Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
0
 
! Отговори
капо преди 11 години
Тоя ***...пардон Петьо не се ли закле като Президент пред "алтернативния патриарх" Пимен?Той ли ще брани Конституцията и морала?
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както се казва, отиди коня в ряката... за англоезичните: ъуент хорс то дъ ривър....честито!
227
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОХ!!! Останаха 2 дена!!! Защо държиш в напрежение цял един народ бе Петърчо?!?!?!? ...че и Русия..че и щатите... че и ЕС....
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
П. Стоянов е член на Европейския изпълнителен комитет на Трилатералната комисия. Сега Рокфелер ще си има конституционен съдия в България. А България ще потъне в глобализма и ще изчезне от света.
225
0
 
1
 
! Отговори
боже преди 11 години
този е срам за народа, четете 354 и др.,безскруполен играч, достигнал до президентски пост,него ли ще ни предлагате за съдия, той искаше да унищожи делото на Кирил и Методий,не посягайте на паметта на честния Лучников.
224
1
 
4
 
! Отговори
Петров преди 11 години
Ха на бас че Пешо-Коня е решил да приеме харният пост на 5-тата секунда след като му направено това златно предложение. Първите 4-ри са му били необходими да го асимилира.От дребен бракоразводен съдия с лимитирана практика става конституционен съдия. Кой сега е ударил джакпота? На печелившият честито!
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KАТЪРА ОТ ДС,КГБ!
222
0
 
2
 
! Отговори
bai bonio imanara преди 11 години
EVREISKITE PARAZITI VAN OT BALGARIA
221
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бат' Петьо е пич!
220
0
 
13
 
! Отговори
ПЕШО КОНЯ СЪДИЯ преди 11 години
ПЕШО КОНЯ, ТРЕТОРАЗРЯДНИЯ БРАКОРАЗВОДЕН АДВОКАТ КАК ЩЕ Е КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ, КАТО ОТ 10 ГОДИНИ СКИТА ПО СВЕТА,ЧЛЕНУВАЙКИ ВЪВ ВСЯКАКВИ ФОРМАЦИИ,КЪДЕТО ПОЛУЧАВА КОЛОСАЛНИ СУМИ.ПЪТУВА БЕЗПЛАТНО,ЖЕНА МУ И ДЪЩЕРЯ МУ ЖИВЕЯТ РАЗТОЧИТЕЛНО В ЧУЖБИНА,СИНЪТ МУ ВЪРТИ ЗДРАВ БИЗНЕС СЪС СОЛИДНО ПОЛИТИЧЕСКО ПОКРОВИТЕЛСТВО.СЕГА ЩЕ Е ПОРЕДНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ В ЕДНА МНОГО СОЛИДНА И ВЛИЯТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ. ПОРЕДНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ БРОКЕР,КОЙТО ОТЛИЧНО ОСРЕБРЯВА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ МИМИКРИЯ.ПОРЕДНИЯ КУЦ КОН НА БОКО
219
0
 
11
 
! Отговори
Мисия в Лондон преди 11 години
Абе имаше един филм, май действието се развиваше в Лондон и нещо беше свързан с нашето посолство и т.н.май беше български филма.Как ли се казваше?Да питаме г-н Петър Стоянов.
218
14
 
3
 
! Отговори
Ку-Ку преди 11 години
Най-после една смислена кандидатура, предложена от Боко
217
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е бутафория от Б Б.Ако има избор то той трябва да е между не по-малко от 3 кандидати.Да кандидати, а не представени лица.Те за това е и голямото нищо по процедурата за избор на КС.Бат Петьо не става - много е зависим, като сегашния президент е гола вода с жена си
216
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само една обединена около ДСБ десница, широко подкрепена от всички предприемчиви и интелигентни хора в страната и чужбина, е в състояние да предотврати предстоящата национална катастрофа !!!Иван Костов е единствената политическа личност, която е доказала че може успешно да я поведе и извади България от трагичното положение в което се намира! който не достига до този извод, а вярва че ГЕРБ, БСП/БКП, ДПС, Кунева, Кабаиванов ... ще спасят страната, е силно заблуден... [Прочети целия коментар] и трябва непременно да се информира или има болна фантазия и трядва да се лекува.
215
0
 
8
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
Нищо няма да мисли, той си получава заслуженото, като най-главен разбивач на дясното и най-подъл враг на Костов, вече 14-15 год. работи на това поприще. Господарите му достатъчно го наградиха материално, сега и морално за да продължават да му се радват.
214
0
 
17
 
! Отговори
Всичколог преди 11 години
В България най-некадърните стават за всичко - царете стават премиери, премиерите стават футболисти, президентите стават съдии, "бизнесмените" стават президенти, учителите по физическо стават министри на "сикрит сървис", палячовците стават журналисти, *** стават "царе"! Както казват съседите - пълен и жалък сеир!
213
0
 
3
 
! Отговори
но преди 11 години
аз не мога да се видя на власт,и да нося отговорността пред целия български народ,за да клекна пред друга партия да ми назначава хора.
212
0
 
9
 
! Отговори
йй преди 11 години
50 000-60 000 работят в съдебната система,Толкова ли е трудно да се организира един конкурс?
211
0
 
9
 
! Отговори
Да, ама не! преди 11 години
Пък разправят, че имало разделение на властите!
210
0
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Дали пък не се свършиха българите,че от 89г. 300-400 човека се въртят в парламент,народно събрание и телевизии!