Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания

ПГ на СДС отказва да издигне кандидатура за конституционен съдия
27 ное 2012 21:24,
75
Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания
Председателят на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: Bulphoto

Във връзка с последните събития в СДС започват извънредни общински събрания в структурите на политическата сила във Великотърновска област, съобщи областният председател на партията Мирослав Трифонов, цитиран от БТА.

По думите на Трифонов в понеделник на областно събрание на организацията ще бъде решено какви ще са действията на членовете и на местното ръководство на СДС. "Не бива да се вземат емоционални или прибързани решения, защото това са пагубни действия за една партия", каза Трифонов.

Всички членове на общинските структури единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, посочи той пред БНТ.

Дали ще има оставки на редови членове на СДС и дали те ще се приемат ще решава всяка една общинска структура на своето събрание, каза той в отговор на въпрос дали вече има подадени заявления за напускане на сините редици.

Председателят на общинския съвет на СДС във Велико Търново Камен Алексиев заяви, че осъжда решението на националното ръководство за изключване на народните представители Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров от партията, но остава в СДС.

В най-многобройната общинска организация на СДС в областта – тази в Свищов - се обсъжда свикване на протестен митинг пред централата на партията на "Раковски" 134 в София, заяви председателят на организацията Емил Димитров. Той поясни, че ако се вземе такова решение, то ще бъде оповестено след провеждането на общинско събрание, което е предвидено за утре вечер.

В организацията в Свищов членуват над 320 души и настроенията им са крайно негативни към настоящето ръководство на СДС, каза още Димитров. Според него нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Структурите на СДС в Пловдив засега нямат намерение да подават масови оставки заради вчерашните решения на националното ръководство на партията. Категорично зад действията на лидера Емил Кабаиванов застават и от СДС-Разград.

Още по темата
Междувременно парламентарната група на Синята коалиция потвърди решението си от миналата седмица да не издига и да не подкрепя кандидатура за конституционен съдия. Изявление в този смисъл направи след края на заседанието на групата народният представител Йордан Бакалов, цитиран от БТА.

По думите на Бакалов проблемът с излъчването на конституционен съдия от квотата на парламента е политически и е създаден от ГЕРБ. Предлагаме на партиите, които предизвикаха тази криза - ГЕРБ, БСП и ДПС - да поемат своята отговорност, посочи Бакалов.

Позицията на парламентарната група на Синята коалиция е единодушна, решението е подписано от всички 14 депутати, добави той.

Според него не е ясно дали ще има нова номинация на СДС за конституционен съдия.

На въпрос какво ще прави, ако бъде изключен от партията, той отговори, че няма да участва в листите на друга политическа сила.

Преди началото на заседанието на парламентарната група Кирчо Димитров отбеляза, че не е необходимо да се поставят ултиматуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
8
 
! Отговори
българин-некомунист преди 11 години
Давай Кабаиванов---това котило на ДС , трябва тотално да се изчисти или да се изгори до шушка!ТОВА СА УБИЙЦИТЕ НА ДУХА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕГОВИТЕ НАДЕЖДИ!ТЕ ПРЕВЪРНАХА НАДЕЖДИТЕ НА ХОРАТА ---В ПАРИ И ДАЛАВЕРИ С ДС на бкп!Само яка метла там ---на ул. Раковска 134!АМА ДА ФЪРЧИ ПЕРУШ......!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 15 брат огледай се добре объркал си се нещо
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каба-гайдов,имай малко достойнство!Махни се от СДС,ходи при Ярешки,там ти е мястото!Достойните десни хора имат избор на разума и сърцето едновременно - това е СИНЯ КОАЛИЦИЯ !
8
17
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кабаиванов,не съм политически...зависим от никоя партия,но ми харесва как действаш.Изритай всички...*** и Ваньови...по..оги и прочисти тази...партия,защото тя бе в основата на...разгрома на надеждите на народа за...промяна,след началото на...демокрацията.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС имало и структури,хайде стига бе
6
9
 
10
 
! Отговори
ИЗбирател преди 11 години
Що за племе са депотатите ?? Преди това са били господин Никой . Избираш ги и си мислят че те са нещо важно и те решават нещатата ?Абе другари депотати кои сте вие . Мартинчо се сърдил или другия съсел Я си съберете перушуната некадърници такива
5
12
 
9
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
В СДС БЯХА СЕ СЪБРАЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ *** В СТРАНАТА НИ ,И ЗА ТОВА ЗАГИНАХА!!
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харесва ми да ги гледам как се гърчат!!!
3
12
 
8
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
СДС- СДАХА ДЪРЖАВАТА И СЕ СКРИХА!!!!
2
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ДС......е свършено!Маутинчо и компания ....са на заплатка в Парламета още 6-м.!После ....чао!После може и да чистят Нейските гаражи..../българския вариант на Авгиевите обори/
1
26
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
бистрата "вода "в СДС е мъти *** иван костоф и неговата глутница !ВЪН ! ВЪН ! ВЪН на мръсниците!!!