Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората много добре виждат какво направихте за селата. Съсипахте дребните производители и животновъди, бабите несмеят една кокошка да заколят, един литър мляко да продадът, да не говорим, че спят на смети защото ги обират денонощно, а МВР-то спи.
56
3
 
23
 
! Отговори
народа преди 11 години
направили нещо за едно село и сега фанфари Господа управляващи елате в едно обикновено село и погледнете как живеят хората Да ви кажа на вересия ден за ден като *** носят дърва за огрев на рамо само да оживеят тази зима Младите са без работа а някои от тях нямат пари и за лични карти да си извадят да не говорим за детски градини и училища -те липсват няма ги а това канализация хората само сънуват в сънищата си Водопровода е от живково време .Казано пълна мизерия и нищета
55
5
 
21
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Хората ще си кажат на изборите кой какво е направил...
54
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б.Б.Жалби и оплаквания ,....при 3-натата коалиция!Айде ----ЧИБА !
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко иска да се радваме на мизерията
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и във Луковит е мизерия
51
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ, прочети коментарите, хората казват, какво сте направили за селата.....ама си безочлив и нагъл...
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и във Бяла Слатина е мизерия
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам тоя да преспи сам ,без охраната си в някое от селата на северозападен ***,че да го видя как ще осъмне ?! Като го напънат *** ще му събуят шортите от *** и гък няма да им каже !
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е направил за селата Мутрата?Освен,че 250 села престанаха да съществуват през неговото управление и един милион и половина напуснаха родните места,подгонени от глад и безработица.Мутрата е безсрамен лъжец и престъпник.
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
елате да видите в Лом каква мизерия е
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кметовете крадат яко
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подайте си оставката мърш да ви няма поне капка съвест имаш ако мислиш малко за народа си подайте оставката поне народе да одъхне аман от тебе тикво.
44
1
 
30
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Ти нормален ли си бе толуп ***? От кога не си ходил по селата бе? Работата ми е свързана с пътувания. Никога не съм виждал толкова западнали села като нашите. А последните няколко години буквално се сринаха. И ти имаш наглостта да говориш, безочлив човек.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, направи за селата и малките градове - масово обезлюдяване от липса на препитание....
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на геврека дупката направихте
41
4
 
1
 
! Отговори
усвоител преди 11 години
и аз усвойх едни парцелчета за по 17 лв/кв.м. даже ги платих накуп не съм теглил заеми както повечето балъци теглят и после ревът, олеле не мога да си платя ипотеката.....Ами то се гледа когато купуваш. Купи си за 17 лв./кв.м. и нямаш проблем. Аз ли да се оглеждам вместо вас къде има дюни?
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
построихме хиляди заводи - люти чушки и халвааа
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига си лъгал бе ! Преди две години събирахме пари със съседите за да можем поне малко чакъл и един камион асфалт изгегъркан от града асфалт да купим,че иначе пътя беше като,след бомбардировките в Хирошима ! А в града и кмета и зам.кмета все известни герберастки крадци бизнесмени !
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КМЕТОВЕТЕ ОКРАДАХА ЕВРОПАРИТЕ това стана г-н премиер