Борисов не се е съгласявал да става "Буда"

Имало предложение за вербовка и за изключване поради "липса на среда"
Обновена: 4 фев 2013 17:15 | 4 фев 2013 16:55,
468
Борисов не се е съгласявал да става "Буда"
Борисов не бил информатор, твърди МВР. Снимка: архив, Булфото

Няма документи, които да показват, че премиерът Бойко Борисов е сътрудничил на ЦСБОП като информатор. Това става ясно от официално съобщение на МВР, в което обаче никъде не се посочва името на министър-председателя.

При извършения преглед по делото е установено, че документите съдържат предложение за кандидат за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“, се посочва в съобщението.

В ГДБОП е била създадена специално комисия, която разгледала материалите по повод медийни публикации "относно материал за регистриране на лице – кандидат за вербовка в оперативния отчет на ЦСБОП".

Вчера сайтът „Биволъ“ публикува анонимен документ с неясен източник, според който премиерът Бойко Борисов е вербуван за информатор през 1996 г. от ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност) под кодовото име "Буда" заради връзките му с оперативно интересни лица.

„Сред тях няма документи, които да сочат съгласие за вербовка от страна на лицето, не фигурират и подписи. Липсват и документи, показващи, че съответното лице е извършвало подобна дейност и е предоставяло информация“, посочват от МВР.

Още по темата
Липсвали документи, които сочат съгласие от страна на посочения кандидат за вербовка (бел. ред. Бойко Борисов) като информатор.

Комисията е декласифицирала документите,  тъй като са изтекли сроковете за защита на класифицираната информация, уточняват от МВР.

По-рано днес пред в. „Преса“ премиерът категорично заяви, че „това е пълна глупост“.

По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ /предложението/, защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов. Той категорично отрича да е подписвал някакъв документ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
1
 
! Отговори
Пепа преди 11 години
Искам Бойко да е Шива! Представяте ли си как държи по една ножица във всяка ръка и реже ли реже ленти и разни други неща. Така само с две ръце се уморява човекът на всеки километър лента да реже! Пощадете го моля! Толкова е мил и невинен. Просто света вода ненапита. Никога не е бил мутра, никога не се е занимавал с лихварство и рекет. Най-чистият човек в България!
382
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....*** ЙЙС БАРАДАВИЦИЦИ ЗА БУДАТА...!
381
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ Е ВЕЛИКА ТИКВА ПАДНАЛА ОТ ЛУНАТА...!
380
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 429 в същност уволнени имаше и при тройната коалиция (р. овч., румен петров) и при царя(оня на културата и образованието не му помня името) и при Костов(половината кабинет). Ама къса е паметта на народа. Както казах-няма разлика от 97ма насам.
379
2
 
2
 
! Отговори
истината преди 11 години
Преди дни сайтът Wikileaks съобщи, че през 1996 г. е имало предложение премиерът Борисов да бъде вербуван като агент "Буда". Бе показан и документ с предложение на Младен Георгиев, който в момента оглавява инспектората на ДАНС.Този документ е безперспективен, Борисов дори не е знаел, че съществува. Листът не носи никакви последици и няма никакви движения по него, бе категоричен Радев.Според него, за да те предложат за информатор, не е задължително самият човек да знае за това
378
0
 
3
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До будист бе де да знам...мен все 120 кг ми изглежда да ги има:) в тоя смисъл царя(дето я има 50кг я ги няма) е май най-малката:)шегата на страна-всеки има право на мнение, но за мен лично ББ не е различен от Сергей. Или царя. Или Костов. Айде Костов може и да бъркам, че не си го спомням добре-тогава ми беше бала и ми се губи около година:)
377
4
 
0
 
! Отговори
будист преди 11 години
Точно това имах в предвид по малката злина е за момента.
376
0
 
3
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До будист е аз ще ти го кажа така-аз лично разлика не правя, освен в нюансите. И не това ми е проблема-проблема ми е, че на изборите ще трябва да избирам коя злина е най-малката, а не кое е най-добре за държавата и за мен. Ако ти правиш генерална разлика между правителствата от '97 насам, моля те обясни ми къде е?
375
6
 
3
 
! Отговори
будист преди 11 години
По добре Мутра но мъж ,отколкото резбаря Станишко,магистралката К.водния специалистД.или порно манекена В.
374
0
 
6
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
не мога да повярвам в каква държава живея-съгласявал се, не се съгласявал-мен лично ми липсва информация за това. Пускам си тая сутрин телевизора-само по БТВ се говори за това. И то как се говори-поканили трима човека да го защитават и нищо не казаха, освен колко е страхотен. ДОРИ да е така, редно е да ми го обяснят, а не да ме манипулират. 30 год. издържах в тая държава, ама май и аз ще хващам терминал 2.
373
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pak shte glasyvame za nego .
372
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възможно ли е да не си се съгласил с нещо което не ти е предложено?Това изказване на Мутрата,наистина показва колко е *** и глупав!
371
2
 
8
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
ЗНАЧИ НЕ СЕ Е СЪГЛАСЯВАЛ ДА СЪТРУДНИЧИ И НЕ Е СЪТРУДНИЧЕЛ. КАКВО ОСТАВА- ОСТАВА СИ ОПЕРАТИВНО ИНТЕРЕСНО ЛИЦЕ,СИРЕЧ МУТРА. ПО-ИНТЕРЕСНОТО Е СЪДБАТА НА ВЕРБОВЧИКА СЛЕД ТОВА - НА СЛАДКА СЛУЖБА В "ИПОН". И КРУШКАТА СИ ИМА ОПАААШКА И ТО КАКВА. ГОРКИЯ ВЕРБОВЧИК. МИШО БИРАТА ГО ЗОВЕ.
370
8
 
5
 
! Отговори
Ник преди 11 години
Това са циркове на БСП ,докато не се докопат до властта няма да мирясат !
369
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало .........."Предложение".Ама на документа ПИШЕ че го завеждат на ОТЧЕТ!!!Как да те заведат на ОТЧЕТ без да си се съгласил.А и за да се стигне ДО ТАМ (завеждането) доста време преди това ТРЯБВА да си работилс тези хора.ТИКВАТА да не се прави на луд.ХВАНАХА ГО В КРАЧКА!!!ОСТАВКА и СЪД!
368
10
 
6
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Гласувах за Бойко , ще гласувам и за БУДА !По-добре мутра , от колкото руски евреин + ДПС и Мунева !Анадънму ?
367
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90% от живите мутри са Буди! Иначе нямаше да са живи до сега !
366
0
 
9
 
! Отговори
БуДаЛа преди 11 години
https://bivol.bg/buddah1.htmlЗначи отрича за "БУДА", но не отрича че "работи в среди и контактува с лица, представляващи оперативен интерес"
365
2
 
6
 
! Отговори
ПОПА преди 11 години
От цялата работа става ясно, че Боко Будата се е движил по това време изключително в престъпни среди. И не мога да разбера, защо Боко все реве и се жалва!? Аман от тоя лигльо! Много по-добре е да те наричат Боко Будата, отколкото Боко Тиквата.
364
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИ МЕН преди 11 години
БОКО, ОТВЪН Е МУТРА, ОТВЪТРЕ Е УЛТРА ЖИВКОВИСТ. ЖИВОТЪТ МУ СЕ СТЕЧЕ ТАКА,ЧЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ДЕСЕН, НО СИ Е АБСОЛЮТНО ЛЯВ И АКО НЕ БЕШЕ РУМЕН ПЕТКОВ, СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ПРАВОВЕРЕН ***, ДА ЖУЛИ И ПРОКЛИНА ДЕСНИТЕ И ДА РАЗПРАВЯ ЗА ДРУГИЯ СИ ДЯДО - ВЪРЛИЯ ***. ТЕ ТОВА Е БОКО БУДАТА...