Борисов бил кадрова грешка на столетницата

Мен поне не са ме осъждали в Страсбург, отговори Станишев на премиера
10 дек 2012 17:30,
360
Борисов бил кадрова грешка на столетницата
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Не се гордея, че премиерът Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Тогава е имало кадрови грешки, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Изказването на лидера на левицата идва в отговор на поредната порция критики и тежки квалификации на министър-председателя към червения експремиер.

Вчера Борисов зави в ефира на bTV, че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери. Премиерът допълни, че лидерът на столетницата е много страшен и взима мерки да се пази и охранява от него.

Днес Станишев коментира, че Борисов изкарва като свой коз закъснелия антикомунизъм, защото няма какво друго да сложи на масата.

ГЕРБ могат да съществуват само в среда на омраза. Трябва да имат враг, допълни още лидерът на левицата. По негови думи управляващите нямат какво да предложат като политика и затова си търсят антитеза.

Станишев обясни, че не смята да слиза на нивото на Борисов в изказванията му. Той все пак не се сдържа и вметна, че поне не е осъждан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

През ноември магистратите осъдиха страната ни за отнемането на право на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при спецакция през 2003 година.

Името на премиера се упоменава изрично в решението на магистратите като ръководител на операцията.

Станишев обясни, че сега всички българи ще трябва да платят обезщетението, постановено от Страсбург – 50 000 евро.

От своя страна, депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че ставане свидетели на опростачване на политиката и езика, а в България цари “фасадна демокрация“.

В днешното си изказване левицата се съсредоточи върху критиките срещу външната политика на правителството и липсата на позиция на страната ни на предстоящия тази седмица Европейски съвет.

Според Станишев предстои да се дискутират “фундаментално променящи структурата на ЕС предложения“, а премиерът за пореден път ще замине без ясна позиция. Според лидера на БСП все по-бързо се върви към “Европа на две скорости“, а страната ни рискува да остане във втората лента.

Според президента на ПЕС страните, които са част от еврозоната, ще имат свой финансов министър, а е твърде вероятно да се появи и нова комисия или друг европейски парламент на еврозоната, защото тези страни ще имат отделен бюджет и общ дълг.

Станишев и Ангел Найденов бяха категорични, че ще настояват премиерът и външният министър Николай Младенов да се явят пред народните представители и дадат обяснение за позицията на страната ни.

Според Найденов страната ни се е превърнала в “сива зона“ по отношение на проблемите и темите, които се обсъждат в ЕС.

Правителството отделя 0 внимание към членството на България в ЕС, заяви Найденов. От БСП бяха категорични, че ще очакват да се защитят принципите на равнопоставеност, единен пазар и интегритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
37
 
! Отговори
Отврат преди 11 години
БОЙКО, от хазната (данъците ни!!) плащате: 50 000 евро (100000 лв) за Чакъра, 27 000 (54 000 лв) за Ленев, много пъти по 10-, 15- 20 000 за разни ***, престъпници, сутеньори, крадци, убийци и т.н., а за пенсии за трудова дейност - нямате пари. Да плащат загубените дебелогъзести "служители" на съдебната система, от собствения джоб, а не да им се дават като бонуси 13-та заплата. Престъпна пасмина, дебелоочие и тапигьозлък. Вие сте обида за нацията.
17
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О неразумни и плиткоумни юроде, до кога ще подържате бащите и синовете на тези, благодарение на които 45 години Ви лишаваха от елементарни граждански права и свободи, превърнаха държавата в гетото на Европа, опростачиха и лишиха от самочувствие цяло едно поколение.Сега техните наследници-капиталисти грабят с пълни шепи власт и блага създадени от нашия труд. Превърнаха ни в най-бедния народ в Европа. Сега, когато някой се изпречи на пътя им бълват огън и жупел срещу него. Опомнете се неразумни..
16
29
 
38
 
! Отговори
кп преди 11 години
Ако Европа беше на две скорости по времето на Станишев, ние нямаше да сме и в бавната лента. Щяхме да сме на задна...
15
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко е грешката в матрицата . Нео :D . Скоро му предстои битка с Агент Смит (Станишев )
14
31
 
69
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 11 години
Слушайте какво ви говори, човека е Президент на ПЕС - цяла Европа го е избрала, а не селски тарикат с филия с мас и не е откраднал ВАШИТЕ данъци!!Съсел или Не, поне има мозък, а не куха тиква!
13
34
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един бивш министър председател не би трябва да защитава престъпника Чакъра,ако някой е забравил,Чакъра се беше окупирал с гранати и автомати и отказваше да бъде вкаран в затвора.Не мога да повярвам,че има нормален човек,който може да застане зад един истински опасен престъпник.
12
30
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
muahahahahahaна ГЕРБ ли им трябва среда от омраза,бе, съсел, пък аз се чудя що толкова се пънеш ... колкото, че използвал антикомунизъм ... ами то срещу напаст като тебе има само две неща, които си заслужават да се говори за тях. Едното е антикомунизъм, 'щото ти си комунист. А другото не става, иначе ще го осъдят в страсбург и за хомофобия ...
11
1
 
83
 
! Отговори
?? преди 11 години
Станишев заради теб Бойко заспа в Осло- ти си виновен.
10
3
 
40
 
! Отговори
сан4ес преди 11 години
а ДПС грешка ли е?
9
29
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти станишко каква грешка си и колкко си грешен,че си за лагера белене дето го няма!!
8
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И освен него знае6 ли колко о6те станаха жертва на кадровата ви политика ?
7
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Parcuc По добре съсел отколкото *** Тиква!
6
4
 
31
 
! Отговори
Евлоги преди 11 години
Така. Значи вуйчата замина за Кипър да заработва за жип, че му писна от дрътата жугула, а аз останах да живея у тях с вуйната. Аз спя на тяхната спалня, правя секс с хубавата си вуйна, даже я накарах да се изруси, да замяза малко на Лепа Брена дето съм и голям фен. Вуйчата е много свестен пич. Една зима като колихме прасето, само на него му дойде на акъла да използва хускварната и го клъцна за секунда и спестихме да черпим разни мършляци-помагачи и си пихме рекията заедно - само тримата с вуйна. Вуйната бачка в един магазин и кога тръгне на работа сутринта ми оставя кинти за цигари и кафе и аз нищо не правя цял ден. Планета до дупка и я чекам само да се прибере, да ми се метне на врата и после вечеряме, пиеме водка и се любиме. Много свестна жена. Малко пада шавлива, ама вуйчата за това ме е оставил да е под мое наблюдение. Живи и здрави да са Ричард Ран и Роналд Ът и техният блестящ план Ран Ът, който от 1989 г. ни дава предимството да сме свободни хора и от тогава изразът "зълви и балдъзи, кой по-добре се о--зи" не е вече мит...
5
4
 
49
 
! Отговори
hunt преди 11 години
Гpешка на пpиpодата е по-точно...
4
3
 
46
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
И АЗ НЕ СЕ ГОРДЕЯ С НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , ЗАЩОТО НИ ДОКАРАХА ВСИЧКИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА , А ЗАГРАБЕНОТО СИ ПОДЕЛИХА БАНДА ОЛИГАРСИ ДАВАЩИ КИНТИ И НА ПАРТИИТЕ . И ЗА ТОВА ПРАЩАМ ИСКРЕННИ ПОЗДРАВИ НА МАЙКИТЕ ИМ!!!!
3
35
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Теб трябва да те осъдят в България крадлива!
2
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Което си е право, право си е.
1
27
 
45
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Атакувай, Съсел !!!