СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС

Според синия лидер е най-добре тримата изгонени да напуснат парламента
Обновена: 26 ное 2012 16:07 | 26 ное 2012 13:18, Веселина Йорданова
298
СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС
Емил Кабаиванов Снимка: БТА

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заплаши сините депутати, че ако откажат да подкрепят в парламента номинирания кандидат за конституционен съдия, ще бъдат изключени от партията.

По-рано днес ръководството на СДС взе решение да прекрати членството на трима депутати  - Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков.

По време на заседанието в тази група се спрягаше и името на Йордан Бакалов, който обаче остана член на СДС. Обяснението на партията, дадено на пресконференция след заседанието, беше, че за него няма достатъчно доказателства, че е уронвал престижа на сините, каквито имало за останалите трима.

Националният съвет на партията възложи на Националния изпълнителен съвет да довърши процедурата по номинация на кандидат за член на КС от квотата на Народното събрание. На заседанието днес, на което са присъствали 60 членове на партията, е взето решение и да бъдат задължени шестимата сини депутати да внесат кандидатурата и да гласуват „за“ предложението.

„Ако откажат, тяхната съдба ще бъде същата“, беше категоричен Кабаиванов. Той заяви, че върху СДС не могат да бъдат оказвани никакви външни влияния, а още по-малко членове на партията независимо от поста им имат право да увреждат нейния имидж.

Още по темата
Предложението за изключването на тримата депутати е било дадено от Контролния съвет на на партията. 56 членове на Националния съвет са подкрепили предложението Мартин Димитров да бъде изключен, 54 са били гласовете за изгонването на Димо Гяуров, а 49 - за Ваньо Шарков. 

Ще бъде прекратена дейността на тримата в партиийните структури, а според Кабаиванов най-добре е те да напуснат парламента.

Той смята, че тримата изключени трябва най-малко да напуснат постовете си в парламентарни комисии, а Мартин Димитров да престане да бъде съпредседател на Синята коалиция.  От партията не обявиха имена за конституционен съдия, но заявиха, че ще спазят сроковете, дадени от Народното събрание за номинацията.

Кабаиванов беше категоричен, че решението за прекратяване на членството на тримата е продиктувано от политическа логика. Въпросът за партийната субсидия на тези депутати не ни занимава, каза лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До възмутен 147:Ето, сам си призна, комунист си от БСП - същата *** гнида като комунистите от ГЕРБ. А се лигавиш за майките, дето не можели да нахранят децата си. Когато в България дойде на власт пак някой като Ал. Цанков, А. Ляпчев или даже А. Пиночет, тогава майките ще могат да хранят децата си, пенсионерите - спокойно да си гледат старините, малдите и талантливите да си строят живота и този на обществото. Понимаеш, комунист? А такива като тебе НЯМА ДА ИМА. Това е истината, ***.
122
2
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До бивш българин - Аз ли съм гладен, бе! Напротив - благодаря на моя работодател, че все още успява да устоява на кризата и имам работа! Но аз не съм егоист и не се интересувам единствено от себе си! Жал ми е за възрастните хора, които си броят стотинките за едно млекце; жал ми е за младите хора, които нямат пари да купят на децата си едно шоколадче; жал ми е за хората, които имат отработения стаж, а не могат да се пенсионират, защото нямат възраст и стоят хем без заплати, хем без пенсии!
121
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ..СТАТИЯ ЗА ТИЯ МАЛОБРОЙНИ *** ЩЕ СТОИ НА 1 ВА СТРАНИЦА ..СЯКАШ ЗАВИСИ НЕЩО ОТ ТЯХ? КОЛКО?
120
1
 
1
 
! Отговори
до №146 преди 11 години
Много си информиран бе! Що не напишеш някоя книга ъ?
119
2
 
8
 
! Отговори
по-отчаяни преди 11 години
Ставаме все по-бедни, по-мрачни, по-зли, по-отчаяни и по-цинични. Талантливите хора се махат и отиват да живеят в по-еволюирали общества, в които се опитват да се интегрират. В България остават простите хора, които си излъчват прости лидери. Живеем като глутница кучета, които се ръфат непрекъснато и които се хранят с отпадъците на цивилизования свят!
118
9
 
6
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До възмутен 136:Ти не си възмутен, а хленчещ. Ако си гладен - пенсионер или не, или децата ти са гладни - ТИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ. НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗЛИНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 100 г. ИДВАТ ОТ КОМУНИСТИТЕ. Щом ти е "омръзнало" даже да слушаш за тях, значи или си от тях, или заслужаваш да те грабят и съсипват. Това е. Българите са били най-добре от 1935 до 1940 г., когато комунистите са наврени в миша дупка. И днес България би се оправила, НО ПРЕЧАТ КОМУНИСТИТЕ (в СДС-Кабаиванов и пр.)
117
6
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Колко сте смешни и жалки да защитавате геноцида над всички в тази държава; да защитавате явното безхаберие и некадърност; да отричате провала на сегашното управление и политическата мръсотия в борбата за власт и пари; да защитавате явната омраза и презрение към всички прослойки в обществото! И колкото да се пънете на изборите БСП ще ви бие отвсякъде! Тя е единствената, която устоя на интригите;единствената,която заявява в прав текст истината за състоянието на държавата и водената политика!
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 134 ГЕРБ е дясна с всичките си ченгета, които до 2005 г. са гласували за БСП, дясна с единствения недеполитизиран юнак отказал се от МВР заради членството си в БКП. Толкова са фалшиви тези простаци в ГЕРБ, че по-добре там да си седят. Преди години като се кажеше СДС, се разбираше крадливата мафия която опоска заводите. Сега като се каже ГЕРБ се разбира транспортните мафиоти - Карат С, милионерите като Емил Димитров, селските терикати като Валентин Николов, калинките като Румето Желева и др
115
3
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Ами щом ги искаш тия неща, не мога да ти помогна. Ако беше преди 5 години щях да ти кажа, *** в Испания, сега и там е така. Никое, ама абсолютно никое правителство за близките 20 - 30 години и много да иска, няма да го постигне това. Трагично, зависи първо от нас, после от правителствата, освен разбира се ако не са крадливи като всички правителства от БСП в прехода.
114
6
 
2
 
! Отговори
До 134 преди 11 години
Не само печелят от всичко ***, които са мнозинство в КС, но и тук не са малко, всякакви глупости се приказват, а най важната - не. ГЕРБ е дясна, с всичките му кусури и проблеми. СДС е дясна с всичките му кусури и проблеми. БСП е лява, най крадливата, продажна и долна партия в нашана история. Е, говорете срещу Петър Стоянов, срещу ББ и срещу всички други. Селяни
113
2
 
1
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До rrrrrr, Абсолютно точно !
112
3
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До стършел - знаеш ли - вече ми омръзнахте с тези комунисти! Не ме интересува БСП, СДС..... Интересува ме хората да имат работа; пенсионерите да си карат спокойно старините; майките да не обясняват на децата си как нямат пари да им купят това и онова; да не ме лъжат от сутрин до вечер; да не ме настройват срещу хората и да насаждат обществото интриги и разединяване; да се работи, а не само да се краде, защото милиардите ги няма, а и пари за нито една прослойка в обществото няма! Ето това е важно
111
1
 
2
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До ДСБ умре, але алеE, да де! Затова и живеем много по- добре,нали умнико!?
110
2
 
1
 
! Отговори
асд преди 11 години
А Светльо Витков президент але але, а Светльо Витков президент але але ... Вижда се, че алтернатива в партиите които са сега в Парламента няма. Трябва да се гласува за такива които никога не са влизали там, за да можем да разчитаме на някакъв морал и неопетненост. ГЕРБ трябваше да бъдат такива, но пък те са с много силни връзки с подземния свят. СДС и ДСБ са минало, Яне и Волен не са на тази планета, БСП и ДПС сключиха извратен брак, Кунева е кукла на конци.
109
3
 
2
 
! Отговори
японец преди 11 години
Моя шеф не е демократ кара ме да работя за благотото на фирмата за да изкарваме пари, както едно време бай Тошо прибираше лентяите от улиците и ги пъхаше у заводите и те да работят.
108
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
*** от БСП не можаха да унищожат СДС, но братята им от ГЕРБ успяха :)
107
3
 
4
 
! Отговори
BB преди 11 години
САМО ДПС
106
0
 
3
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Най доброто нещо е демокрацията, 100 магарета дърпат каруцата в различни посоки ама каруцата не мръдва, а се разпада. След 4 год се сменят магаретата само защо най-доброто всъщност надали е било изобщо добро. Май имаше нещо за орела, рака и щуката.
105
4
 
8
 
! Отговори
Ти ме убеди преди 11 години
Благодаря ти, другарю Кабаиванов. Ти ме убеди да гласувам за БСП!
104
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС е на път да стане демократична партия, само трябва да се отърве от костовите червените агенти. Освен тези тримата със сигурност има и още.