Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
kiro rotmansa преди 11 години
Pitam do koga shte malchim ??? Boikooooooo stiga si vdigal prazni chuvali pred horata ami izgoni EVN CHEZ i sekvi takiva firmi koito ebavat maichicata na naroda , ama na tebe ti e pres krachola nali , che sredno statistichesko semeistvo s 2 deca i 2 zaplati po 400-500 leva se chudat smetki li da plashtat deca li d aoblichat idvat izbori
16
7
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
От Борисов нищо не съм видял хубаво, Станишев поне си плаща за коментарите, а от тия ГРОБ по едно кебапче няма за изборите
15
2
 
32
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Бойко, освен че изкарахте няколко човека от селата и ги заведохте в София да работят за вашата партия, нищо друго не сте направили за селата и за градовете и за държавата ....само за себе си! Злобни манипулатори....тук щесе намери ли някой да ми отговори "разстроено" от платените писачи на ГЕРБ....колко ви дават 15 лв на ден?
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте в малките градове само каква администрация има за какво са толкова много хора да и плащаме заплатите ли
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво направихте за селата?То вече в градовете с под 10 000 души положението става по-зле с всеки изминал ден.Работа няма, инфраструктурата е зле, уличното осветление едвам мъждука, за да се пести ток, цели семейства се изнасят всеки ден.
12
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, много ме кефи как вият комунистите, песен за ушите ми :)
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно нищо това направи за селата!Хората бягат в чужбина..
10
2
 
32
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Главният Популист отново се изказа/изака/. Господин Борисов хората отдавна ти казват върви си ама ти си повтаряш нека хората кажат и не слушаш!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
направете проверка за имотите на кметовете на малките гадове
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда... във всяко село системно се изнасилват и крадат стари хора за по 2 лева ... Мерсим ГЕРБ !
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мутрата Борисов не разбра ли,че народът не се хваща на евтини номера по 2 пъти
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
направихте това че кметовете на малките градове станаха милионери направете г-н Борисов какви имоти имат вече хората виждат всичко КМЕТОВЕТЕ НА МАЛКИТИ ГРАДОВЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ а иначе малките градчета и села умират
5
3
 
24
 
! Отговори
koko преди 11 години
Ох, вече нито ми се чете, нито ми се слуша....искам да заспя и да се събудя в началото на юли - май беше 7?
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от НСО пак на първа линия, имат повече снимки от всички...Като дойде СДС на власт ще направи специални отдели по охрана. Само сините имат сила да променят пагубната посока на България...
3
51
 
5
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Точно така, когато резултатите са на лице, видими и осезаеми - комунистите да замълчат! Втори мандат за ПП ГЕРБ!
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всекидневно изчезват села от картата. Това направихте. Обезлюдихте ги съвсем.
1
4
 
50
 
! Отговори
ГЕНОЦИД В СЕЛАТА преди 11 години
Нищо,абсолютно нищо не направихте некадъници