ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева

Управляващите и БСП ще разследват собствените си злоупотреби
Обновена: 8 яну 2013 20:16 | 8 яну 2013 20:16,
55
ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева
Валентин Стоянов и Тома Биков. Снимка: "България на гражданите"

“Развитието на скандала с дюните в Несебър показва, че управляващите се опитват да спечелят време и да заметат следите”, коментира Тома Биков от „България на гражданите”.

“Знаят, че става въпрос за мащабна злоупотреба от близки до властта фирми, знаят, че е чиста корупционна схема, но уволняват единствено шеф на Агенцията по горите, който няма нищо общо. Това е скрито признание, че става въпрос за злоупотреба”, коментира още той.

Биков припомни настояването на партията за временното отстраняване на министъра на земеделието Мирослав Найденов и заместничката му Светлана Боянова, за да "не се пречи на разследването”.

Той беше категоричен, че създаването на анкетна комисия в парламента, която да разглежда сделките от 2004 година досега, е безсмислено, тъй като ГЕРБ и БСП трябва да разследват собствените си злоупотреби.

“Предлагаме членът на ГЕРБ в анкетната комисия да е депутатът Емил Димитров. Той разбира от заменки и сделки с гори. Така Димитров ще разследва себе си, а Сергей Станишев брат си”, посочи Биков.

Той припомни и настояването на “Движение България на гражданите” прокуратурата да провери в коя банкова сметка се намират 3.5 млн. лв. от продажбата на дюните, а вътрешният министър Цветан Цветанов да провери фирмата на кумеца си.

Тома Биков разкритикува промяната в позицията на премиера Бойко Борисов за референдума, който преди два дни обясни, че партия ГЕРБ ще гласува с “не” на предстоящото допитване.

“За да се обърне палачинката по този начин означава, че премиерът или не знае какво иска да направи, или се е случило нещо много важно, или че каквото и да направи, е важно да вървят
ПР-акциите”, коментира още Биков.

Той призова Централната избирателна комисия да отнеме възможността на ГЕРБ да се явяват като страна на референдума. Той припомни, че партията на премиера първоначално се е регистрирала с позиция “да”, докато тези, които са защитавали позицията “не”, е трябвало да събират подписка, а на партията на Зелените е била отказана и регистрация с мотива - липса на достатъчен брой подписани.

“Оставаме с впечатление, че ни управляват лабилни хора, това е реакцията на уплашени хора със зависимости”. Така коментира промяната в позицията на ГЕРБ енергийният експерт на Движението Валентин Стоянов. 

“Бойко Борисов говори за строежа на Белене, все едно е строеж на дъсчена барака”, посочи той.

Стоянов каза, че най-важната задача пред правителството в момента, е да удължи сроковете на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй”. Той предупреди, че управляващите изпускат сроковете за това.

Валентин Стоянов съобщи, че до две седмици ще бъде обявена стратегията на “Движение България на гражданите” за развитие на енергетиката. Един от акцентите в нея ще бъде провеждането на акция “Чисти ръце” в българската енергетика, което ще включва пълно разследване на злоупотребите на представители на ГЕРБ и на БСП.

“Трябва след това управление на ГЕРБ да започне едно много сериозно разследване, провеждане на конкурси за политически назначените кадри, защото сегашната политика нанася тежки последствия в отрасъла”, коментира Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
17
 
! Отговори
до ИСТИНА преди 11 години
Тя не мънка,а съска като змия пепеус, с жлъч и злоба за власт и голямо лапане .
22
9
 
11
 
! Отговори
н преди 11 години
ГЕРБ замита, а ние ще го изметем.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли да задам един въпрос? Някой ако знае да ми отговори. С две думи или три, или колкото потрябват. Г-жа Кунева какво е направила за България? Много пишат за нейните коментари (само отрицателни) по повод управлението - бившо и настоящо,а нейните действия какви са? Аз освен "помощ" за затваряне на блоковете в Козлодуй, друга дейност за благото на народа ни не зная. Вие знаете ли? Но конкретно, не с общи думи и размити словосъчетания.
20
4
 
14
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Заспала беше, и такава ще си остане! Каквото и наредят, това мънка под носа си !!!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а кой замита следите след Пръмовица
18
14
 
7
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Каквото и да мислите за Кунева или за партията й, факт е, че говорят истината. Говорят това, което всички ние (освен ако не си заслепен или платен гербер) си говорим помежду си. Доверието към управляващите се топи по-бързо от пролетен сняг, а случващото се напоследък - и с "Дюнигейт", и с безумната смяна на позицията относно референдума, усилва още повече процеса.
17
2
 
7
 
! Отговори
платени преди 11 години
Я да видим на кои телевизии е платено?Какво виждат очичките ми КАНАЛ 1 ТВ7 КАНАЛ3 И ДРУГАТА НЕ СЕ ВИЖДА, аа и да не забравим две минерални води без етикети,понеже кой луд ще даде пари за реклама на новина отекваща в нищото и да не забравим двамата !!! ЕЕЕЕ извинчвам се но много постно бюрце без много реклами зад него,баба Куна не е дала много от заплатата си като евро от 16000 евро!!!
16
9
 
11
 
! Отговори
Синдромът Кунева преди 11 години
От около седмица т. нар. жълти вестници най-после престанаха да пишат за кандидатката за президент Меглена Кунева. В щаба на ГЕРБ се успокоиха от социологически проучвания, че тя остава на трета позиция в изборите. Последната оплювка срещу нея беше една проповед на Кошлуков по ТВ 7 (телевизия от групата на Делян Пеевски).От лятото до неотдавна обаче, когато социолози предвиждаха, че Кунева е най-големият съперник на кандидата на ГЕРБ (той отначало още не беше обявен) и на втори тур ще има много малка разлика между двамата, щабът на ГЕРБ впрегна цялата мощ на т. нар. жълти вестници срещу нея. Така стана ясно на кого служат най-тиражните вестници у нас.Случаят е показателен не толкова как Бойко Борисов е обсебил медиите, а за нивото на журналистиката и вестниците в България. Кампанията срещу Кунева може да се сравни само с кампанията срещу Алексей Петров, с когото свързваха всички престъпления в държавата и го обвиниха последователно, че е поръчал убийството на една дузина хора. Но той е бивша барета, мутра. Затова е поразителна атаката не срещу мутра като него, а срещу първия български еврокомисар, който има безспорен авторитет в чужбина. Точно в авторитета й видя заплаха ГЕРБ. Големите мъже се уплашиха от жена. Обслужващите ги вестници въобще не се закачаха с Ивайло Калфин. Кунева беше главната мишена.Вестниците Уикенд, Шоу, Телеграф, Торнадо, Монитор публикуваха в почти всеки брой поредица от измислици и лансираха образ на Кунева като снаха на Политбюро, много богата, подкрепяна от групировки, католичка и т. н.Някои от лъжите не са нови. Нейният свекър Иван Пръмов е бил секретар на ЦК на БКП по селското стопанство, но не е бил член на Политбюро. Когато тя се омъжва за сина му, свекърът й вече е бил свален от поста си, което в комунистическо време е равносилно на прокажен. Тоест - не се е възползвала от някакви привилегии чрез свекър по върховете на властта.Същевременно нейният баща е лежал в Белене, което вестниците спестяват, за да лансират образа й на снаха на Политбюро. Вестник Шоу я свърза с Мултигруп в няколко публикации. Няколко вестника и ТВ 7 (също на Пеевски) показваха снимка на Кунева с Илия Павлов на някакъв коктейл. Но това не беше тя. Намери се жената от снимката и каза - Това не е Кунева, а съм аз. Никой не й даде думата освен в. Галерия, добър или лош. Тоест - ставаше дума за откровена фалшификация.Имаше още няколко откровени лъжи:- Кунева има скъп апартамент в Брюксел - лъжа, но дори да е вярно, не е осъдително. Така обаче се експлоатира недоволството на бедния народ към богатите. Имала златни копчета на дрехата - четиво за ***.- На Кунева й плаща френска банка над 200 000 евро на месец - измислица на в. Торнадо. С такива измислици вестникът открито се прицелва в най-нискообразования читател-***, който ще повярва на такава глупост - това е заплата за шеф на банка.
15
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Тази още малко и ще открие топлата вода!!
14
2
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Толкова си далече от истината!... Що не вземеш да поразсъждаваш защо жена ти вече не поздравява комшията...
13
6
 
13
 
! Отговори
А сега де преди 11 години
Къде бяха Борисов и Цветанов по време на бандитската приватизация на Слънчев бряг? Лицата, които завладяха Слънчев бряг тогава, през смутните 90, сега са в първите редици на ГЕРБ и са основни лобисти на новия закон за горите.Цеко Минев, собственика на Първа инвестиционна банка е един от най-тлъстите хотелиери в Слънчев бряг. Негова фирма изкупи хотелите на първа линия - "Глобус", "Космос", "Поморие", "Феникс".Депутатът Емил Димитров заедно със СИК-аджията Славян Теофилов изкупиха парцели и хотели и сега имат "Фиеста" и "Гранд хотел", както и 14 ет. сграда на почивна станция "Динамик" в Несебър. Освен това са концесионери на половината плаж. Освен хотели в Слънчев бряг, по времето на НДСВ Емил Димитров взе и огромни концесии върху горите.Младен Мутафчийски и сикаджията Младен Михалев - Маджо също изкупиха парцели и построиха "Хелена бийч" и "Хелена ризорт". Маджо не присъства oфициално като собственик, но е публична тайна, че хотелите са негови. Тази така наречена "приватизация" бе започната при кабинета Костов, но основно бе довършена при Симеон Сакскобургготски, докато Борисов беше гл. секретар на МВР, а Цветан Цветанов му носеше папките. Именно тогава влязоха големите мутри в Слънчев бряг. Защото "царската" приватизация в Слънчев браг ставаше с кордон мутри, които допускаха в залата за търгове само тези които трябва.Протестите на природозащитниците все пак успяха да спрат един лобистки проект на Мутафчийски за застрояването на 500 декара дюни. "Папкаджията" Цветанов обаче удобно пропуска тази победа на гражданското общество, както и победата за парк Странджа.Слънчев Бряг днес е арена на безчинствата на мутри от по-ново време, които са се ориентирали към ГЕРБ. Комплексът на Чочо Александров, за когото има сигнали за купуване на гласове в полза на ГЕРБ, редовно излива фекалии в морето. Друг "правилен" олигарх близък до ГЕРБ е Ветко Арабаджиев, приватизатор на "Елените", Миналата година близкият до властта журналист Николай Бареков бе заснет да купонясва в курорт за мултимилионери в компанията на Арабаджиев младши и Чочо Александров, докато се къпеше в шампанско. Курортът е на метри от семейното имение на Ветко Арабаджиев.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък смятам,че Кунева е долна комунистическа ***.
11
2
 
1
 
! Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
Какво означава - представителна демокрация? Гражданите да се представляват от някой друг - кой е той в Действителност, Никой не Знае!Защо Гражданите трябва да се представляват от някой Друг - много просто -защото представителните политици Приемат ,че просто, гражданите не могат да се представляват Сами! Защо ! Това е пълно Безумие и резултатът от 23г. е достатъчно доказателство.Какво означава - Пряка демокрация? Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите.Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, а не за Тях(представителните Политици)!Да видим, дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла... !
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милко и Морко!
9
6
 
21
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Кунева я мразя повече и от мавъра!!!Такова нахално и безочливо чудо в света няма!!!Ако тази грешка на природата влезе в парламента ,значи българите още 100год. няма да се оправят!!
8
1
 
4
 
! Отговори
1223 преди 11 години
Какво става в тази страна?Кой кого защитава и какви интереси гони?Ще узнаем ли някога?Тези властимащи смятат този народ за *** и необразован.От всякъде изплуват някакви *** и започват да ни убеждават колко разбират от всичко та дори и от ядрена реакция.А тези от снимката чия ръка целуват и чии з-к лижат.Те знаят ли , че след като ги употребят ще ги изхвърлят като носни кърпички..Но те забравят един основен закон на диалектиката а именно , че природата не търпи празни пространства. За добро
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква пръдня е политиката в България ,някаква "Кунева" казала ,че да те чуем отде парички ,за пресконференции и изяви.След като парите на мр.Х са зад теб и ни се вреш прав ти път.То боикозирането беше 8 години и сериозно се плащаше да го дават ,но айде вече народа да почне да мисли ,че такива с капитал за изяви доста над 10 милиона неще направят нищо добро.
6
2
 
3
 
! Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
ЕС и особено Холандия носи Отговорност за РБългария, защото Вие ни приехте в ЕС, а не Ние Вас. Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко - защото това е Началото и след това идва Действието, а след него Резултатът.Гражданите Управляват чрез своите политици, а не Обратно! Следователно за да е Вярно това твърдение, трябва да има Постоянна Обратна Връзка и Проверка - Задължително над политициТЕ трябва да има Пълен, Постоянен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите - в противен случай, Демокрацията е БезсмисленНа! Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля мисля и се опитвам да се сетя какво точно направи Кунева толкова години за България когато беше еврокомисар и прибираше фантастична заплатка. И то еврокомисар по защита на потребителите, а знаем как са защитени потребителите в Чалгария ..
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистическата снаха срещу комунистическия обслужващ персонал- ГЕРБ. Битката обещава да бъде интересна.