ЕК информира устно министрите за България този месец

Еврокомисията ще следи отблизо пътя, по който ще поеме главният прокурор
10 яну 2013 18:14, Елка Василева
8
ЕК информира устно министрите за България този месец
ЕК ще запознае устно европейските министри с напредъка на България. Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия ще запознае устно европейските министри с отчитания напредък в наблюдаваните области в България през втората половина на януари на заседанието на Съвета на ЕС. Това ще стане заедно с оповестяването на доклада на ЕК за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка, съобщи на пресконференция говорителят на ЕК Марк Грей, цитиран от БТА.

Попитан за оценка около избора и полагането на клетва от новия главен прокурор у нас Грей отново отбеляза, че ЕК няма да коментира неговата личност, както и че няма какво ново да добави в светлината на вече изразените позиции. В принципен план той допълни, че прокуратурата е една от главните институции в процеса на съдебната реформа. По неговите думи затова реформата в прокуратурата е така важна.

Още по темата

Подчертавали сме досега в докладите, че е необходима основна реформа на съдебната система. В интерес на всекиго е ключовите правораздавателни институции да разполагат с обществено доверие, заяви Грей. Според него това ясно означава, че ако съществуват противоречия и ако доверието е под въпрос, отговорът следва да бъде тези институции да заработят двойно повече, за да постигнат доверието на обществото по предприеманите от тях действия.

Сега сме там, където сме. Важното е да гледаме напред, към пътя, по който ще поеме главният прокурор, посочи говорителят.

Ще наблюдаваме този процес изключително отблизо и ще докладваме "по нормалния начин", допълни Грей. В последвал въпрос какво се разбира под "нормален начин", говорителят уточни, че следващият доклад за България е насрочен за края на настоящата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: РумънияЕКМарк Грей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
17
 
! Отговори
tania преди 11 години
ne moga da razbera za6to tolkova dargim na 6engen,kato es ne ni iska,dokoga 6te im se molim i 6te im se klaniame.skoro i evroto niama da ima stoinost --ama nie nastoiavame
7
9
 
17
 
Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституция на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Защото Пряка Демокрация означава, че политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".
6
7
 
17
 
Отговори
срс требе преди 11 години
уши-нос-гърло
5
10
 
18
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Българийооо , мила , драга ?Накъде ?
4
8
 
18
 
Отговори
aleksi 100 преди 11 години
Тези хора от ес. ще ни подритват и подканят за да влезем в час със съдебната система ,ако ли не ,или техни съдии ,или изкарване от ес.!!!
3
9
 
18
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече информира ли ги устно ?
2
10
 
18
 
Отговори
SEIR преди 11 години
PAK LI 6TE IMA FRENSKA LIBOV. USNO A USNO
1
10
 
18
 
Отговори
Justy преди 11 години
youtube/watch?v=SU-PtJlpOAU