Овчарови мъдрости: Като те лаят помияри, не заставай на 4 лапи!

Така червеният депутат отговори на обвиненията на Яне Янев
Обновена: 14 яну 2013 14:44 | 14 яну 2013 12:10,
248
Овчарови мъдрости: Като те лаят помияри, не заставай на 4 лапи!
Румен Овчаров Снимка: БСП

„Когато те лаят помияри, не заставай на четири лапи”. Така червеният депутат Румен Овчаров коментира пред bTV обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев, че е замесен в корупционни схеми около ядрената енергетика.

“За да бъде корупционен един проект, той трябва да бъде с определена цена, откъдето да се плащат съответните комисионни. Проектът “Белене” е с най-ниската цена от всички ядрени проекти”, обясни Овчаров.

Преди дни Янев се позова на разговор, проведен пред 2006 г. „Румен поръча да помислим по някакъв начин и да направим.. Машинката се завъртя...Искам малко повече...30%, но напред“, цитира Янев.

„В прокуратурата има обвинителен акт, писан от прокурора Пламен Панайотов, срещу Мирослав Севлиевски, Милко Ковачев и Румен Овчаров за източване на 350 млн. лв. чрез продажба на ток от АЕЦ "Козлодуй". Използвано е швейцарско дружество, което има подставени лица от въпросните министри. Този сигнал се разследва от Брюксел”, каза Янев.

Той попита дали на Румен Овчаров са му познати имената Василий, Антон Илич, Виталий и Боденков, които са споменати в своеобразното СРС.

Още по темата
„Това са популярни руски имена. Може и да се сетя за някой Виталий например”, коментира Румен Овчаров.

Според Румен Овчаров проектът „Белене” е с нисък корупционен потенциал. „В случая с “Белене” неговата цена беше намалена с 230 млн. евро”, заяви Овчаров.

Той допълни, че освен това е бил договорен индексът Евростат, което означава, че руската страна се е съгласила отново да се намали цената на проекта с около 500 млн. евро. “Няма как един толкова изстискан проект да създава корупционен потенциал”, подчерта Румен Овчаров.

„Нека хората си кажат мнението на референдума. Те имат това право”, подчерта Овчаров. По думите му енергийният министър Делян Добрев и директорът на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов не разбират от енергетика. Ако влязат в електроцентрала, ще се загубят, заподозря червеният депутат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
2
 
! Отговори
Icelander преди 11 години
Яне Янев отдавна е дискредитиран и смешен... Чудя се как още не е освидетелстван...
204
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Никой от нашите политици не казва нещо много съществено, а именно, че съдбата на АЕЦ-Белене и съдбата на енергийния комплекс Марица-Изток са дълбоко свързани.От днешна гледна точка Марица-Изток е всъщност една много голяма далавера. Истината е, че в перспектива от 15 години насоката на развитие на енергийният комплекс Марица-Изток трябва да бъде преоценена, тъй като той е огромен замърсител на околната среда, а цената на тока, който се произвежда там е с пъти по-скъпа от цената на електроенергията произвеждана в атомните електроцентрали. Същевременно, тъй като въглищата в басейна Марицa Изток залягат само на десетина метра под повърхността на земята, те са потенциално подходящи за подземно ГАЗИФИЦИРАНЕ (една нова технология, която вече се прилага на много места в света) и това вероятно ще струва много евтино, тъй като няма да се налага въглищата да бъдат изкопавани. По тази сравнително нова технология в Мароца изток могат да се добият най-малко 300-400 милиарда кубически метра горивен газ с много ниска себестойност. Защо не се дискотира тази възможност? Ами толкова ни струват политиците, толкова могат горките. Привеждам накои данни за Мароца Изток, пък нека всеки сам да си прави изводите:Според шведската неправителствена организация Secretariat for Acid Rain, цитирана от Faversham House Group[3], през 2000 г. двата ТЕЦ-а на Марица Изток са най-големите единични замърсители на въздуха със серен двуокис в Европа, като заемат първо и второ място съответно с 316 000 и 291 000 тона годишно.През 2005 г. според министър-председателя Симеон Сакскобургготски, цитиран от ТПП-Стара Загора [5], енергийният комплекс ТЕЦ Марица Изток e най-големият източник на серен диоксид във въздуха и на регионално, и на национално ниво с около 83% от емисиите в България.По информация на РИОСВ Стара Загора[6], към 2005 г. трите ТЕЦ-а изпускат серен диоксид в обем 701 363 тона/годишно (над 2000 тона в денонощие), което прави над 99,8% от годишните емисии (над 99,9% през летните месеци) на цялата област Стара Загора и над 97,6% от годишните емисии в района на наблюдение на РИОСВ (включващ още областите Сливен и Хасково).ТЕЦ Марица Изток дори бе включен в Книгата на рекордите на Гинес от 2000 г. заради значителното замърсяване със серен двуокис.Марица Изток е най-големият инвестиционен проект в България последните 10 години. Това е сред причините всяка година област Стара Загора да е на първо място по инвестиции с около 30-40% от всички инвестиции в страната.Според енергийния министър в следващите 10 години се очакват още около 10 млд. евро инвестиции в енергийния комлекс.32,2% от произведената в България електроенергия за 2010 г. е произведена с въглища от мини Марица изток. ТЕЦ Марица изток 1 e с инсталирана мощност 200 MW и най-голямата в България фабрика за *** ТЕЦ Марица изток 2 e с инсталирана мощност 1450 MW ,ТЕЦ Марица изток 3 с инсталирана мощност 840 MW
203
0
 
2
 
! Отговори
Химлер преди 11 години
*** (роми) , които ще гласуват на реферндума ,ще плащат ли тока и вноските по АЕЦ-Белене?(под формата на данъци)Аз , като работещ съм много пре**ан!
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лъжа след лъжа- като няма договор, как ще има комисионни и в крайна сметка, въпросът е друг! а не с лъжи да манипулираме, че "И тук отлично се знае за ,,Откаты" (комисоинните) които е получил Р.Овчаров и не само за Белее.И макар че не бих искал Бойко да събира точки и пак да остане на власт,смятам че мястото на корупционера Р.Овчаров е на подсъдимта скамейка всички сини само лъжат и затова хората ги изоставиха, а за Белене ще кажат "ДА" - 4 милиона пъти!
201
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 11 години
ХЕЕЕЙ... murmashka , НЕ МОЖЕ ЛИ ОМРАЗАТА ДА СЕ НАРИЧА СМЕЛОСТ!!! СТОЙ СИ В МОСКВА И НЕ БЪРКАЙ ХОРАТА! ЕДИНСТВЕНО СЪДЪТ МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. НАБЕЖДАВАНЕ ПРАВИТЕ!!! СТИГА МИШКО!Подобно на ,,Смело сърце" и аз не пиша от България.Пиша от Москва.И тук отлично се знае за ,,Откаты" (комисоинните) които е получил Р.Овчаров и не само за Белее.И макар че не бих искал Бойко да събира точки и пак да остане на власт,смятам че мястото на корупционера Р.Овчаров е на подсъдимта скамейка
200
0
 
2
 
! Отговори
сопажия преди 11 години
Помните ли времето, когато получавахме ток 1 час и два часа на тъмно- дискотеката България това ни чака, ако гласуваме с НЕ!ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ СВЕЩЕНОТО СИ ПРАВО ДА ОПРЕДЕЛИ ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ПОСОКАТА ПО КОЯТО ЩЕ ТРЪГНЕ СТРАНАТА НИ И В ЧАСТНОСТ ЯДРЕНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА!!!ДА КАЖЕМ "ДА" НА ПРОЕКТА АЕЦ БЕЛЕНЕ И ДА НЕ ОСТАВЯМЕ МЯСТО ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО!!! НА 27.01 ДА ИЗРАЗИМ НАШАТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ,ДОКАТО НЕ СА ОТНЕЛИ И ТОВА НИ ПРАВО!!! Една Франция с толкова много АЕЦ ,изпитва трудности в кризата и се чуди как с по- високи данъци да намери пари ,а ние дето сме бедни като *** след няколко години ще се чудим как да си платим тока ,внасян ни от къде ли не. Нямаме възможности за еко -енергия ,защото е ужасно скъпа.А да бойкотираш първия референдум ,където да се види поне веднъж гласа на народа е тотален идиотизъм! Добре че не познавам такива хора!
199
0
 
2
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Подобно на ,,Смело сърце" и аз не пиша от България.Пиша от Москва.И тук отлично се знае за ,,Откаты" (комисоинните) които е получил Р.Овчаров и не само за Белее.И макар че не бих искал Бойко да събира точки и пак да остане на власт,смятам че мястото на корупционера Р.Овчаров е на подсъдимта скамейка
198
0
 
2
 
! Отговори
Смело сърце преди 11 години
Пиша от Лондон....скъпи българи ,България е наша,а не на шепа бандити като този на сниката и оня Първанов..и тем подобни гавази...,сега имаме ве4е свобода ,където тя липсваше по времето на контрабандизма (БСП)....,когато биеха Огнян Стефанов ,и всяваха ужас сред населението.БСП не са хора ...и като такива вървят против себе си..забравили ценностите в живота...отдавайки се на собствените си комплекси и малодушие,компенсирайки това 4рез нагло поведение и постдемократи4но властолюбие.ПОЗОР,ПОЗОР...
197
0
 
2
 
! Отговори
Смело сърце преди 11 години
Пиша от Лондон....До Оф4аров..ейййй,защо обиждаш България с това твое изказване бе...или си мислиш 4е България е на БСП....грешиш .
196
0
 
2
 
! Отговори
Йуй преди 11 години
До 227 и жителите на Белене: 1. След като имаме "Козлодуй" , защо ни е по скъп тока от тези на които продаваме ? 2. На кого ще продаваме ток, след като Турция ще строи нов АЕЦ ? 3. Защо е лошо на едната ни граница Турция да прави АЕЦ, а на другата граница е добро ние да правим нов АЕЦ ? 4. Как Виена се справя без АЕЦа /който е превърнала в ДИСНИЛЕНД за 4 милярда/ ? 5. Ние българите не можем ли да допуснем ЧОВЕШКА ГРЕШКА около реактори ? 6. Защо Станишев иска държ. гаранция за частна "Белене" ?
195
0
 
3
 
! Отговори
АЕЦ преди 11 години
Тоя *** р.овч. е супер нагло парче. АЕЦ в Белене не е необходима на България. Режим на тока имаше при работещи 6 блока в Козлодуй благодарение на тяхното престъпно управление. Отказ от белене е една историческа възможност БГ да се измъкне от прегрътката на българо-руската енергиина МАФИЯ. Разберете, АЕЦ Козлодуй се источваше от фирми на р.овчаровци, манчевци и подобни мафиоти.Бок да пази България!!!
194
0
 
3
 
! Отговори
tati преди 11 години
При нас нещата са много изкривени. Интелигентните, моралните и разумните не отиват да гласуват, защото виждат и знаят, че всъщност реален избор няма и нищо няма да се промени. Дали ще крадат едни пари хора от БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ и всички останали, за тези хора разлика няма. Така в активната част от избирателите остават хората с провинциално мислене. Същите провинциалисти, които напират за власт, познават отлично кой ще ги избира и правят разбираеми послания за точно тези избиратели. И понеже избраните не толкова знаят, но чувстват, че втори път няма да ги изберат, започват далаверата на едро и набързо. В резултат на което се краде повече и се управлява по-лошо. Докато един разумен, интелигентен и морален в някаква степен човек би се корумпирал, но ще даде възможност и на тези, от които краде да имат достатъчно. У нас провинциалното мислене надделява и затова кризата не само не свършва, но се задълбочава.!!! Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!
193
1
 
2
 
! Отговори
нн преди 11 години
Герберите ще бъдат намразени от бъдещите поколения заради отказа за АЕЦ Белене
192
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека хората си кажат мнението"Мнението ни е че си за затвора.Можеш и да поискаш сам скриеш в затвора след референдумар когато се обадят руснаците да връщаш комисионните
191
0
 
3
 
! Отговори
КУКЕРА преди 11 години
румбата е наше момче ,само къде още работи със старите пари ,то туй ни е нашето заблуждение ,де .назад и настрани от света
190
0
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 11 години
До Пурко Ако държавна компания не печели и се дотира от бюджета,това проблем на компанията ли е или наш(на данъкопладците))Защото еди път сме платили за да я построим, втори път некадърно и корумпирано управление(на фирмата ) и трето скъп ток!
189
0
 
4
 
! Отговори
Стоянова преди 11 години
Господине, от месеци се говори за Белене - вече банално, а вие още не знаете "аргументите".Да кажете за премиера на България / който и да е той-това е институция/ "Тиквата" говори за простотия и първичност. Защо не казвате какво казва вашият вожд Станишев и другарите му, колко злобни и некултурни изрази използуват. Защо Станишев не е подписал договорът за Белене преди 5 год., а сега е "за" - демагогия, лъжа, манипулации на народа.Ако вярвате на комунист гласувайте обратно с "не".Пак капан!!!
188
0
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
До Gogo Далаверата- ясно. Става дума за инвестиционен проект, който няма нищо общо с бюджета, с пенсиите.Една компания взема пари, инвестира ги, произвежда електроенергия, продава я, връща заемите и евентуално - печели.Ако не може да продава електроенергията - остава за нейна сметка.Проблемите, които остават нерешени, са каква ще е действително ескалацията на договорена цена и каква - лихвата по заема.Няма договори, а споразумения.Юристите да кажат каква е разликата между договор и споразумение.
187
0
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
До Анонимен 216Ей, ***, човекът ти го е написал 2 коментара преди твоя
186
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 11 години
До Пурко То всяка далавера има смисъл -за някой. За нас има ли?Да я построят с частни иявстиции. Защо с наши пари,а после пак скъп ток от ДКВР и сие?За Вчаров има смисъл, ще изнася енегия и ще печели , а ни пак ще се оплакваме дружно !