Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът

Превръщаме държавата в застрахователна компания, ядосва се Борисов
14 дек 2012 21:00,
488
Всички тичат за помощ при мен, жалва се премиерът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Едно време, като бях главен секретар, всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика "държавата да помогне", обяснява премиерът по време на заседание на Министерския съвет в сряда тази седмица.

От стенограмата на заседанието става ясно, че министър-председателят, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обсъждат  предоставяне на допълнителни средства от Държавен фонд „Земеделие” по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

Найденов обяснява, че парите – 7 млн. лева, са необходими за Българската агенция по безопасност на храните за практикуващите ветеринарни лекари при изпълнението на мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и за покриване на част от задълженията по сключени и неразплатени договори с екарисажите във Варна, Шумен и „Холсим България” АД.

Преди правителственото заседание изтече информация, че Найденов ще настоява за допълнителни средства за ветеринарните и за борба с градушките.

Въпросните 7 милиона са само за ветеринарните, обяснява министърът на земеделието след въпрос на премиера Борисов.

Министър-председателят не е много доволен от исканите допълнителни средства, защото по негови думи “всеки вика "държавата да помогне". Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата“, смята Борисов.

Той обяснява, че държавата дава милиарди за производство на зърно и по тази логика няма нужда да се отпускат средства за борба с градушките.

“Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина“, обосновава се премиерът.

Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде, при положение че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове.

Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност. И затова тези 3 милиона ги спрях, продължава с тирадата си премиерът.

Според него държавата се превръща в застрахователна компания и всеки бранш може да каже “искам да ме защитиш“. По думите на Борисов това е много порочна практика.

Всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си, заключава премиерът.

По други начин обаче седят нещата за Борисов, когато става дума за средства за образование, става ясно още от стенограмата. Министерският съвет прие проект на закон за изменение и допълнение на Закона за кредитиране на студенти и докторанти.

Искам да кажа, че от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева, с които са подпомогнати реално студентите и докторантите в страната с обучението си, обяснява Петя Евтимова, зам.-министър на образованието.

Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат „Какво направихте за младите хора?”, виждаш колко – 32 милиона са много пари. Докторантите кога са взимали пари и колко са взимали в предишните периоди?, радва се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 ГОДИШНА, ВИШИСТКА, С ГОЛЯМ БЮСТ, БЛОНДИНКА, ВЕСЕЛА И УМНА, МАТЕРИАЛНО ОСИГУРЕНА И С ДОБРА ПРОФЕСИЯ И ДОХОД. НИЩО НЕ ТЪРСЯ, САМО СЕ ХВАЛЯ!
281
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука мислещи същества има ли, или само коментиращи? Щото двете са различни. Колко трябва да си *** само да драскаш, а нищо да не правиш и да очакваш, че нещата ще станат по добри??? Прости ***.
280
0
 
2
 
! Отговори
Емич преди 11 години
До Анонимен
279
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българино, докато стоиш вкъщи и само коментираш, а не предприемеш никакви действия, ще продължиш да си сърбаш същата попара! Дано поумнееш някой ден.
278
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По правилното е бизнесът на ветеринарните лекари, а и на другите лекари, да излязат на светло. Да издават физкални бонове и фактури, да си признават приходите. А те какво правят? Приходите за тях, на черно, а разходите за сметка на данъкоплатеца. Ветеринар фискален бон не издава, а трябва да издава и собственика на животното, да го пази пет години, за да се провери, от НАП.
277
1
 
9
 
! Отговори
ДО 336 преди 11 години
КАЖИ ЕДНО ХУБАВО НЕЩО ЗА БОЙКО И ЩЕ ТИ ПОВЯРВАМ
276
1
 
12
 
! Отговори
ДО 336 преди 11 години
КАК МОЖЕШ ДА ВЯРВАШ,ЧЕ ЧОВЕК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА СЕМЕЙСТВОТО СИ, МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА ?
275
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БКП СЪЗДАДЕ: БСП, ОДС , ЦАРЯ, БОЙКО, КУНЕВА, МУТРИТЕ И КАЛИНКИТЕ. ВСИЧКИТЕ СА ОТ ЕДНО КОЛЯНО.
274
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 336Е заради такива като теб ни управлява тая тиква. *** народ, *** лидер. Ужас...и лошо идва с такива като теб.
273
1
 
9
 
! Отговори
ДО 336 преди 11 години
НЕ СЕ ПАЛИ ТОЛКОВА- СТАНИШЕВ СИ ПРИЗНА, ЧЕ БОЙКО Е КАДРОВА ГРЕШКА НА БКП. КАКТО И КОСТОВ.
272
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, ПО-***, НАЙ-***, БОЙКО.СРАМ МЕ САМО КАТО МУ ГЛЕДАМ СУРАТА.
271
12
 
4
 
! Отговори
Емич преди 11 години
Бат Бойко е пич!
270
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Оплаква се или се хвали?
269
13
 
5
 
! Отговори
Емич преди 11 години
Евала бат Бойко! Само така!
268
5
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Кой искаше да е Батман? Сега защо ревеш? За похвала разбира се! БРАВО ДРУГАРЮ БОРИСОВ ! ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И НЕЙНИЯТ ВОЖД!
267
4
 
9
 
! Отговори
27 убити -кънектикът преди 11 години
Ето демокрация по американски. Такава каквато я искат мафиотите и в частност Борисов и котилото му.Убийства, убийства и пак убийства.
266
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До африканскизащо всички от провинцията смятат че този *** ни е любимец пръв както вие не можете да го понасяте така и ние също
265
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са като смъртоносен трън в тялото на българина, Бавно но сигурно го убиват
264
3
 
12
 
! Отговори
До 324 преди 11 години
Прав си но до някъде. В парламента има 16 щатни политически *** ( ренегати), които крепят на Тиквата ....... властта.
263
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой да работи,тук всички са пенсионери.