СДС не отигра подадената топка, заяви Младенов

"Защо лични интриги трябва да се превръщат в такава драма?"
88
СДС не отигра подадената топка, заяви  Младенов
Министър Николай Младенов. Снимка: БулФото - архив

Това беше една прекрасно подадена топка, която не беше отиграна от СДС. Така министърът на външните работи Николай Младенов коментира ситуацията  в синята партия от последните дни.

„За съжаление, това беше голяма грешка, защото аз виждам като абсолютно абсурдна ситуацията, в която се намираме в момента с номинацията за конституционен съд, и това, което впоследствие се случи”, каза Младенов пред Нова телевизия.

Националният съвет на СДС прекрати вчера членството на трима свои депутати и заплаши останалите шестима, че ако не внесат и не подкрепят новото предложение за конституционен съдия на партията, също ще бъдат изключени.

До решението се стигна, след като  партията предложи президентът Петър Стоянов да заеме поста, а сини народни представители отказаха да внесат кандидатурата му, защото видяха опит ГЕРБ да прехвърли проблема с номинацията на Венета Марковска в „техния двор“.

Ръководството на СДС втвърди позицията си, когато Стоянов отказа да бъде номиниран поради ангажименти в чужбина. След решението за изгонване на Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров евродепутатът Надежда Нейнски сама пожела да напусне синята партия.

Младенов подчерта, че когато се номинират съдиите за Конституционния съд, се търси максимално съгласие за тяхната подкрепа в Народното събрание.

Според него в тези случаи е важно десните политически партии да знаят, че принадлежат към едно семейство, което има общи ценности.

„Затова за мен е абсолютно неразбираемо, когато едни лични интриги, защото Иван не харесва Петър, образно казано, трябва да се превръщат в такава драма, която да води до реалното разпадане на парламентарни групи“, посочи той.

Николай Младенов отрече да има сценарий за разцепване на сините от ГЕРБ.

„Министър-председателят много коректно предложи на партиите, които принадлежат към нашето политическо семейство на десницата, възможността те да излязат с номинация и тази номинация никой не е казвал коя да бъде. Тук не става въпрос за сделка, а за нормално поведение на политически субекти, които имат желанието да отстояват определен тип ценности в обществото. Никой не е поставял условия нито на СДС, нито на ДСБ кой да бъде кандидадът“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 11 години
А КОГА БЕШЕ КОМПАНЬОНКА НА ЕВРЕЙЧЕТА Н.МИХАИЛОВА И И СЕ СЛАГАШЕ КАТО .............. ЗА ДА СЕ ЗАБРАВИ ТАТКО ТИ В КОЕ ГЛАВНО Е РАБОТИЛ И КАКЪВ ЧИН ИМА НЕ ДАВАШЕ ТАКИВА СЪВЕТИ?!?!?!?!СЕГА СМЕНИ ПАРТИЯТА, РЕШИ, ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЧИИ СИ И ВЗЕ ДА СЕ ПРАВИШ НА "УМЕН"ТО ЦЯЛАТА ВИ ДЖАНДАРСКА ПАРТИЯ Е ОТ ТАКИВА *** !!!ПОНЕ ЕДНО Е ДОБРЕ, ЧЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА - САМО ДО ИЗБОРИТЕ !!!!!!!!!!АМА АКО МОЖЕ ВСИЧКО ПРЕДИ ТОВА ДА ОСЕРЕМ, УНИЩОЖИМ И ЗАВЛЕЧЕМ СЪС СЕБЕ СИ !!!!
71
0
 
2
 
! Отговори
Projektorov преди 11 години
tosi minister zaedno s vanshnoto ministerstvo i diplomaticheskite mu misii - administratzia ot 80 000 dushi prosto da sakratim i da sprem plastaniata im. te ne rabotyat nisto za bg narod. bg narod im plasta , a te rabotyat za reklamata i uspeha na chujdite darjavi i zabravyat ot koi narod poluchavat zaplatite si i im plasta smetkite. kato vlezna v e-saitovete ne razbiram v koya darjava sam , na chii interesi slujat tesi hora - te slujat na razni chujdi darjavi i razvyavat chujdi bayratzi !
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замаскираните комунистчета, синчета, дъщери и внуци на комунистически величия пак изплуваха на повърхността, като ла.на! Боковци, Цековци, Младеновци и други знайни и незнайни деца на Партията се репчат и плюят там, където са близали родителите им и от където и те са "постигнали" сегашното си положение! Пълно е с нещастници в групировката ГРАБ - на всички нива, на всички длъжности, повече комунисти и служители на ДС, много повече от БСП дори!? А иначе са "репресирани"! Само презрение и тоята!
69
0
 
11
 
! Отговори
кибик преди 11 години
Фурнаджийска лопата. Тоя не си намери партия обикаля като цветарка . Но нали има един лаф "от светулка на светулка ,че накрая на горския на фаса".
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топката не бе отиграна от СДС ,защото треньорът им от държавна сигурност не им разреши .Ако СДС се отърве от ярема на Костов и ДС партията ще спечели.
67
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ама те не са толкова прости ,та да ви вадят горещите картофи от огъня!
66
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 11 години
как да отиграе,като не са футболисти като тиквата,др.младенов.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА МОШЕ МНОГО АКЪЛ ИМА-ЕЙ-......ЩО НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА КАТО МАЦКАТА ..НЕИНСКА..ИЛИ КАК БЕШЕ ПОСЛЕДНОТО И ПАРТИЗАНСКО ИМЕ....
64
1
 
8
 
! Отговори
коте преди 11 години
Как да отиграят топката, като не са тренирали с "Бистришките тигри"?... :)
63
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ТОВА Е РАБОТА НА ГЕРБ.ТЕ ЖЕЛАЯТ ДА РАЗБИЯТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ,ЗА ДА ОСТАНАТ НА ЕДНОЛИЧНО ВЛАСТ.РАЗБРАХТЕ ЛИ!ЗАТОВА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.ДОБРО ОТ ТЯХ НЯМА ДА ВИДИМ.
62
4
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
ЯЯЯ, НИКОЛЕТКАТА МЛЪДЕНУВЪ И ПО ТАЗИ ТЕМА СЕ Е ИЗХОДИЛА!
61
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Нарича се Меглена Кунева и няма никакъв повод да се срамува от името на баща дядо си.Що не наречеш Лили Иванова - Такова, Богдана Карадочева- Авравамова или Йорданка Христова-Стоичкова ? Щото няма да хване декиш-кука,а?Вкой документ се е наричала Пръмова?Винаги е била Кунева.
60
5
 
6
 
! Отговори
перо преди 11 години
Много коректно г-н Младенов: "Мартин Димитров е патерица на Иван Костов."Обидно и мутрашко.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i e dobre 4e taka stana. tova ne bese nito pas, nito topka i oste pove4e podadeni ot saotbornik.tova bese klopka, gorest kartov i podhvrlen ot urodliv pipon.bravo na Boiko! nikolianar40 ima oste mnoog litri ur+na da izkrka i mnoogo la=na da izkliopa za da dostigne do ranga na Boiko.
58
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС.БГ ..... ПО-СПОКОЙНО С ПИСАНЕТО НА КОМЕНТАРИ И ++++++++ ПРОТИВ УПРАВЛЯВАЩИТЕ......ВАШЕТО ВРЕМЕ НЯМА ДА ДОЙДЕ СКОРО ...
57
2
 
27
 
! Отговори
служител на ДС преди 11 години
Николай Младенов произхожда от червено комунистическо семейство. Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО *** ИМА В ТОВА СДС... С КОЙ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ ??? С БКП ИЛИ ДПС ???? ПОКАЗАХА СИ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ - КОМУНИСТИ ПОД ПРИКРИТИЕ ....ДЕМЕК ***....
55
1
 
17
 
! Отговори
Колчо преди 11 години
Колчо Младенов е по-слузест и от слузестия Софиянски!
54
4
 
18
 
! Отговори
ТЮМБЕЛ АЛЕКС.ЙОРД. преди 11 години
Ти , като си добър играч ,защо избяга от сдс бе , *** ? Външен министър си ,колкото аз съм космонавт ! Само десни далавераджии гледам от 1989 г. насам и няма оправия ,защото разсипахте майка България ," в епичната ви борба за сваляне на комунизма "-камък върху камък не оставихте ! Вижте се добре ,ЛИКВИДАТОРИ !
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SDS SA SI CHISTI KOMUNISTI...