Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стрелбата пред Съдебната палата е инцидент, покушението срещу съдебната система е процес. Въпреки че това са произшествия от различен порядък, между тях има дълбока причинно-следствена връзка. В нейните бримки са оплетени фигури и папки, стражари и апаши, сюжети от потайностите на българския преход, покрай които минаваме невежи, незнаещи, нехаещи. В деня, когато в центъра на София се разигра криминалният сюжет между неизвестен снайперист и известен подсъдим, медиите бяха информирани за доклад на десет неправителствени организации до ЕК, в който се прави обобщена оценка на състоянието на съ
36
2
 
9
 
! Отговори
yoshikava преди 11 години
Кметовете обаче не работят , а само крадат !
35
2
 
25
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ЛИ? С ЕДНА ДУМА ЩЕ ГО КАЖА -ЛЕШ.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В деня, когато в центъра на София се разигра криминалният сюжет между неизвестен снайперист и известен подсъдим, се случи и нещо друго, нещо много важно. Но (почти) никой не му обърна внимание.
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами това е първото село в което стъпва кракът на вожда! Какво да кажат хората от селата, освен че герб са ***, сетили се сега за тях! Това да не е село софия!
32
1
 
21
 
! Отговори
ббб преди 11 години
Знаеш ли г-н Министре какво направи за селата, първо ги обезлюди, после ги засели с ***. Това го правиш и с градовете не само със селата. Гледай поне телевизия сутрин, вместо да се гледаш в огледалото. Защо не коментирате гербаджии, репортажа за децата от Бургас, които идват да им предлагат работа от Германия и Австрия след 12 клас. Всички БЯГАТ не от държавата а от управляващата партия ГЕРБ. Разбойници!
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво си направил за селата бе селянин.Направил бил. Само знае да емагогства.Хората да кажели.Като гледам тука какво казват хората и не ми се мисли какъв лъжец си.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dolu GERB!Dolu merzaveca Boiko borisov
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман. Тоя на всяка манджа мерудия! Селски цар. Лъжец и долен манипулатор.
28
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Защо говориш така на майка си?
27
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са ми смешни интернет коментаторите, плюят, храчат, а наживо се свиват и гледат жално и си броят жълтите стотинки :)
26
1
 
21
 
! Отговори
Ленторез преди 11 години
Добре,че кметът на община Симитли е от БСП та е направил нов водопровод )
25
5
 
7
 
! Отговори
номер 17 аноюнимен преди 11 години
Като излезеш в почивка, с парите от вожда си вземи една копърка, и си оправи малко мършавюия вкус в устата. Прибери се при майка си и баща си , в очуканата си детска стая, и си помисли дали искаш цюял живот да си *** и да ти дават 10 лв за да пишеш по форумите!
24
2
 
29
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Хм, какво е направено за селата ли? Ами нищо не не е направено за селата, най-вече в северна България. Църи разруха, безработица, земата като падне снега не се чисти, заото няма пари да се изчистят улиците. Да не говорим, че населението няма препитание, който има малко земя я обработва, който няма - смуче пръста или краде и малкото, което има комшията. А фабрики, производствени предприятия в близките градове няма. Това са нашите села, гусин премиер слънце.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега из селата ли обикаля премиера ,че то няма никой тами няма нищо всичко е запустяло
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК СИ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ СПИШ ЛИ .
21
2
 
18
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът БОРИСОВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И БОРИСОВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на революцията сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИЯ,РЕВО
20
2
 
27
 
! Отговори
Стар преди 11 години
Нищо не си направил ни за селата ни за България.Европарите ги крадете и нищо ни остава за българите. Виж какво се прави в другите страни - например Полша - там и гарадовете и селата изглеждат като европейски вече - чисто, подредено, с градини около блоковете и къщите. Така че в сравнение с други страни си пълна нула, само в краденето сте по-добри от тях.Лошо е че народа нищо не вижда и неможе да прецени, ако ги види тия неща няма да си помисли за вас никога, а камо ли да ви избере отново!
19
11
 
0
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Кутев, дават им по 15 лева на ден, а ние се бъхтим по цял ден за 6-7 лева! Вдигайте хонорара, че отивам при Кунева!
18
1
 
26
 
! Отговори
gandi.daow преди 11 години
Какво направихте ли!?? Егати наглеците:(