Да махнем доживотния затвор без право на замяна, зове Попова

Това е наказание без надежда и цели, коментира вицепрезидентът
Обновена: 28 ное 2012 15:52 | 28 ное 2012 12:40,
507
Да махнем доживотния затвор без право на замяна, зове Попова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че в модерните държави категорично не може да съществува наказание "доживотен затвор без право на замяна". Според нея този тип наказание да бъде премахнато.

По думите й това е наказание без перспектива, надежда и цели. Според Попова подобен тип наказание е нехуманно и се конкурира със смъртното наказание.

Няма шанс за помилване, а човекът не се отчита като ценност, допълни вицепрезидентът. 

Попова, която откри конференция по проблемите на помилването, обаче уточни, че трябва да предвиди достатъчно тежко наказание за онези, които са извършили тежки престъпления.

Вицепрезидентът допълни, че е нужен дебат за трансграничната организирана престъпност с обща европейска прокуратура и борба с корупцията, за която е нужен единен поглед и мониторинг на всички държави.

Тя заяви също, че не е съгласна с досегашната политика по помилване.  Пред журналисти Попова коментира, че никъде по света няма такава честота на помилването, каквато се наблюдава у нас след 1989 г. За 1500 помилвания обществото не знае защо, каза Попова и  категорично заяви, че за милозливост без правила няма място.

Не се раздава милост на заем, допълни тя. Не помилваме толкова сега, защото няма основание на този етап, до момента 900 молби са решени, каза Попова и напомни, че помилването не е за да коригира съдебната практика и не може да замества правилата в затворите.

Искаме помилването да е на прозрачна държавна политика,  защото то не е четвърта инстанция, не е добри условия в  затворите, не е фалшиво разкаяние и театралничене, мисъл за семейството, след като си направил грешка, която все още не можеш и не желаеш да осъзнаеш, коментира вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
0
 
0
 
! Отговори
Dolmaze преди 11 години
До до 455Забраната за пушенето на закрито си беше напълно нормална. Като непушач ми е писнало да търпя да ми димят на главата, да се чувствам длъжна да търпя някой, дето решава,че е негово пречи да трови здравето на останалите. Не намесвайте пушенето в тази тема, смешно е.
443
0
 
0
 
! Отговори
Dolmaze преди 11 години
Това би било много добра идея, ако човечеството се беше развило малко и зверства от типа 'заколи децата си и после съседите си' не беше нещо, което се случва сравнително често в нашата действителност. А дори като изключим това, съдейки по коментарите тук, обществото не се е развило до степен, която да позволява премахване на такова наказание.
442
0
 
2
 
! Отговори
subi_57 преди 11 години
Ако се премахне това наказание, значи осъждаме бъдещи неизвестни жертви на смърт, ограбване,изнасилване, побой, склоняване към проституция и т.н., тъй като освободените непоправими престъпници ще са на свобода и ще вършат нови престъпления. Полицията ще има нови ангажименти с тях да ги откриват,съдиите да ги съдят и естествено ниша за корупция и доходи за корумпираните от престъпниците /а помислете си техните пари на престъпниците от къде са/ Не жалим трудолюбивия човек, а престъпника...ЖАЛКО
441
0
 
1
 
! Отговори
kiko преди 11 години
IMA PRESTAPNISI KOITO SAMO SMARTA GI OPRAVIA !!!!! SPRETE DA IM LIZETE GAZOVETE VAPREKI 4 E SU4ETE PARI OT TIAX !!!!
440
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЯ ЧУМА ПРОСТА И ГРОЗНА СЕ Е САМОЗАБРАВИЛА.ГОЛЯМАТА ЮРИСТКА.ГАДНА *** ***.МЛЪКНИ.
439
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Popova e palna otkachalka. Ti ne si v red...idi na psihiatar lekuvai se dokato e vreme. Edin normalen chovek nemoje da rasajdava kato teb...otkachalke. Smartna presada niama, i taz kato e mahnete kakvo ostava za ubieca ..nishto.Po toz nachin shte ima poveche ubiistva.Triabva da ima spravedlivost...SMART ZA SMART.
438
0
 
0
 
! Отговори
q pa taq преди 11 години
AZ MISLEH 4E 6TE VRU6TAT SMURTNOTO NAKAZANI E A TQ MOLQ TI SE KVI GI MISLI UJAS
437
0
 
7
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Г-жа Попова мисля, че мястото ви не е в Президентството, а в психиатрията с подобни призиви няма да спрете престъпността, а ще я увеличите.Пожелавам ви да влезе в дома ви престъпник, да ви ограби, пребие и изнасили да видим дали ще сте толкоз хуманна.
436
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В замяна при първо провинение - на крадците да се режат ръцете, на изнасилвачите и педофилите членовете, на лъжците - езиците и т.н. При повторно провинение - смърт!
435
0
 
8
 
! Отговори
wtf преди 11 години
Те пък са се замаяли да осъждат на доживотен без замяна. Кога за последно сте осъдили някой на доживотен затвор, госпожо Как Ви Беше Името?!
434
0
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 11 години
ТАЯ ПОДМАЗВАЧКА ДА МЛЪКВА ВЕДНАГА ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ СМЕ ДОБРИ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЛОШИ С ЖЕРТВИТЕ ЖЕРТВИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАЛ ЛИ ОТ ГРОБОВЕТЕ И ОТ БОЛНИЦИТЕ С ПОДМАЗВАНЕ СТАНА МИНИСТЪР И СЕГА ПРЕЗИДЕНТ СРАМОТА
433
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи някой доживотно осъден и е платил
432
0
 
16
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Mахнете доживотното - но въведете смъртното ,иначе ще стане беззоконие - всеки ще си прави каквото иска - без да го е страх !!
431
0
 
21
 
! Отговори
Защо бе Попова? преди 11 години
*** изнасили и разпори с ръце влагалището на 80-г. старица. Жената не иска да говори дори и с близките си. Искам въпросната г-жа Попова да отиде и да се срещне с близките на тази жена и да им обясни за целите и переспективите на този ***. Само че да бъде без охрана, ей така самичка хубаво да им разясни позициите си. Щом истински вярва в думите си, нека да ни го покаже на практика. Иначе си остава една лицемерна мъша, събула си гащите пред евро циновници, клатикурци...
430
0
 
16
 
! Отговори
ужас преди 11 години
Толерантността изби в толерастия, хумаността в ***, Западна Европа загива и ако не се събуди ще изчезен просто. Един уби 77 човека и си живее в хотел 3 звезди със собствен фитнес салон, аз бачкам като вол вече 20г. и не мога да си позволя такива условия. Простотията на Запада завладява и Източна Европа, Попова е поредната евро издънка, живее в някакъв измислен свят в някакви измислени западни ценостти. А пропаста межу гласа на народа и т.нар. псевдоелит става все по-голяма. Жалка женица!
429
0
 
13
 
! Отговори
qq преди 11 години
Време е вече изкукали дами да не се поставят на високи постове.
428
0
 
14
 
! Отговори
novae преди 11 години
До АнонименШе "премахва", тогава ще трябва да отговори на въпроса, ако убият ней роднина/син, дъщеря и т.н/ и тя е жива и среща след време този "превъзпитан" човек всеки ден по улицата, да ли ще говори така?
427
0
 
3
 
! Отговори
до 455 преди 11 години
Най -вероятно аргументите са "ЕС" аргументи- каквито са и за закона тотална на забрана на пушене на закрито. ......Сиреч- нелогични и...меко казано странни!!!
426
0
 
22
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 11 години
Аз мисля, че тя няма право да взима такова важно решение без да се допита до НАРОДА, който между другото не я е избирал лично и пряко!!! Освен това тази позиция "вицепрезидент" ми се струва излишна, както и броя на депутатите трябва да се намали щом населението е намаляло!!
425
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая и тя се изказа пак неподготвена.... много плямпа, нищо полезно не казва...И сега хоп - прави си пиар на гърба на хората