БСП видя политическа сделка: СДС замита безобразията на ГЕРБ

Управлението е на Б.Б. – бедност и безработица
Обновена: 20 ное 2012 17:11 | 20 ное 2012 17:04, Веселина Йорданова
250
БСП видя политическа сделка: СДС замита безобразията на ГЕРБ
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА - архив

БСП няма да участва в продължаващи циркове, които правят държавата на посмешище, заяви лидерът на партията Сергей Станишев по повод решението на СДС да номинира президента 1997-2002 година Петър Стоянов за конституционен съдия.

Според червената партия тази кандидатура е договорка между ГЕРБ и СДС и показва механизъм, който няма общо с професионализма или с Конституцията. Според Станишев, който не пожела да коментира личните качества на Стоянов, това е политическа сделка.

Още по темата

Лидерът на БСП каза още, че кандидатурите на Анастас Анастасов и на Венета Марковска за конституционни съдии са лични назначения на председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, който е направил „конституционна криза по същество“. „ГЕРБ направиха държавата за посмешище и е очевидно, че кадруването в съдебната система се извършва лично от г-н Борисов, г-н Цветанов и г-жа Фидосова като изпълнител на този процес“, каза той.

Станишев посочи, че президентът Росен Плевнелиев се е превърнал в „патерица“ на ГЕРБ в опит да намери изход от ситуацията като напусне церемонията по полагане на клетва на Марковска.

По думите на лидера на БСП партията няма да участва в нагласени сценарии, включително като номинира отново свой кандидат.

Станишев заяви, че е абсолютно неприемливо да се избере конституционен съдия, без да бъде отменено решението на Народното събрание за избора на Марковска или без тя изрично да се е оттеглила, защото това ще създаде основания всяко едно следващо решение на Конституционния съд да бъде оспорено от гледна точка на Конституцията.

По думите му изборът на главен прокурор може да бъде и манипулиран, а като резултат това може да означава извънреден междинен доклад за България.
„Държат на всяка цена да подчинят съдебната система“, каза той и посочи, че това е безкрайно опасно тенденция, която води към диктатура „на една шайка, която разглежда държавата като плячка“.

Станишев смята, че за „тези безобразия“ в най-скоро време и Европейската комисия ще получи сигнали от различни източници.

Депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов заяви, че случващото се напомня фаза от тайните операции, известна като „замитане на следите“,  в която се появяват така наречените чистачи. „В ролятата на чистачите са СДС и кандидатът, който те биха излъчили и би получил подкрепата на г-н Борисов“, каза Найденов.

„СДС с това ръководство се превръща не просто в присадружна партия, те са организация на командно дишане“, допълни той.

На заседанието на Изпълнителното бюро на БСП днес е решено социалистите да участват в консултации с ДПС, свързани с вот на недоверие към правителството на ГЕРБ. В разговорите червените ще поставят въпроси за съдържанието и за времето на вота.

БСП представи и традиционния алтернативен бюджет за следващата година. Социалистите заявиха, че няма нито един бюджет на ГЕРБ, който да е изпълнен в своята приходна и разходна част, което показва некомпетентност и неспособност да се прогнозират икономическите процеси в страната.

Според Сергей Станишев това са бюджети, довели до масова бедност и безработица. „Това управление се характеризира действително с две Б-та – бедност и безработица, инициалите на г-н Бойко Борисов, това е съдържанието и резултатите от управлението на ГЕРБ“, заяви той.

От червената партия смятат, че има възможност да се съберат допълнително приходи в размер на 1 723 424 лева.  БСП предлага разходи от 1 324 884 лева, които да отидат за здравеопазване, социални дейности, за земеделските производители, за общините и научните изследвания.
Червените искат увеличаване на осигурителната вноска за пенсии и за фонд „Безработица“ от 1 % на 2 %.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
4
 
! Отговори
716 преди 11 години
До Василев А кой ще плаща заменките на Станишев като ни осъди ЕС за милиони левове?И ти *** и цялия народ ,а той си взе комисионната.Нещо да кажеш? Ама не ти изнася нали?
112
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мазен плъх иска още да гризе от сиренцето ...дано се задави и пукне ууууу...
111
4
 
12
 
! Отговори
Левскар преди 11 години
Ей,скапани чорбари,Не мислете ,че само вие сте против Б.Б.Позволете на един стар левскар да каже ,че няма да гласува за ГЕРБ
110
4
 
9
 
! Отговори
ред преди 11 години
ОСВЕН НАРОДА МУТРАТА ПР**БА И ЦСКА
109
0
 
2
 
! Отговори
ДО М21 преди 11 години
РОБСКА ДУШИЦА СИ ТИ- ИСКАШ ДА ТЕ ТЪПЧМАТ- Е, НЕ МОЖЕ ЛИ ДА НЕ Е *** ТОВА, КОЕТО ТЕ ТЪПЧЕ ?
108
1
 
2
 
! Отговори
12 преди 11 години
Prismiala se harba na starba .....3
107
7
 
20
 
! Отговори
ДО РОСИ преди 11 години
СЕРГЕЙ МОЖЕ ДА Е ***, БОЙКО Е ЛЪЖЕЦ И МУТРА. ИЗБИРАМ ПЪРВОТО.
106
17
 
10
 
! Отговори
716 преди 11 години
До Долу ГЕРБ!!!По голям ПРЕСТЪПНИК от Станишев и мафията му(тройката)не са управлявали България,докараха ни киларите,убийци,мизерия,престъпност и те ги подкрепяха,не хванаха един.И така долу БСП изчадията никога на власт.
105
1
 
1
 
! Отговори
orce преди 11 години
ALO Evropci so demokratska tradicija so ova epten ja preterafte,mnogu gluposti se iznaslusavme. Ova lici na cirkus no so kkomicni epizodi koi stvarno vece sluzat samo za zaebancija
104
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПРЕСТЪПНИК, БОЙКО Е МУТРА - ТОЧКА !
103
5
 
5
 
! Отговори
22 преди 11 години
Тоя пък нямал да участвува в сделка " или не" ? Че кой те кани,бе, таранкоулу?И ти, като Босия (то всъщност си приличате -и двамата с нулев трудов стаж), вдигаш дандания, щото могат да те позабравят и Гоце да те измести.Дай думата и на други, де! Да речем на "Голямата уста" М.М. или на пияндето Р.П.
102
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ НА СПРАВКАТА, ПОЛУЧЕНА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ПО КАЗУСА МАРКОВСКА- ПРЕЗИДЕНТЪТ ЛЪЖЕ- ПРОКУРАТУРАТА КАЗВА, ЧЕ НЯМА НИКАКВИ ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ И НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА ВЪЗБУЖДАНЕ НА СЛЕДСТВИЕ. ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЛЪЖЕЦ - ИМПИЙДЖМЪНТ , ДОЛУ ЛЪЖЕЦА ПРЕЗИДЕНТ , КОЙТО ПОРУГА КОНСТИТУЦИЯТА.
101
11
 
18
 
! Отговори
Долу ГЕРБ!!! преди 11 години
Не разбирам как някои тука искат престъпник да ги управлява. Явно са съучастници. Никога България не е била управлявана толкова престъпно правителство. Българския народ ще накаже ГЕРБ на изборите. Само политически трупове могат да сключват сделки с ГЕРБ.
100
15
 
16
 
! Отговори
роси преди 11 години
НЯМА ПО ГОЛЯМ *** ОТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
99
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СерГЕЙ може би трябва да изберем, Мая картечарката, или ***!!!
98
6
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 11 години
Тоя паткан ли ще оправи държавата. Това да не му е руски шинел. Там той е голям спец. Чак да му завиди човек.
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е на хапчета
96
2
 
2
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
Защо да ви е загубил бе . На половин А група намери спонсор и на вас ще намери . Спокойнно пич
95
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Продавам кисело мляко !
94
2
 
6
 
! Отговори
КЗЛ преди 11 години
Бойко срещу ЦСКА... ЦСКА срещу Бойко на изборите!!! С подкрепата си за държавния кенефски Боко не се ли сеща, че на четири милиона потомствени цесекари им предстои ходенето до урните!? Ако ще за Синята коалиция или за националистите ще пусна, не ми дреме, но Боко вече ме загуби като гласоподавател, нека говедата си го избират!!! КЗЛ!!!!!!!!!ЦСКА над всичко!!!!!!!!!