Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания

ПГ на СДС отказва да издигне кандидатура за конституционен съдия
27 ное 2012 21:24,
75
Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания
Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: Bulphoto

Във връзка с последните събития в СДС започват извънредни общински събрания в структурите на политическата сила във Великотърновска област, съобщи областният председател на партията Мирослав Трифонов, цитиран от БТА.

По думите на Трифонов в понеделник на областно събрание на организацията ще бъде решено какви ще са действията на членовете и на местното ръководство на СДС. "Не бива да се вземат емоционални или прибързани решения, защото това са пагубни действия за една партия", каза Трифонов.

Всички членове на общинските структури единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, посочи той пред БНТ.

Дали ще има оставки на редови членове на СДС и дали те ще се приемат ще решава всяка една общинска структура на своето събрание, каза той в отговор на въпрос дали вече има подадени заявления за напускане на сините редици.

Председателят на общинския съвет на СДС във Велико Търново Камен Алексиев заяви, че осъжда решението на националното ръководство за изключване на народните представители Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров от партията, но остава в СДС.

В най-многобройната общинска организация на СДС в областта – тази в Свищов - се обсъжда свикване на протестен митинг пред централата на партията на "Раковски" 134 в София, заяви председателят на организацията Емил Димитров. Той поясни, че ако се вземе такова решение, то ще бъде оповестено след провеждането на общинско събрание, което е предвидено за утре вечер.

В организацията в Свищов членуват над 320 души и настроенията им са крайно негативни към настоящето ръководство на СДС, каза още Димитров. Според него нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Структурите на СДС в Пловдив засега нямат намерение да подават масови оставки заради вчерашните решения на националното ръководство на партията. Категорично зад действията на лидера Емил Кабаиванов застават и от СДС-Разград.

Още по темата
Междувременно парламентарната група на Синята коалиция потвърди решението си от миналата седмица да не издига и да не подкрепя кандидатура за конституционен съдия. Изявление в този смисъл направи след края на заседанието на групата народният представител Йордан Бакалов, цитиран от БТА.

По думите на Бакалов проблемът с излъчването на конституционен съдия от квотата на парламента е политически и е създаден от ГЕРБ. Предлагаме на партиите, които предизвикаха тази криза - ГЕРБ, БСП и ДПС - да поемат своята отговорност, посочи Бакалов.

Позицията на парламентарната група на Синята коалиция е единодушна, решението е подписано от всички 14 депутати, добави той.

Според него не е ясно дали ще има нова номинация на СДС за конституционен съдия.

На въпрос какво ще прави, ако бъде изключен от партията, той отговори, че няма да участва в листите на друга политическа сила.

Преди началото на заседанието на парламентарната група Кирчо Димитров отбеляза, че не е необходимо да се поставят ултиматуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Каба гайди преди 11 години
Тоя *** на снимката Каба каба гайда шумен ама *** тъпппппппп
50
3
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До IQ146Син си само на майка си и баща си. Няма демократ в България, който да не разбира за каквоа инсинуация став дума при твърденията, че Костов бил крал. Посочи едно откраднато нещо. Като не можеш, поне кажи нещо смислено. Колкото до ФСБ, това е единствената дясна партия и слава на Бога ев нея няма доносници и агенти на ДС.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯна НИС и членове на МСДС срещу неадекватната и ликвидаторска политика на ръководството на господата Кабаиванов, Арабаджиев, Марков и компанияЗатова замразяваме членството си в СДС, спираме плащането на членския си внос в знак на протест срещу вашите ликвидаторски действия и като израз на категоричното ни разграничаване от това ръководство, неговото поведение и изявления, до момента на подаването на оставка от ваша страна.Присъединяваме се към Национален съюз Единство като изразител на автентичното СДС -некорумпирано, некомпрометирано и независимо!Засрамете се господа и се оттеглете, преди да е станало непоправимо късно!peticiq/protest-declaration_msds
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IQ146 Доста си елементарен или просто си червен провокатор.Защо ли ? Просто е.Иван Костов даде на прокуратурата доста министри и зам-министри от ОДС.Самият той беше разследван от прокуратурата.Да се извини , че постави България на релсите на ЕС и НАТО? ИДИОТЩИНИ,втълпени от ДС-червената медийна пропаганда.Така че,избърши си сълзите и сополите и не се прави на демократ /син/.
47
6
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
За нула време инкасирах 4 минуса...Ако това, което съм написал е неприемливо, според мен НЯМА НИКАКВО НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕ и за СДС, и за ДСБ. Казва ви го бивш син, който при изложените условие е готов да гласува за обединено и единствено СДС... Само с твърдите електорати НЕ МОЖЕТЕ ДА МИНЕТЕ 4%, не го ли осъзнавате? Толкова ли е трудно да се разбере НЕЩО ТОЛКОВА ПРОСТО? Хората НЕ ИСКАМЕ КРАДЦИ ВЪВ ВЛАСТТА! Независимо дали ВСИЧКИ са КРАЛИ. вАЖНОТО Е, че има печат, дамга, която трябва да се изличи!!!
46
0
 
13
 
! Отговори
КВЕСТОР преди 11 години
НОМИНАЦИЯТА НА ПЕТЪР СТОЯНОВ БЕШЕ МОРАЛЕН ИЗПИТ твърди новоизляпения от нищото председател селски кмет Емил Кабаиванов . МОРАЛЕН ИЗПИТ ЗА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ1.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ПОСРЕДСТВЕННО БРАКОРАЗВОДНО АДВОКАТЧЕ С 15 г.СТАЖ ОПИТ НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ Отговор ДА..........НЕ.............2.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ДА ЗАМЕНИМ КИРИЛИЦАТА С ЛАТИНИЦА Отговор ДА .......НЕ ...........3.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПОДАРИ НА ВИЗАНТИИЦИТЕ ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Я Е ПОИСКАЛ Отговор ДА...........НЕ.........4.въпрос Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ИЗВИНИ НА ТУРЦИЯ, пардон ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ЗА ПОКРЪСТВАНЕТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ОСМАНСКАТА ТУРЦИЯ НЕ НИ СЕ Е ИЗВИНИЛ ЗА 500 г. КЛАНЕ И Е ........НЕ НА ВОЛЯ, пардон ПРИСЪСТВИЕ Отговор ДА..........НЕ.........5.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЕВРЕИН ЧЛЕН НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ КАКВО ОБЩО ИМА С БЪЛГАРИЯ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И КОЛКО ЩЕ РАБОТИ ЗА НЕЯ Отговор ДА.........НЕ........АКО ТОВА Е ИЗПИТА ЗА МОРАЛНОСТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ИЗПИТИТЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ РОД И РОДИНА И ИЗПИТА ЗА ЧЕСТНОСТ И НЕПОДКУПНОСТ ИМАЙКИ В ПРЕДВИТ, ЧЕ ОЛИГАРХИЯТА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ГИ Е ИЗДЪРЖАЛА ?!?!?!?!?!?БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ДВОЙКАДЖИИТЕ НА ГОРНИТЕ ИЗПИТИ ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО КОСТОФФФФФФ
44
9
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
За да има обединение, всички досегашни трябва да се оттеглят. В състояние ли е да се оттегли Иван Костов? Ако да, трябва да се избере НОВ Председател, с харизма! Той трябва да се ОБЪРНЕ КЪМ НАЦИЯТА, в частност към сините избиратели. Където ДА СЕ ИЗВИНИ, че СДС от партия на малкия и среден бизнес, партия, в която бяха концентрирани надеждите на българите за свободна пазарна икономика, просперитет, възход и европейско бъдеще, беше превърната в средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ. Че беше превърната в партия на КЛИЕНТЕЛАТА! Която клиентела забогатя, като ограби обществените фондове, навсякъде, където успя да ги докопа. Да даде всичката налична информация за извършените КРАЖБИ и да призове ПРОКУРАТУРАТА да се занимае с тях. Има ли сили в СДС и ДСБ за такива действия...? След като се извини ДА ПОМОЛИ ЗА ПРОШКА! Ние, десните, ще простим, но ако ни се обещае, че НИКОГА повече КРАДЦИ няма да бъдат толерирани, че няма да бъдат допускани КРАЖБИ и КРАДЦИ във властта. Че КРАДЕЦА е най-голямото зло и най-голямата опасност... Чак след това, на тая здрава основа, да почне да се изгражда новата стара партия и да се полемизира за политики, за оформяне на новото дясно лице и предизвикателства пред СДС, в новите условия като членове на НАТО и ЕС . Всичко това един енергичен и целеустремен човек може да организира и осъществи за 3-4 месеца. Последният влак е на перона и всеки момент ще тръгне. Няма време. Сега е момента. Така сините могат да бъдат ПОЛЕЗНИ на България... Написано с любов и тъга по синята мечта..
43
0
 
4
 
! Отговори
ДО 58 преди 11 години
ТИ НА КОЙ СВЕТ ЖИВЕЕШ??? ТОВА КЪДЕТО ГО ИСКАШ ВСИЧКИ ЩЕ ТИ ГО ОБЕЩАЯТ...АМА ПОСЛЕ...У......
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каба, не стига, че нямате и един файтон избиратели, та и другия главанак Бойко Борисов ви го начука здраво ! На твое място ще ме е срам даже и кмет да бъда!
41
5
 
6
 
! Отговори
ха,ха,хааааааааа.... преди 11 години
Тиква ,тиква .....ама май червените *** ,изобщо не могат да се преборят с тая тиква...!Малки са им зурличките ---изобщо не могат да я захапят...ха,ха,хааааааааа...!"Костелив орех" се оказа тая тиква ,май....!САМО С ПСУВНИ , ЗАКЛИНАНИЯ И ВАЙКАНЕ ......НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ ДРУГАРИ...!
40
0
 
5
 
! Отговори
изследване преди 11 години
някой виждал ли е слаб политик??? полицаите по улиците ги бройкам - младите са слаби! военните ни са 50/50, но от политиците май няма и 10% който да нямат вид на напити кърлежи???
39
1
 
19
 
! Отговори
калинка преди 11 години
ЯЯЯ, като гледам още една МУТРА, божи ,пази България от такива
38
4
 
19
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
На предстоящите избори ще гласувам за онзи, който обещае, че ще създаде нови, наистина прозрачни конкурсни процедури, ще уволни всички, назначени по времето на ГЕРБ и местата на уволнените ще се запълнят по новите процедури, а след това ще проведе пълно разследване на управлението на ГЕРБ.Надявам се до изборите все някой да обещае такова нещо, а на обещанието му ще повярвам ако най-напред създаде такива процедури в собствената си организация!
37
15
 
10
 
! Отговори
Спомняте ли си ? преди 11 години
Спрете за малко, когато минавате покрай шадравана до президенството или покрай Докторската градина в София. Там още мирише на пикня въпреки, че изминаха много години, от както т.н. "седесари" *** и опикаха тези две места. Впрочем, това е единственият траен спомен останал от СДС. А колко *** се беше втурнал по улиците ? А бе , къде отиде тоя *** ?
36
2
 
17
 
! Отговори
Недейте така ! преди 11 години
Много лоши неща са изписани тук против едно нещо което го няма /СДС/. Хем знаете, че за умрелия или добро или нищо. Държавата бива да си прибере сградата на "Раковска" 134 и да печели от нея, вече. Общините да си приберат клубовете, които бяха им раздали преди 20 г. Тези от бившите членове на СДС, които не приеха ренегатството, да продължат да ровят по кошовете, а ние - сеирджиите, ще пеем "Времето е наше" и " Аз не съм бил комунист..." въпреки, че повечето от тези говньовци бяха комунисти.
35
3
 
31
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Кабата - поредната калинка на Тиквата...
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а на бас , че тоя п...зас е. к. няма да направи нищо. сдс то загина
33
19
 
7
 
! Отговори
ОБАМА ПОКАНИ Б.Б... преди 11 години
Който ходи при президента на САЩ ---той печели изборите в България!сърГЕЯ ходи при Буш-старши и се похвали..."мене ме харесаха за партньор"--ТАКА ГО ИЗБРАХА НА ИЗБОРИТЕ ,ПОСЛЕ....!
32
1
 
13
 
! Отговори
Еми преди 11 години
то и в Монтана има едно СДС начело с Г-ца Ценова