За "димките" на Янев, далаверите и за необходимия психоаналитик

Мая Манолова и лидерът на РЗС в спор за законността на реферндума
11 яну 2013 11:24,
96
За "димките" на Янев, далаверите и за необходимия психоаналитик
Яне Янев. Снимка: архив Булфото

“За“ на този референдум няма да гласуват дори толкова хора, колкото са се включили в подписката на БСП, заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред “Нова телевизия“.

На допитването на 27 януари народът ще трябва да се произнесе дали да се развива ядрената енергетика чрез изграждането на нова ядрена централа. Вотът беше иницииран от левицата чрез подписка, след като правителството реши да прекрати проекта АЕЦ “Белене“.

По думите на депутата референдумът е пред провал. Той обясни, че се движел сред хората и виждал, че никой няма мотивация да отиде да гласува. Янев призова левицата да се откаже сама от допитването, “щом са толкова социално ориентирани“.

Лидерът на РЗС обаче не обясни как точно да стане това.

По негови думи допитването изисква огромен финансов ресурс – между 20-30 милиона лева. Според приетата от правителството обаче план-сметка референдумът ще струва по-малко от 14 милиона лева. Янев обясни още как, ако БСП се откажат, той ще поеме ангажимент да се предприемат действия тези средства да отидат за майките или най-бедните пенсионери.

Още по темата

Янев коментира, че партията му ще иска президентът да сезира Конституционния съд заради неконституционността на вота.

Освен това обществото не е получило информация за същностните въпроси, добави Янев. Той защити и тезата, че темата на референдума не е от компетенциите на обществото.

Яне Янев за пореден път се опита да насочи и вниманието към предполагаеми корупционни схеми около строителството на АЕЦ “Белене“ и намесата на хора от БСП в тях.

Прогнозирам, че ще се случат много страшни неща, мистериозно каза Янев. Той не пропусна да обясни за пореден път и тезата си, че хора от БСП са взели комисионни за строителството на АЕЦ “Белене“ предварително и сега се чудят какво да направят.

Лидерът на РЗС прочете и откъси от предполагаеми стенограми от СРС-та, в които двама души говорели за Румен Овчаров. Яне Янев намекна, че става въпрос за енергийна далавера, като в разговора от документа от 2006 г. един от участниците споменава, че се искат „30% напред”.

Мисля, че беше по-удачно да поканите психоаналитик, за да каже той какво става в главата на Янев, беше коментарът на депутата от БСП Мая Манолова.

„Тези приказки за далавери и колосални измами ги слушаме от септември в комисията, никоя от тези димки не са се оказали истина. Това е бомба, димка, част от схема, която се дирижира от управляващата партия, която се страхува. Защо? Защото аз очаквам гласовете „за” да са повече от гласовете „не” – това ще е показателно какво е мнението на хората за управлението на държавата”, добави Манолова.

Депутатът обясни още, че на този етап референдумът по закон няма как да бъде атакуван, тъй като това може да стане само до преди насрочването му.

Според нея мнозинството в парламента е объркано и цели да обърка и гражданите. „Няма да се учудя, ако гласуват против собствения си въпрос. Защото нека се знае, че този въпрос е на ГЕРБ. Те го избраха, а после Борисов призова как да се гласува. Яне Янев и той гласува за този въпрос, нека не забравя”, каза в заключение социалистът.

След датата 27 януари ще дойде датата 28 януари и ГЕРБ ще трябва да обясни защо резултатите са такива и защо хората не са спазили указанията на премиера да гласуват с "не". Митът за ГЕРБ победител ще приключи на 28 януари, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
iwangrozni преди 11 години
youtube/watch?v=eRpvCgKMVoc ПЛОЩАДКАТА БЕЛЕНЕ!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
iwangrozni преди 11 години
Герб нямат друго оръжие,освен зле прикритата си пропаганда.Отново подценяват интелектуалния багаж на народа и това ще им изиграе лоша шега!Все още не могат да дадът и смислен отговор защо "принципно" са против АЕЦ БЕЛЕНЕ!?!?! Опитват се да прокарат тезата,че ще творят в Козлодуй,но първо Козлодуй не е конкурентен на Белене,второ те само си говорят,а дела няма!При условие че всеки трима от четирима запитани българи твърдо искат и ще гласуват "ЗА" АЕЦ БЕЛЕНЕ,не знам какво още ще измислят герб,за да опитат да заглушат народният глас.ГЛАС НАРОДЕН-ГЛАС БОЖИ!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
Пир преди 11 години
Гроб, Овъртяли сте се в лъжи, корупция и откраднати народни пари. Как не ви е срам да ни лъжете най-безочливо. Некомпетентни сте, поне си го признайте и напуснете залата. Ние ще вземем това решение, защото ни писна да ни лишавате от глас и права. Аз искам евтина и постоянна енергия. Не искам ТЕЦ, не искам ВЕИ. Не искам Топлофикация с ***. Искам нормална заплата и законите да се спазват, а не да се погазват.
71
0
 
0
 
! Отговори
Боро преди 11 години
youtube/watch?v=i5o0c-H_kwI Докато мислим по този начин, държавата ни на такива ще прилича и принадлежи. Отидете и гласувайте, ако не искате България от утре да се казва Бойкожава.
70
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....Яне Е ШТАСЛИФ ПОЛИТИЧЕСКИ *** КОРЕСПОНДЕНТ...!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
IANE TI POLITITHESKA GEIHO PROSTITUTKO
68
0
 
0
 
! Отговори
?! преди 11 години
колко още се политизира. Почти всички са некадърни там и няма какво да им се вярва. След като едно решение не могат да вземат. Прочетете, научете и отидете да гласувате по осмотрение. Ако се съберат достатъчно хора на онези ще им се наложи да преразгледат целия проект. И да си заработят заплатите. Ако това не е оферта, тури му пепел
67
0
 
0
 
! Отговори
бсп преди 11 години
ПЪРВАНОВ И САМО ПЪРВАНОВ Е ИСТИНСКИЯ ЛИДЕР НА БСПвън гейчовците,спинозните и галевите к--ви от партията Сигнализирахте за неуместен коментар
66
0
 
0
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
Какво беше това РЗС?!? Такъв субект отдавна няма в политическата палитра,а този политически хамелеон Яне или както го знае народа Янка,вече е Никой,а след юли месец когато вече няма и да е депутатче,защото бариерата е височка,незнам къде ще се крие от бившия си стожер и спонсор,а имено Трактора! Не съм комунист,но евала на Мая Манолова,завира го всеки път та от където е излязал :)))
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
qnka ne e glupava luda sie oba4e drugi pe4elqt dividennti ot negovata ludost qnkeeeeeeee ai begai u psixiqtriqta
64
0
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ГЕРБ СИ ПРИЗНАВАТ НЕКАДЪРНИ СМЕ!!!Защото Който може да свърши работата търси начини, който не може причини!!!Помните ли баснята за лисицата и "киселото грозде"...- ЯДЕ И СЕ ГРОЗДЕ, ТА ПРИМИРА ОТ ГЛАД, АМА... Е ВИСОКО И НЕ ГО СТИГА, ЗАТОВА СЕ САМОЗАЛЪГВА - "СИГУРНО Е КИСЕЛО..." - ИСКАМЕ АТОМНА ЦЕНТРАЛА, АМА НЯКАКВА ДРУГА НЕ ЗНАЕМ КАКВА, АМА ИСКАМЕ (в същност искат рушвет)!!! - ЗНАЯТ ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ВЪПИЮЩА НУЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ТОКА МУ Е СЪС СЕБЕСТОЙНОСТ САМО 2,42 ст. (Средна СЕБЕСТОЙНОСТ за 60 години!!!)(така пише в доклада на англичаните стр.11 долу в ляво)(mi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.html) - Общ размер на ПЕЧАЛБАТА ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА Е 405,45 МИЛИОНА ЕВРО, а за 60 години, с инфлацията ЗАЛОЖЕНА В ДОКЛАДА: - 97,2 МИЛИАРДА ЕВРО!!! И МОЖЕ ДА СЕ ЗАВЪРШИ САМО СЛЕД 3 ГОДИНИ И СТРУВА САМО ОЩЕ САМО 3,14 МИЛИАРДА ЕВРО!!! АМА... ГЕРБ ОКРАДОХА ПАРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА И СЕГА РЕВАТ КАТО РАЗГОНЕНИ МАГАРЕТА ЗА МАГАРИЦА...:- "БЕЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА... СКЪПО НИ БИЛО (ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО)..." А 7-ми БЛАК В КОЗЛОДУЙ ПО-ЕВТИНА ЛИ ЩЕ Е, НАЛИ В ЦЕНАТА И ЩЕ ВЛЕЗЕ И ПОСТРОЕНОТО В БЕЛЕНЕ??? - ХА, ГА ОКРАДОХА ФИНАНСОВИЯ РЕЗЕРВ, ДЮНИТЕ ПО МОРЕТО И ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НЕ ИМ БЕШЕ СКЪПО- ДА БЯХА ЧЕЛИ ОСВЕН КНИЖКАТА ЗА ВИНЕТУ И КАК СЕ ПРАВЯТ МАСОНСКИ РИТУАЛИ И НЕЩО ДРУГО...
63
0
 
1
 
! Отговори
бсп кюстендил преди 11 години
ПЪРВАНОВ И САМО ПЪРВАНОВ Е ИСТИНСКИЯ ЛИДЕР НА БСПвън гейчовците,спинозните и галевите к--ви от партията
62
0
 
1
 
! Отговори
бсп кюстендил преди 11 години
На хранилка при ГалевитеОхранителната фирма Боду, чиито представител за Дупница е един от най-доверените хора на братята Галеви - Георги Първанов-Бозата поема наблюдението на ТЕЦ-а в Бобов дол. Това става на 30.03.2006 г. за първоначалната сума от около 155 хиляди лева, като по-късно е сключен договор за още 18 хиляди. Говори се, че трансмисията между властта и главорезите Ангел Христов и Пламен Галев е била именно оправната Пчеличка Мая. Според мълвата тя често идвала да дава отчет на килимчето в резиденцията им в село Ресилово. Другият червен депутат от региона Иво Атанасов обаче бил категорично против заниманията на амбициозната си колежка и топлата й връзка с бившите барети братята Галеви. Успоредно с това тя работила и за добруването на СДС в Кюстендилска област заради дългогодишното си креватно увлечение към бъдещия кмет на Града под Хисарлъка Петър Паунов. Много скоро Атанасов е смазан, сдъфкан и изплют. Пчеличката Мая, чрез подкожното си влияние на Станишев, отсвирва своя доскорошен другар от изборите за евродепутат. На миналите парламентарни избори, пък Иво Атанасов от Кюстендил е забатачен чак в Батак, от където логично не влиза в Парламента. За сметка на това изтъкнатият седесар Петър Паунов е заразен с кошерната идеология на своята довереница. След като не успява да спечели лидерското място в синята партия обявява СДС за мъртъв, и оглавява националния предизборен щаб на коалицията ЛИДЕР и Новото време. Как, кога, за колко и от кого е инспирирана тази метаморфоза, само можем да гадаем. Но следите водят към едно място...
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янето не е глупав, навреме се усети, че е заложил на куц кон и след като на няколко пъти ходи да носи портокали на затворения под домашен арест Трактор му стана ясно, че колкото по-бързо напусне спукалия гума Трактор, толкова по-добре. Отделно от това, Трактора се опита да го смени като шеф на РЗС и това напълно убеди Янето, че повече няма работа при Алф Петроф и го напусна без много драми! На ГЕРБ обаче им трябва точно такъв устатко, защото те си работят, вършат огромна работа, но са скромни и не се тупат постоянно в гърдите за това, което са направили, а то е нещо огромно за напредъка на страната ни. И тъй като гербаджийте не се изтъкват, а трябва, затова Янето сега е техния рупор, за това съм склонен да му простя, защото откак мина на страната на Борисов вече не говори лъжи, а само истината и я казва по-много болезнен за БСП начин, както се казва точно куме право у очи. Яне давай смело и разкривай далаверите на червените, защото те не са една и две, а стотици хиляди, затова сега сме на това дередже, а те искат да ни заробят с поредната си далавера Белене, като там вече изчезнаха 2 милиарда лева суха пара на българския данъкоплатец!
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя за пари е готов на всичко !
59
0
 
2
 
! Отговори
do IQ146 преди 11 години
Ти си много глупав ГЕРбер или Герберска *** ***. Боко винаги е бил *** мутра и ще си остане такава. Жалко е, че честни хора като Янев бяха принудени от българския народ, който се подвежда, да работи заедно с цялата пасмина от ГЕРБ. Като си толкова устоумен герберски ***, защо герберския кмет в Нова загора по поръчка на Цветанов продава всичко на Братко и Батко и Асен Гагаузов. Защо не са го осъдили още тия *** Веселин Георгиев и мултака Паскал Паскалев, а всички поръчки в област
58
0
 
3
 
! Отговори
terry преди 11 години
цял живот да му дишат във врата и да *** навътре, ето какво става, жалка *** безгръбначна без капка достойнство
57
0
 
3
 
! Отговори
True преди 11 години
До Лука БразиНали ББ 3 пъти го даде на прокуратурата, но дори и най-големите *** там, начело с Велчев, не успяха да открият нищо. Така че, по-полека, драги. Янето отдавна да е изгонен от медиите в нормалните страни - то не бяха врътки, то не бяха лъжи. Айде, стига.
56
0
 
3
 
! Отговори
terry преди 11 години
Жалък торен червей, нищожно безгръбначно живеещо в нужника на герб!
55
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Янчооо, стига си ритал срещу ръжена. Не се ли виждаш, че си като айран без кисело мляко, гола вода. Оди да се молиш ва друг господ...