ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева

Управляващите и БСП ще разследват собствените си злоупотреби
Обновена: 8 яну 2013 20:16 | 8 яну 2013 20:16,
55
ГЕРБ замита следите по „Дюнигейт“, смятат хората на Кунева
Валентин Стоянов и Тома Биков. Снимка: "България на гражданите"

“Развитието на скандала с дюните в Несебър показва, че управляващите се опитват да спечелят време и да заметат следите”, коментира Тома Биков от „България на гражданите”.

“Знаят, че става въпрос за мащабна злоупотреба от близки до властта фирми, знаят, че е чиста корупционна схема, но уволняват единствено шеф на Агенцията по горите, който няма нищо общо. Това е скрито признание, че става въпрос за злоупотреба”, коментира още той.

Биков припомни настояването на партията за временното отстраняване на министъра на земеделието Мирослав Найденов и заместничката му Светлана Боянова, за да "не се пречи на разследването”.

Той беше категоричен, че създаването на анкетна комисия в парламента, която да разглежда сделките от 2004 година досега, е безсмислено, тъй като ГЕРБ и БСП трябва да разследват собствените си злоупотреби.

“Предлагаме членът на ГЕРБ в анкетната комисия да е депутатът Емил Димитров. Той разбира от заменки и сделки с гори. Така Димитров ще разследва себе си, а Сергей Станишев брат си”, посочи Биков.

Той припомни и настояването на “Движение България на гражданите” прокуратурата да провери в коя банкова сметка се намират 3.5 млн. лв. от продажбата на дюните, а вътрешният министър Цветан Цветанов да провери фирмата на кумеца си.

Тома Биков разкритикува промяната в позицията на премиера Бойко Борисов за референдума, който преди два дни обясни, че партия ГЕРБ ще гласува с “не” на предстоящото допитване.

“За да се обърне палачинката по този начин означава, че премиерът или не знае какво иска да направи, или се е случило нещо много важно, или че каквото и да направи, е важно да вървят
ПР-акциите”, коментира още Биков.

Той призова Централната избирателна комисия да отнеме възможността на ГЕРБ да се явяват като страна на референдума. Той припомни, че партията на премиера първоначално се е регистрирала с позиция “да”, докато тези, които са защитавали позицията “не”, е трябвало да събират подписка, а на партията на Зелените е била отказана и регистрация с мотива - липса на достатъчен брой подписани.

“Оставаме с впечатление, че ни управляват лабилни хора, това е реакцията на уплашени хора със зависимости”. Така коментира промяната в позицията на ГЕРБ енергийният експерт на Движението Валентин Стоянов. 

“Бойко Борисов говори за строежа на Белене, все едно е строеж на дъсчена барака”, посочи той.

Стоянов каза, че най-важната задача пред правителството в момента, е да удължи сроковете на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй”. Той предупреди, че управляващите изпускат сроковете за това.

Валентин Стоянов съобщи, че до две седмици ще бъде обявена стратегията на “Движение България на гражданите” за развитие на енергетиката. Един от акцентите в нея ще бъде провеждането на акция “Чисти ръце” в българската енергетика, което ще включва пълно разследване на злоупотребите на представители на ГЕРБ и на БСП.

“Трябва след това управление на ГЕРБ да започне едно много сериозно разследване, провеждане на конкурси за политически назначените кадри, защото сегашната политика нанася тежки последствия в отрасъла”, коментира Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преставям си ги тея двамата министри ,абе стиг с тея пишман партии и организации ,от 90 година то не бяха експириментиране с разни месии и всезнаиковци.Бългрина дава власта на луди, егоцентрици, неграмотни ... после се оплаква ,че не е добре ,ами как да е стига с изборното сепуко.
1
4
 
19
 
! Отговори
2 преди 11 години
Със сигурност, в близките месеци Цветан Цветанов ще бъде много бавно, но планомерно лишаван от сфери на политическо влияние, макар че ще остава вторият човек и ще бъде ласкан като наследникът. Големият въпрос е кога Цветанов може да бъде отстранен преди изборите, което ще има двоен ефект от една страна плюс за ГЕРБ, заради скандалите около името му, но от друга като минус, защото е ясно, че от МВР и партийната машина зависи доброто представяне на изборите. Или пък, Цветанов ще бъде отстранен незабавно след тях по някакъв благовиден повод, например снемане от поста наследник, заради преминаване на друга отговорна работа.