СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС

Според синия лидер е най-добре тримата изгонени да напуснат парламента
Обновена: 26 ное 2012 16:07 | 26 ное 2012 13:18, Веселина Йорданова
298
СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС
Емил Кабаиванов Снимка: БТА

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заплаши сините депутати, че ако откажат да подкрепят в парламента номинирания кандидат за конституционен съдия, ще бъдат изключени от партията.

По-рано днес ръководството на СДС взе решение да прекрати членството на трима депутати  - Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков.

По време на заседанието в тази група се спрягаше и името на Йордан Бакалов, който обаче остана член на СДС. Обяснението на партията, дадено на пресконференция след заседанието, беше, че за него няма достатъчно доказателства, че е уронвал престижа на сините, каквито имало за останалите трима.

Националният съвет на партията възложи на Националния изпълнителен съвет да довърши процедурата по номинация на кандидат за член на КС от квотата на Народното събрание. На заседанието днес, на което са присъствали 60 членове на партията, е взето решение и да бъдат задължени шестимата сини депутати да внесат кандидатурата и да гласуват „за“ предложението.

„Ако откажат, тяхната съдба ще бъде същата“, беше категоричен Кабаиванов. Той заяви, че върху СДС не могат да бъдат оказвани никакви външни влияния, а още по-малко членове на партията независимо от поста им имат право да увреждат нейния имидж.

Още по темата
Предложението за изключването на тримата депутати е било дадено от Контролния съвет на на партията. 56 членове на Националния съвет са подкрепили предложението Мартин Димитров да бъде изключен, 54 са били гласовете за изгонването на Димо Гяуров, а 49 - за Ваньо Шарков. 

Ще бъде прекратена дейността на тримата в партиийните структури, а според Кабаиванов най-добре е те да напуснат парламента.

Той смята, че тримата изключени трябва най-малко да напуснат постовете си в парламентарни комисии, а Мартин Димитров да престане да бъде съпредседател на Синята коалиция.  От партията не обявиха имена за конституционен съдия, но заявиха, че ще спазят сроковете, дадени от Народното събрание за номинацията.

Кабаиванов беше категоричен, че решението за прекратяване на членството на тримата е продиктувано от политическа логика. Въпросът за партийната субсидия на тези депутати не ни занимава, каза лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
3
 
! Отговори
сашо преди 11 години
до 93, как само го каза човек с дясно мислене, приятел разбери ДОНСНИКА НА ДС няма СВОЕ МИСЛЕНЕ,а има такова каквото НАРЕДЯТ кукловодите му, но си мисля че няма да схванеш нещата,щом до сега не си успял, ВЕЧЕ, КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, ти с изгубена душа.
102
5
 
0
 
! Отговори
ДСБ умре, але але преди 11 години
ДСБ нямат кметове в големите градове, БСП имат, СДС имат, ГЕРБ имат, но те са мъртва партия от подкрепа на 20 000 души, даже и по-малко
101
3
 
5
 
! Отговори
любимият му Станишев преди 11 години
Поради липса на собствени кадри, другарят Борисов предлага на Кабаиванов, любимият му Станишев да бъде предложен от СДС за конституционен съдия или за главен прокурор.
100
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гроб са кукли на конци на опозицията, а мискинина Кстов ги води за носа право в пропастта.
99
6
 
3
 
! Отговори
Точен и верен преди 11 години
ДСБ искат да са вечна опозиция, Мартин Димитров членува в секта, която му говори да е смирен и послушен, мекушав и уклончив, това е истината, евангелисти на СДС не му трябват, вечно да бъдат 12 души в НС, това ли искат хората от СДС.Все едно да си от Челси и да искаш да си във Висшата лига, без да се бориш за първото място, такива пораженци в СДС не са нужни, пълни палянги и шматки.Кабаиванов не е известен, но не е маша на Костов, по-добре сами и СДС, отколкото ДСБ поклоници, пак ли слуги???
98
3
 
17
 
! Отговори
комуникативен преди 11 години
В демократичната партия, няма място за другомислие и различно менние, каквото каже вожда, това е ?????Б*хти демократичната партия ????? Затова на другите избори 0,2% подкрепа ще имат тия са бетер КОМУНИСТИТЕ !!!!!!
97
6
 
12
 
! Отговори
началник влак преди 11 години
Другарят Кабаиванов ще оправдае доверието на Партията - политически е по-слузест и от Софиянски!
96
8
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ейй,най...после дочакахме,да се яви един син...лидер,с твърда ръка.Срамота,Малтинчо беше принизил СДС,до патерица на Костофф и за това се изгуби...синята идея;оцапа я с мръсните си ръце Ваньо,дето не е...мит(бит), от началото на...демокрацията.
95
1
 
2
 
! Отговори
dp преди 11 години
Е то в БГ сме нямали друга освен еднопартийна система засега де.СДС го бяха съшили да имитира такава, вкарвайки в него много искрено мразещикомунустите хора (но все подконтролни с по нещо потулено в миналото), и изглеждашедостатъчно достоверно в началото на 90-те та да излъжат публиката.Сега вече не им върши работа и го закриват. КГБ-арска му работа, престанал съм даим следя приказките от много години, винаги е очевидно какво ще направят а плещенетоим е 100% празно.
94
3
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
СДС пак няма да възкрасне,трябваше костов и обкръжението му да си отиват.
93
1
 
4
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До 92-възмутен!?И,от какво сте възмутен другарю!? Кои са измрелите!? Реалността я виждаме всички,но ВИЕ не можете да си я обясните,защо е така!?Че нас само комунисти са ни управлявали досега,не вдявате ли!? Отидете на изходна точка- Народен съд,после нагласената комунистическа ПОДМЯНА, партии-клонинги на БКП, ...олигарсите около Гоце, премиер -мултак Беров, премиер без един ден трудов договор и не българин- Гей-син на комунист,сега- бодигард на диктатор...Зад всичко това стои Русия...!?
92
4
 
6
 
! Отговори
REX 12 преди 11 години
До казал да казваДСБ са мъртва партия, роднините на Луканов я управляват, събуди се бе пич, СДС е класа над тези ***, смях на макс
91
5
 
2
 
! Отговори
мога да разчитам преди 11 години
Пожарникарят: винаги съм знаел, че мога да разчитам на Кабаиванов, на Пешо Стоянов и на Ванката Костов!
90
6
 
6
 
! Отговори
гневен! преди 11 години
Предател каловски! Заслужава да бъде пребит с камъни, наглеца продажен!
89
3
 
15
 
! Отговори
люспа преди 11 години
Правилно ли разбирам, че Кабаиванов е отлюспил трима депутати, защото не са подкрепили кандидатурата на П. Стоянов, която Стоянов сам оттегли, тоест сам не подкрепя? Тогава да изключат и Стоянов, за оттегляне на собствената си кандидатура!
88
3
 
12
 
! Отговори
казал да казва преди 11 години
Другарят Кабаиванов каза, че другарят Борисов му е казал да казва, каквото той му е казал!
87
8
 
5
 
! Отговори
1103 преди 11 години
Димата Гяуров е агент на Костов, не знам как го търпяхя седесистите толкова дълго за другите двама нямам думи....
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре за СДС, браво
85
10
 
4
 
! Отговори
REX 12 преди 11 години
Костов не е антикомунист, направил е сделка с Кольо Добрев да не пипа червените, какъв демократ е взетия от Дом за сираци Мавър, най-калпавата приватизация на Балканите - дело на ДСБ лидера, стига с тези смешни твърдения, той избяга СДС, което го направи премиер, а вечер се вижда с Мая Манолова и Янаки Стоилов по тайни срещи из София, скоро Преса ще пусне новина от тази среща, споко, чакайте и четете
84
5
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
СДС с тези си действия за мен се превърна в сателит на ГЕРБ, които им изяждат електората и поддръжниците. Друга голяма част пък ще се присламчат към Костов. Пълна трагедия са т.нар. демократични партии в България. За това авторитарни партии като ГЕРБ, Атака и ДПС ще имат повече електорат от тях. Интересно, че за всичките тези години, СДС не съумяха да закачат и нота от т.нар. турски вот, а и с нескопосаните си действия отблъснаха от себе си крайнодесните. В момента ми се струва, че са на системи