Отговори
vasko преди 11 години
DNES.bg, моите уважения. Основно вашата медия следя в интернет. Обаче да ми обясните как решихте да отразите тия анонимници от "дано" и да заглушите основаването на партията на Витков?
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бас хващам,че тоя като малък са го били всички деца в махлата и никой не е искал да играе с него ! И с Кака Янка също !
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНО се надява, но от НАДАЛИ да им казали да духат супата... :)
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя , като му гледам мазната мутра,ако бих могъл с голям кеф щях да се изхода по голяма нужда върху фейса му ! .......и на другите *** от ДАНО ! А *** си викам,няма да е лошо , ако до изборите всички отидат на гости на Дедо Максим !
71
1
 
10
 
! Отговори
.... преди 11 години
Поредната фракция на БКП
70
2
 
10
 
! Отговори
.... преди 11 години
Поредната фракция на БКП
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попара от партии баце, бати смешното. Дано единствената българска партия спечели 2013, всички се молим, ОЛЕ !
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво работите?Ама АЗ не работя, АЗ съм депутат!
67
0
 
13
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
ДАНО, ама надали!
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая дърта *** излезе от дупката си! То не бе депутат от СДС, от РЗС, че сега пак отворил г_з! Що не каже как си купи цяла няколко етажна почивна станция във Вонеща вода по времето на Костов и то само за 63 хил.лв. И как Черньото нареди на Финансовия контрол да не проверява сделката! Баси и мръсната ***! Ей тоя Тиквата си го купи за 200 хил. евро, за да му крепи мутренското правителство, след като избяга от Янка Гея!
65
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Писна ни от тези нови формации.23 години се роят преди избори и ни лъжат, а истината е че вички кандидати искат да се намърдат във властта!Няма да гласувам за нова партия!Нито за ДАНО, нито за Кунева, нито за Янев и Марешки!Стига вече!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ДАНО ама наДАЛИ...трябваше ДЪНО да са кръстите... Докат се види как сте се образували именно и се сещаме, че ич ва няма и няма и да ва има. И на Хан Аспарух пък цветовете били зели значи... Мчи той чиляка кат ва види ше възкръсне и ше премести България отатък Дунава немедленно... Ся нал се сещате, че на партийката ви ше викат "Дъно издънено" ? :) :)
63
0
 
21
 
! Отговори
antipredatel преди 11 години
предателят си остава такъв завинаги, гласувайте за тях !!!!!!!!!
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия двамата главни учредители влязоха в парламента с РЗС и после пристанаха на ГЕРБ. Сега вече се ослушват на кого да се продадат тези продажни и мръсни душички. Гнус!
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ДАНО АМА НАДАЛИ
60
3
 
19
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Започна предизборното роене на партии! *** и Пульо регистрират партийки, с надеждата да се продадат на по-големите играчи - в момента те са двама...Тъй,че не се залъгвайте, че гласувайки за Кунева, ДАНО, ГОРД, Атака и други ,гласувате за някаква алтернатива на БСП и ГЕРБ. По -добре да се гласува директно за една от двете партии, отколкото за някакви политически търговци които ще продадат гласа ви за своя изгода...
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 76Никаква партия няма да е това. Тия са мазните *** и много ясно, че ще се коалират с ГЕРБ.
58
0
 
23
 
! Отговори
асс преди 11 години
Трябва да има Страшен съд за всички "политици и бизнесмени"! Какво притежават и дали платените данъци съответстват на придобитото. "Подареното" от приятели да доведе до данъчна проверка на приятелите. Роднините също да са в кюпа. Стига толкова!Законите важат за всички!
57
0
 
22
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
Десни партии с леви резби.