Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът

Превръщаме държавата в застрахователна компания, ядосва се Борисов
14 дек 2012 21:00,
488
Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Едно време, като бях главен секретар, всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика "държавата да помогне", обяснява премиерът по време на заседание на Министерския съвет в сряда тази седмица.

От стенограмата на заседанието става ясно, че министър-председателят, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обсъждат  предоставяне на допълнителни средства от Държавен фонд „Земеделие” по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Найденов обяснява, че парите – 7 млн. лева, са необходими за Българската агенция по безопасност на храните за практикуващите ветеринарни лекари при изпълнението на мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и за покриване на част от задълженията по сключени и неразплатени договори с екарисажите във Варна, Шумен и „Холсим България” АД.

Преди правителственото заседание изтече информация, че Найденов ще настоява за допълнителни средства за ветеринарните и за борба с градушките.

Въпросните 7 милиона са само за ветеринарните, обяснява министърът на земеделието след въпрос на премиера Борисов.

Министър-председателят не е много доволен от исканите допълнителни средства, защото по негови думи “всеки вика "държавата да помогне". Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата“, смята Борисов.

Той обяснява, че държавата дава милиарди за производство на зърно и по тази логика няма нужда да се отпускат средства за борба с градушките.

“Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина“, обосновава се премиерът.

Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде, при положение че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове.

Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност. И затова тези 3 милиона ги спрях, продължава с тирадата си премиерът.

Според него държавата се превръща в застрахователна компания и всеки бранш може да каже “искам да ме защитиш“. По думите на Борисов това е много порочна практика.

Всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си, заключава премиерът.

По други начин обаче седят нещата за Борисов, когато става дума за средства за образование, става ясно още от стенограмата. Министерският съвет прие проект на закон за изменение и допълнение на Закона за кредитиране на студенти и докторанти.

Искам да кажа, че от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си, обяснява Петя Евтимова, зам.-министър на образованието.

Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?, радва се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
8
 
! Отговори
Спасител преди 11 години
Да те спасяват от "червеното комунистическо зло", когато си безработен и гладен е все едно да ти лекуват пърхута при огнестрелна рана. Ето това му е проблема на бате ви Бойко. Не оценя приоритетите.
301
2
 
3
 
! Отговори
khristova преди 11 години
Това е нормално за българите. Първо те искат и признават един началник и на него се молят. Тези 240 души в Парламента никой не ги брои за нещо.Второ - свикнали са друг да им вади от жарта топлите кестени.По- лесно е!Трето - мързеливи и не желаят да предприемат действия , които биха могли да им помогнат . Четвърто- страхливи и треперят за жалкото си съществувание.Пето - комплексари .Единственият начин да си избиват комплексите е да оплюват знакови личности , като тези от номер 361, 362 и т.н.Жа
300
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧУДЯ СЕ ОЩЕ ЛИ ИМА ХОРА, КОИТО НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ ? И БАРЕКОВ ГО РАЗБРА, ВИЕ КЪДЕ СПИТЕ ИЛИ ПИШЕТЕ ОТ ИСПАНИЯ ?
299
2
 
7
 
! Отговори
ДО 363 преди 11 години
СЪБУДИ СЕ- НЕ БЪРКАЙ ЖЕЛАНОТО С РЕАЛНОТО !
298
16
 
8
 
! Отговори
10-те Божи заповеди преди 11 години
Какво направи Байко Борисов за 3 години управление?1.Изгони комунистите от държавната софра, където се бяха настанили удобно и 20 год. лапаха като за световно без никой да не може да ги спре.2.Имиджът на България се подобри неимоверно много! Благодарение на на управлението на Борисов, България вече не с предишния си лош имидж на престъпна, крадлива страна, а вече има имиджа на модерна европейска страна с която се съобразяват такива суперсили като Русия. 3.Намали престъпността, магистралните обири са вече в историята! По време на комунистическите управления на БСП и сателитите й, България беше известна с огромната си битова и криминална престъпност, безнаказаните кражби за милиони, дори и от Европейските фондове.4.Възтанови за кратки срокове една почти напълно разрушена държава, която на практика се управляваше от мафията. Премахна парадокса: полицаи в извънработно време да охраняват престъпни босове и да работят за мафията. Прекрати практиката всички държавни институции да работят за мафията, като всички държавни поръчки отиваха в фирми свързани с мафията! 5.В момента в хазната има близо 8 МИЛИАРДА лева!6.Въпреки кризата при нас се построиха десетки километри магистрали, метропътища, метростанции, детски градини, построи се най-голямата спортна зала на Балканите, като сега през ден идват световни звезди да изнасят концерти, а пък световното по волейбол за втори път ще се проведе в тази зала! София все повече се превръща в ултрамодерен Европейски град, преди дни S&P повишиха рейтинга й! А когато станат готови магистралите Хемус, Струма и догодина Тракия до морето вече няма да има огромните задръствания на 120 километровия участък Карнобат-Айтос7.Постигна огромни успехи както във вътрешен, така и в международен план! Стана един от най-уважаваните премиери в Европа с който се съобразяват такива световни лидери като Путин, а Обама го нарече световен лидер!8.Благодарение на твърдата позиция на Борисов, който без страх се изправи срещу Руската мечка и спря заробващия проект Белене, който беше с почти 3 пъти завишена стойност. 9.Борисов постигна и още един невероятен успех за България, като успя да договори нов договор за 20 % намаление на газта от Русия!10.През последните 3 години десетки известни политици и висши чиновници от ЕС дойдоха в БГ за да ни похвалят за стабилната финансова политика, която правителството на Борисов успешно провежда!
297
3
 
17
 
! Отговори
Селтак преди 11 години
Спокойно Бойоко, след изборите никой няма да идва при теб. Ще си на спокойствие с филята с мас и топката на банкянската поляна със съселяните ти. Ще си играте на воля по цял ден и никой няма дори да се сеща за теб. Тогава да му мислят съотборниците ти , че пак някой ще е виниовен.
296
2
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
По време на посещението на Боко в САЩ, Обама го поканил в Овалния кабинет. Като влезли вътре, Борисов си събул панталоните, свалил си гащите и хубаво се од*упил към Обама. - Това пък какво е?! - слисал се Обама.- Ами такова, - изчервил се като ученичка Борисов - Ние, господин Обама искаме да развиваме икономиката и особено туризма, обаче туризъм без к*рви не става. А аз като национален лидер трябва да дам пример на моя народ...- Е, няма нищо - потупал го приятелски по рамото Обама - Не се притеснявай. На мен така ми позират много държавници. Ама аз какво да направя. Аз да не съм слънце да огрея навсякъде!
295
15
 
6
 
! Отговори
До 359 преди 11 години
Може и така да е ,но поне се строи.Аз съм от град в който се строят паркове,улици,наблизо мина магистралата,движението се изнесе от града.Това са неща които остават да радват хората.А парите-парите са затова да се пръскат за разумни неща.Който няма пари да си изкара!
294
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото по-надолу върви държавата, толкова по-дебелокож става премиерът Борисов. Колкото по-дебелокож става, толкова по-голяма е нуждата от замазване на гафовете му. Колкото повече се замазват, толкова по-непремерени са пиар акциите по спасяване на имиджа му. Колкото по-непремерени са те, толкова по-омерзени, отвратени и отчаяни са нормалните граждани. Доколкото изобщо такива са останали в България.
293
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО Е НАГЪЛ- ДОЙДЕ НА ВЛАСТ С 8 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ, 2,4 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ В ЗДРАВНАТА КАСА, 2,1 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ В СРЕБЪРНИЯ ФОНД, ПОХАРЧИ ВСИЧКО, ИЗТЕГЛИ 2 МИЛИАРДА ЗАЕМ, ОЩЕ 2 МИЛИАРДА ДЪЛЖИМ НА РУСНАЦИТЕ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ОКРАДЕ 1,5 ОТ ЕНСИОНЕРИТЕ ЧРЕЗ НЕИНДЕКСИРАНЕТО,КОЕТО ГО ПИШЕ В ЗОС,ЧЛ 100., ЕВРОПА НЕ МУ ВЪРНА ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ, ЗАЩОТО СА НЕКАЧЕСТВЕНИ, ОСТАВЯ ВСИЧКО ПРАЗНО- ТЕЖКО МУ НА СЛЕДВАЩИЯ, КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА Е БОЙКО.
292
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
291
0
 
8
 
! Отговори
ДО ЕМИЧ преди 11 години
И АЗ СЪМ ГОЛЯМ ПИЧ, НО НЕ УПРАВЛЯВАМ ***.
290
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Емичхахахаха, драскач. стой и драскай тук, пък да видим спасителя кога ще дойде.
289
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли си плащат алкохолните босове щом не им върви бизнеса.
288
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** народ - *** лидер!
287
0
 
21
 
! Отговори
ДО 348 преди 11 години
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
286
1
 
3
 
! Отговори
Емич преди 11 години
До Мислещият АнонименТук само с мислене не става - е казал Смислов. Работи повече и си гледай сеира.
285
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО Е ЛЕСНО- ОТВАРЯШ ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА ГЕРБ-ИМА Я В НЕТА, И ТОЧКА ПО ТОЧКА СРАВНЯВАШ КАКВО Е ОБЕЩАНО И КАКВО Е НАПРАВЕНО. ИЛИ ВЛИЗАШ В САЙТА БОЙКОМЕР- ТАМ ЕДНИ ЕНТУСИАСТИ СЛЕДЯТ СЪЩОТО И ГО ИМА В ГОТОВ ВИД. РЕКАПИТУЛАЦИЯТА Е ОТ 100% ОБЕЩАНИЯ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ИМА 12% ИЗПЪЛНЕНИ НЕЩА. В ПРОИЗВОДСТВОТО АКО ДАВАШ 50% БРАК, ТЕ УВОЛНЯВАТ ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ. ТУК ПРОЦЕНТЪТ Е 5 ПЪТИ ПОД ТАЗИ ГРАНИЦА. НЕ УВОЛНЕНИЕ- БОЙ С ПРЪЧКИ ЗА ПОХАБЯВАНЕ НА НАРОДНОТО ИМУЩЕСТВО !
284
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако, на зрънчовците, толкова им пречат градушките, да си платят със собствени средства, за борбата срещу нея. Това си е нормална външна услуга, необходимо присъщ разход, за тях. Откъде на къде, ще искат от бюджета? Много други бизнеси са във фактически фалит. За тях няма дори административни облекчения, а за богатите зрънчовци, пари от бедните искат да взимат. Наглост.
283
1
 
12
 
! Отговори
до 336 преди 11 години
Като си много отворен я ни осветли за биографията на "спасителя" на България.Как от пожарникар, охранител стана милиардер в евро?