Борисов бил кадрова грешка на столетницата

Мен поне не са ме осъждали в Страсбург, отговори Станишев на премиера
10 дек 2012 17:30,
360
Борисов бил кадрова грешка на столетницата
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Не се гордея, че премиерът Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Тогава е имало кадрови грешки, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Изказването на лидера на левицата идва в отговор на поредната порция критики и тежки квалификации на министър-председателя към червения експремиер.

Вчера Борисов зави в ефира на bTV, че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери. Премиерът допълни, че лидерът на столетницата е много страшен и взима мерки да се пази и охранява от него.

Днес Станишев коментира, че Борисов изкарва като свой коз закъснелия антикомунизъм, защото няма какво друго да сложи на масата.

ГЕРБ могат да съществуват само в среда на омраза. Трябва да имат враг, допълни още лидерът на левицата. По негови думи управляващите нямат какво да предложат като политика и затова си търсят антитеза.

Станишев обясни, че не смята да слиза на нивото на Борисов в изказванията му. Той все пак не се сдържа и вметна, че поне не е осъждан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

През ноември магистратите осъдиха страната ни за отнемането на право на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при спецакция през 2003 година.

Името на премиера се упоменава изрично в решението на магистратите като ръководител на операцията.

Станишев обясни, че сега всички българи ще трябва да платят обезщетението, постановено от Страсбург – 50 000 евро.

От своя страна, депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че ставане свидетели на опростачване на политиката и езика, а в България цари “фасадна демокрация“.

В днешното си изказване левицата се съсредоточи върху критиките срещу външната политика на правителството и липсата на позиция на страната ни на предстоящия тази седмица Европейски съвет.

Според Станишев предстои да се дискутират “фундаментално променящи структурата на ЕС предложения“, а премиерът за пореден път ще замине без ясна позиция. Според лидера на БСП все по-бързо се върви към “Европа на две скорости“, а страната ни рискува да остане във втората лента.

Според президента на ПЕС страните, които са част от еврозоната, ще имат свой финансов министър, а е твърде вероятно да се появи и нова комисия или друг европейски парламент на еврозоната, защото тези страни ще имат отделен бюджет и общ дълг.

Станишев и Ангел Найденов бяха категорични, че ще настояват премиерът и външният министър Николай Младенов да се явят пред народните представители и дадат обяснение за позицията на страната ни.

Според Найденов страната ни се е превърнала в “сива зона“ по отношение на проблемите и темите, които се обсъждат в ЕС.

Правителството отделя 0 внимание към членството на България в ЕС, заяви Найденов. От БСП бяха категорични, че ще очакват да се защитят принципите на равнопоставеност, единен пазар и интегритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
18
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Не знам дали Станишев по наследство знае как се убива, ама някои знаят от първо лице май ...Ох, вярно, Янко Димов се беше "самоубил", не било убийство.
257
0
 
23
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
Кофтито в случая е, че самият ББ е *** и *** и не разбира от деликатност и намеци. Задължително е да му влезеш в тона и да го сложиш на мястото му със собствените му аргументи, но дори и тогава не е сигурно, че гладкият му мозък ще зацепи.
256
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Една_от_БГНикой не знае как се убива по наследство. Това е идиотщина. Борисов е *** и само простите му вярват, с тях се разбира. Само го призна. Не влизайте в тон на ***!
255
0
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 311 преди 11 години
Смени репертоара бе, глупав! Звучиш като клошар. Кремъл та Кремъл бла, бла, бла... Ами като не е Кремъл, а Вашингтон и Анкара, какви простотии ще квичиш! Я вземи си учи уроците да поумнееш, щото прозираш от простотия. Аман от *** пубери!
254
0
 
21
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
"...че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери."А ББ знае, как се убива от първо лице, защото е чист престъпник, и не знае как се строи нищо, макар че е присъствал физически на толкова откривания на строителни обекти. Но, само физически, защото ментално и да иска, не може.Още докато беше гл.секретар в МВР се коментираше миналото му, сега препоръчвам интервюто с Григор Лилов в Гласове.Нищо ново, само затвърждавам мнението си за него:Чист престъпник, ниво: улично.
253
0
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 331 преди 11 години
Написал си пълна глупост! Върхушките на ГЕРБ и БСП са кланове на олигархията, на днешната номенклатура и частично на върхушката на БКП.Прави разлика между членове и върхушка!Другото в коментара ти е направо безмозъчно! Лагерите след 44-та г. са трудови, в тях са били военнопрестъпници, криминални типове и нищожен процент политически (в т.ч и комунисти). Легендите за "ужасите" в лагерите са трябвали на превратаджиите от 1989 г., за да излъжат хората и да ограбят страната. Поумнейте вече бе, хора!
252
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 331 преди 11 години
номенклатура и частично на върхушката на БКП.Прави разлика между членове и върхушка!Другото в коментара ти е направо безмозъчно! Лагерите след 44-та г. са трудови, в тях са били военнопрестъпници, криминални типове и нищожен процент политически (в т.ч и комунисти). Легендите за "ужасите" в лагерите са трябвали на превратаджиите от 1989 г., за да излъжат хората и да ограбят страната. Поумнейте вече бе, хора!
251
1
 
22
 
! Отговори
До Политолог преди 11 години
Само че по-късно Борисов се свързва с групировките, Цв.Бориславова и зараждащата се олигархия, започва да печели огромни суми от нищото - далавери, рекет, наркотици и преминава от другата страна - става параноичен антикомунист. Защо? Защото като бивш комунист знае прекрасно какво ще му се случи ако комунистите се върнат. Комунистите не обичат бандитите. Като е бил еди кой си комунист или друго, няма никаква гаранция, че в бъдеще няма да деградира. Хората се променят, а повечето се продават.
250
4
 
17
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Разликата между БСП и ГЕРБ е същата като между СОЦИАЛИЗМА и МИЛИЦИОНЕР-СОЦИАЛИЗМА.Т.е. -НИКАКВА.
249
2
 
20
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До бай Иван секиратаБай Иване,Най-бързо разрастващата се партия е Нова алтернатива.Тази на Николай Цонев.Можеш да бъдеш убеден ,че тази партия или това котило -ГЕРБ за което ти пишеш,ще отиде в ИСКЪРО.Аз също мисля да гласувам за Н.А .
248
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Битката между ГЕРБ и БСП е битка между различните кланове и крила в БКП ! Докато БСП наследници на по-умните,по-умерени,по-образовани,реалистично настроени и отворени за новостите на живота и политиката бивши партийни функционериуто ГЕРБ са наследниците на тези , ито издаваха присъдите на килограм и на парче,на тъпите и необразовани селяци,здраво прегърнали идеята за Белене,Скравена,лагера Сл.Бряг и всички останали ивращения непосредствено след девети септември 1944г.
247
3
 
23
 
! Отговори
театър преди 11 години
тая пиеса между съсела и тиквата писна... да заминават и двете кукли в килера заедно с куклата която има фес, та ако не и в пеща - и да започнем да живеем нормално с политици милеещи за народа
246
1
 
41
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
Бащшата на образователния министър Сергей Игнатов е главен секретар на Съюза на антифашистите в България.Бащата на Ц.Ц. е бил шофьор на вечния началник на ДС Григор Шопов.Бащата на правосъдната министърка е.......................Лела каква стана!!!!!!Ами бащата на външния ни министър Младенов-шифровчик в ДС и изучил същия този Николайчо само зад граница.Абе тия ГЕРБ чий филиал са и деали гадните комунистчета не ни сложиха на пързалката и този път!!!!!
245
4
 
40
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
Бойко Борисов е бивш член на БКП,напуснал органите на МВР,защото не е съгласен с тогава излезлия закон за деполитизация.Т.е. предпочел е да остане член на БКП,но да се раздели с МВР.Това може да го направи само силно предан и отдаден на Партията човек.Дядото на Лиляна Павлова е бивш партизанин от отряда "Чавдар" и съратник на Тодор Живков.Бащата на Лиляна Павлова е бивш член на ЦК на БКП,преподавател в Партияната академия на БКП и т.н.Бащата на образователния министър Сергей Игнатов е.....
244
18
 
24
 
! Отговори
историк преди 11 години
Мили ми Станишко ти си грешка на природата или на спукан предпазител. Ако хората знаеха какъв пияница си няма да те погледнат.
243
2
 
37
 
! Отговори
цезар преди 11 години
"Гладът е по силен от тока" но никой не КАЗВА как ще нахранят НАРОДА с настоящия *** КАПИТАЛИЗЪМ !!!!!!! ПАЗИ БОЖЕ ОТ СЛЕПИ ПАРТИИ ДА ПРОГЛЕДНАТ !!!!! НАРОДЕ ВРАЗУМИ СЕ И ОТ ФАЛШИВИ ПАРТИИ ОПАЗИ СЕ !!!!!!
242
1
 
21
 
! Отговори
Мустака преди 11 години
До ДЯДОТО. Еди път ги наврях ме в мазето на Народното събрание . Прав си за Сибир.
241
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Дядото. Дядо повече от 70% не харесват комунистите от ГЕРБ
240
18
 
23
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Тези спинозни зоват за бунт,не си дават сметка че този път ще ги пометем и Сибир ще им се види тесен. Повече от две трети българи харестват ГЕРБ. серГЕЙ попикания да си ходи Крим.
239
3
 
41
 
! Отговори
бай Иван секирата преди 11 години
Ще гласувам за тази партия която обещае забрана на ППГЕРБ.Това престъпно котило да се хвърли в ИСКЪРО.