ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева

Управляващите и БСП ще разследват собствените си злоупотреби
Обновена: 8 яну 2013 20:16 | 8 яну 2013 20:16,
55
ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева
Валентин Стоянов и Тома Биков. Снимка: "България на гражданите"

“Развитието на скандала с дюните в Несебър показва, че управляващите се опитват да спечелят време и да заметат следите”, коментира Тома Биков от „България на гражданите”.

“Знаят, че става въпрос за мащабна злоупотреба от близки до властта фирми, знаят, че е чиста корупционна схема, но уволняват единствено шеф на Агенцията по горите, който няма нищо общо. Това е скрито признание, че става въпрос за злоупотреба”, коментира още той.

Биков припомни настояването на партията за временното отстраняване на министъра на земеделието Мирослав Найденов и заместничката му Светлана Боянова, за да "не се пречи на разследването”.

Той беше категоричен, че създаването на анкетна комисия в парламента, която да разглежда сделките от 2004 година досега, е безсмислено, тъй като ГЕРБ и БСП трябва да разследват собствените си злоупотреби.

“Предлагаме членът на ГЕРБ в анкетната комисия да е депутатът Емил Димитров. Той разбира от заменки и сделки с гори. Така Димитров ще разследва себе си, а Сергей Станишев брат си”, посочи Биков.

Той припомни и настояването на “Движение България на гражданите” прокуратурата да провери в коя банкова сметка се намират 3.5 млн. лв. от продажбата на дюните, а вътрешният министър Цветан Цветанов да провери фирмата на кумеца си.

Тома Биков разкритикува промяната в позицията на премиера Бойко Борисов за референдума, който преди два дни обясни, че партия ГЕРБ ще гласува с “не” на предстоящото допитване.

“За да се обърне палачинката по този начин означава, че премиерът или не знае какво иска да направи, или се е случило нещо много важно, или че каквото и да направи, е важно да вървят
ПР-акциите”, коментира още Биков.

Той призова Централната избирателна комисия да отнеме възможността на ГЕРБ да се явяват като страна на референдума. Той припомни, че партията на премиера първоначално се е регистрирала с позиция “да”, докато тези, които са защитавали позицията “не”, е трябвало да събират подписка, а на партията на Зелените е била отказана и регистрация с мотива - липса на достатъчен брой подписани.

“Оставаме с впечатление, че ни управляват лабилни хора, това е реакцията на уплашени хора със зависимости”. Така коментира промяната в позицията на ГЕРБ енергийният експерт на Движението Валентин Стоянов. 

“Бойко Борисов говори за строежа на Белене, все едно е строеж на дъсчена барака”, посочи той.

Стоянов каза, че най-важната задача пред правителството в момента, е да удължи сроковете на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй”. Той предупреди, че управляващите изпускат сроковете за това.

Валентин Стоянов съобщи, че до две седмици ще бъде обявена стратегията на “Движение България на гражданите” за развитие на енергетиката. Един от акцентите в нея ще бъде провеждането на акция “Чисти ръце” в българската енергетика, което ще включва пълно разследване на злоупотребите на представители на ГЕРБ и на БСП.

“Трябва след това управление на ГЕРБ да започне едно много сериозно разследване, провеждане на конкурси за политически назначените кадри, защото сегашната политика нанася тежки последствия в отрасъла”, коментира Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
MM преди 11 години
ДРУГАРИ - ЧЕРВЕНИ,СИНИ,- и др. отрочета на БКП и ДС.Колкото и да напъвате кокошите си мозъци и да ръсите дивотии реалността е една :-=== ГЕРБ са обречени да спечелят !!! ===-
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замитайки следите на ''Дюнигейт" ГЕРБ помага на тройната коалиция,защото те са виновни за презастрояването край морето така ,че те помагат и на вашата водачка Кунева или Пръмова както е по известна на бабите.
41
2
 
7
 
! Отговори
Rumen Petkov преди 11 години
Цинизмът на червената чума, техните медийни марионетки и форумните им клакьорки очевидно е невероятен и безкраен безкраен. Брата на Станишев ни лук ял ни лук мирисал. Нямал дялове. Та кой ти говори че имаш, ти само си бил един консултант и изпълнител. Т.е. благодарение на братчето си сте унищожили най-прекрасните кътчета природа по българското черноморие за периода 2005-2009. само да опресним поизбледнелите им спомени. Нестинарка, Русалка, Оазис, Камчийски пясъци, Царево хълма над Попския плаж. Дюни, гори и блата части от защитени територии, пълни с ендемични видове, които се намират само в нашата страна и животни в списъка на червената книга. Те вече са история, изкормени, изтърбушени и заляти с бетон. Върху труповете им в момента гордо се развяват знамената на руски и украински олигарси. Защо ли руски и украински? Тези хора по-добре е завинаги да замълчат или да се скрият в дън земя.Много бързо забравиха и сечта в Бистришко бранище и незаконния лифт на който заседна другаря Дмитриевич Станишев. Да другарю Дмитриевич съдбата може да си го връща, а може да бъде и още по-люта към алчните и безочливи същества които безогледно унищожават природата, а после обичат да се крият зад тези които им забърсват след тях!Поклон и пред смелите момичета и момчета пребити пред парламента 2008 година от другаря Миков, може би най-вярната клакьорка на другаря Дмитриевич изпълняваща безпрекословно заповедите и. Поклон и пред знаийните и незнайни момичета и момчета които легнаха пред багерите и спряха поголовното унищожение на последното кътче от рая по българското черноморие наречено ИРАКЛИ. Другарю Сергей Дмитриевич Станишев НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ и дори не се и опитвайте да ни правите на маймуни. Шамара на изборите ще е за вас. Може и Борисов да не управлява след тях, но дано тези които дойдат имат смелостта окончателно да ви тикнат там където отдавна трябваше да сте - тъмните кътчета на историята, а защо не и някъде на топло и миришещо на мухъл!
40
3
 
9
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Хората на пръмова се опитват да заметът следите на комунизма и прехода. Точно с тази цел отпадналите от всички партии крадци си направиха тази измислена без бъдеще партия. След изборите ще го осъзнаят както и костов
39
0
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
на всеки е ясно че 95% от земята на Слънчев бряг е купена незаконно- 1 декар земя се е купувал за един велосипед-- навремето кмета на Несебър Митко Янков беше застрелян - мафията от 24 г в Бг работи с пълна сила -днеска купуваш земя за 1 мил лева утре я продаваш за 10 мил -за 24 часа 9 мил печалба - на всеки по веригата се дават пари и готово. а на народа се казва колко успешен е този бизнесмен и как с находчивост и честност е станал богат -ако има дюни се зариват -ако има гори се палят
38
2
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Я да видим нещо:- През 2008 г. /управляват червените/ - Батко и братко са с обазувано дело, съд и конфискация. Главен прокурор - човек на червените- През 2013 г. /управляват светло сини/ - Миро, Цецо и кумецо с образувано дело, съд и конфискация. Главен прокурор масон и много силно подкрепен от ББ и ЦЦ.Ха сега да видим, ще има ли осъдени - АМА ЕДВА ЛИ!Боко, ако не знаеш, какво да кажеш на прокурора:- Цялата сделка е придвижена в необичайно бързи за държавната машина срокове. Само три седмици след последната продажба на терена, при това в последния работен ден преди Коледа - 21 декември, главният архитект на Несебър Валентин Димов издава разрешение за строеж на 122 жилищни сгради върху земята. В първия етап трябва да се направят 36 от тяхОТ КОГО???- Кумецът на Цветанов - Тодор Иванов Бояджиев, е съдружник с управителите на фирмата купила дюните в Несебър- Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на "СЛЕ груп" се казва "БИЙЧ ХОЛИДЕЙ" ООД с ЕИК 202221654. Учредена е едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%. Самото име на фирмата, което се превежда като "плажна почивка" е индикация какъв бизнес възнамерява да развива."СЛЕ груп" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър; ул. "Отец Паисий" 27а, като само етажите са различни. . - Собственикът на фирмата "Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, Е СЪЩИЯТ, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп", сочи разследване на "Биволъ".(- АХА-А-А-А, ЕТО ЗА КАКВО БИЛ ПОДАРЪКА!!!)
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даниел Вълчев - НДСВ, Тома Биков - ДСБ, т. Нар. Валентин Стоянов беше до преди няколко седмици в СДС, там са още Прошко Прошков - бивш кандидат кмет от ДСБ, имат бивш съветник на Николай Цонев в МО с корупционно минало, бившата шефка на кабинета на Даниел Вълчев, която отговаряше за черните каси в НДСВ. И накрая имаме Кунева, която стана еврокомисар, издигната от ДПС, БСП и НДСВ, със съгласието на Гоце. Е това, ако не е политически картел, кое е?
36
3
 
7
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
"....смятат хората на Кунева"_______________________________-Баси, те смятат така, а аз смятам, че КуКунева не е добре. И има факти за това.А някакви факти за тяхното твърдение?!
35
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
много задръстен народ има тук:))) мислех си че с бабите комунизма(социализма) си е заминал но уви:((( 29 декара посредата между цял квартал построен????? станишевците в нета да се замислят от цялата тази ивица с дщюни която е на мястото на целия квартал са останали 29 декара от стотици кога ли са строени другите????????? и как??????? никои непита това цялата дъндания е не за да покрие правителството тези 29 декара а за да покрият предисхните стотиците декари:)
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се въведат правила да нямаш право , повече от два мандата да киснеш във Народното събрание.Като гледам сега , от началото на така наречения "преход",все едни и същи мутри се подвизават във Парламента и ще си изкарат там докато са живи.
33
4
 
6
 
! Отговори
Другаря Костов преди 11 години
Сигурен съм, че тия двамата на снимката са си заедно. А иначе точно на Пръмовица хич не и дреме за корупцията, по-точно - дреме и щото не можа и тя да налапа от тая мазна баница, дето си врътнаха Цецо Шлифера и Боко *** за тия 4 години. Точно с тая стара к...ва нема да стане нов парламентобардака. Но от стадото може да се очаква всичко, току виж и за нея изблеяла някоя и друга овца на предстоящите избори. В нашата кошара само г-н Калашников и г-н *** могат да вразумят политиците.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе тая Кунева яко си е повярвала, че някой ще гласува за нея, само твърди как я преследвали всички за коалиции... това не са симптоми на психически уравновесен човек, май не Волен е за лудница, а тая.... всъщност Атака ще съберат доста повече гласове от движение "България на Пръмовица"
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия шилета на снимката ли са хората на Кунева ?
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ние ще изметем Кунева !
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не измествайте темата герберасти, не е важно кой го казва в момента, защото това е истината. Герб са с пъти по-алчни за власт и пари. Със всеки изминал ден все повече водят страната към гибел . И ако бяха само тези далавери, можехме да си хвърляме шапките от радост.
27
1
 
7
 
! Отговори
IVO преди 11 години
LELE KYNEVA SAVSEM IZTRESHTIA SHTOM VZE DA PYSKA TAKIVA XAMSTERI DA SE BORIAT SRESHTY KORYPCIATA,XAIDE PO BARZO DA IDVAT TEZI IZBORI CHE DA I YDARIAT EDIN SHYT PO CHERVENIA ZADNIK
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куневата - новата патерица на доган
25
2
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Кунева е свързана с трилатералната комисия, сектор енергетика. За умните хора този факт е предостатъчен. Закри безсмислено блоковете на Козлодуй.
24
3
 
10
 
! Отговори
Пътуващия преди 11 години
Другарко Кунева - или Пръмова?!?Като Ви гледам биографията в интернет си мисля, че точно пък Вие нямате никакво право да говорите за демокрация, камо ли пък и Вие да се смятате за демократ: "Омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на секретаря (1962-1978) на ЦК на БКП Иван Пръмов, с когото имат син Александър Пръмов."dosieta.net/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8/%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0/ - за повече информация!