Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене

Дянков остава финансов министър при втори мандат на ГЕРБ
Обновена: 15 дек 2012 18:43 | 15 дек 2012 15:17,
991
Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.

"Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване”, заяви премиерът пред Дарик. Той припомни как депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път Закона за конфискацията и той падна.

”Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Затова се надявам да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", допълни Борисов.

През последните седмици темата с отмяната на пълната забрана за тютюнопушене излезе на преден план. Тази седмица парламентарната здравна комисия отхвърли идеята за либерализация на режима на двама независими народни представители, но подобно предложение беше внесено и в икономическата комисия. Предстои то да да се разгледа.

Днешното изявление на Борисов силно противоречи на изказването му от преди седмица в студиото на bTV. Тогава той се изказа в полза на либерализацията и обясни, че е за да се пуши след 22.00 часа в заведенията.

Тогава Борисов беше категоричен, че депутатите трябва сами да решат. През следващите дни мнението на премиера започна да се променя и той се изказа в полза на забраната, но пак повтори, че депутатите трябва да решат.

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов. „Много хора го мразят, но той се справя много добре”, категоричен бе премиерът.

Борисов за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната й цена.

Управляващата партия има и категорична позиция по повод предстоящия на 27 януари догодина референдум по въпроса: „Ние ще гласуваме „за", защото там няма такова уточнение за нова ядрена централа".

"Имаме прекрасна, сигурна и, дай Боже, още дълги години да работи ядрена централа в „Козлодуй". Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме Пети и Шести реактор, хилядници, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде Седми реактор на мястото на Първи, Втори, Трети и Четвърти, които са спрени, в последствие Осми. Това е политиката на ГЕРБ", уточни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


991
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
747
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оффф повръща ми се само като им видя физиономиите.Няма ли да идват вече тия избори... Мамка ви и *** *** Борисов, Дянков, Цветанов....и все там
746
1
 
19
 
! Отговори
Ванко 3 преди 11 години
Аре да го видим дали ще подаде оставката,ако гласуват "за" депутатите.Голям мъжкар,ама като му ревнат под прозореца на МС или му затворят някое кръстовище,се насира.И какво е това дебелоочие-"моите депутати","моят президент","моят парламент" и пр.Ей народе ***,за нищо не ни бива,освен да ни тъпчат и е...........
745
0
 
8
 
! Отговори
Един глупак преди 11 години
Нещо не разбирам - за тютюна ми е ясно, но ще може ли да се пуши марихуана? Че нещо много напъни станаха: "Свобода или смърт" и пр. лозунги за легализиране на този наркотик. Логиката е, че щом може да се дими с електронни цигари защо да не може да се пуши трева. То така се и нарича - "трева" , а не цигари или тютюн. Значи май ще може?... И тогава какво? Ще има ли оставки?
744
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той,винаги е прав и даже ,когато съгреши дори.
743
22
 
5
 
! Отговори
мда! преди 11 години
приказвайте си каквото искате, но за всичко казано тук си е много прав ...
742
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
741
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко трябва да си ***,та да гледаш в устите на хората от съседните маси и да им броиш залците и цигарите.По-добре да беше женкар.
740
3
 
8
 
! Отговори
Sos преди 11 години
АЗ ЗАГРЯВАМ,ПИШЕШ СЕ ЗА БАРОВЕЦ КОЙТО "СМУЧЕ" НЕЩО СИ ЗА 6 ЛЕВА (ДЕТО ДОРИ ИМЕТО МУ НЕ СИ НАПИСАЛ КАТО ХОРАТА).А ДЕВОЙКИТЕ БЕДНЯЧКИ(ДЕТО САМО ПУШАТ).НО ТИ СИ САМО ЕДНО ЖАЛКО ПАРВЕНЮ.НИЩО ЛИЧНО.
739
16
 
8
 
! Отговори
RAD преди 11 години
Онзи ден бях в един добър коктейл-бар във Варна. Когато влизах с компания видях,че на масата зад мен седяха 2 девойки,смучейки по чаша натураелн сок и пушейки най-нагло. Поръчах си един "Лонг айлънд" ( 6 лв.) и бутилка вино (21 лв.) за компанията.След половин час поръчах още един лонг айлънд, приятелите ми също си поръчаха по нещо... Девойките още смучеха сока и пушеха 4-та, 5-та цигара. Обърнах внимание на бармана за пушенето.Нищо. След още половин час платихме с компанията - непушачи общо 75 лв. и си тръгнахме понеже се вмирисахме на дим. Девойките още си смучеха сока за по 2,50 лв. чашата и пушеха 7 ***, 8 *** цигара...Който не загрява логиката, нека ми даде знак, ще му обясня по подробно.
738
5
 
29
 
! Отговори
факт преди 11 години
Не знам за кой друг,но и за герб със сигурност няма да има власт повече.От Европа се усетиха и чрез посланиците си взеха да правят нелицеприятни изказвания за управляващите.
737
11
 
2
 
! Отговори
mamka vi mrusna преди 11 години
Pak li ste tuka? E ne se sprqhte beee.. Abe sprete se be! Za BKP vlast nqma da ima poveche. NQMA DA IMA VLAST ZA BKP! Razberete go! Vie si go znaete de i za tova skimtite tuka. Promiti komunisticheski mozaci!
736
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 856 По добре червен лентяй,отколкото ггерберска ***
735
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде....сега е момента.....само за гласуването....Непушачите да подкрепят пушачите.....А после ние,пушачите обещаваме да не искаме подмяна на закона....Важното е да се оттървем от това зло...
734
2
 
26
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Друг път ще подаде - представяте ли си тоя престъпен *** да пусне кокълът доброволно ???? Ние сме тези които трябва да го изхвърлим и да му потърсим сметка за всичките безобразия - ние, оцелелите в тая държава нормални хора !!!Български Патриотически Фронт
733
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
каква голяма борба м/у алкохола и цигарите...всички знаем че когато пием по добре е да не пушим.да но когато пием ни се пуши...АМИ СЕГА.бат бойко да реши как ще бьде....
732
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червени, та червени били несъгласните с мафиота.Червени са ви маймунските ***,вашта вяра
731
2
 
23
 
! Отговори
ГЪЕРЪБЪ преди 11 години
Нямааа, нама да подадеш оставка, та ако ще и светът да свърши на 21.12! За още един мандат се гласиш, но и това няма да го бъде. Проклет да си, проклет да си заедно с твоите мутристи, депутати и джелати! Докара ни последната национална катастрофа- демографската! Проклет да сииии!
730
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червените много яко са се мобилизирали.колко парички ви дават да говорите глупости
729
0
 
31
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Аз ли имам проблеми с новините тази седмица или...Значи точно до преди няколко дни Наший Великий *** искаше да върне пушенето в заведенията, сега пък не иска. Абе - фурнаджийска лопата!
728
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво, изчезни бе, махай се!