Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!

При евентуална експертиза щяло да се докаже, че то е фалшиво
Обновена: 4 фев 2013 14:50 | 4 фев 2013 12:57,
349
Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!
Яне Янев. Снимка: Булфото

Досието на премиера Бойко Борисов "Буда" е "предизборен кьорфишек", сътворен от "ченгета от БСП". 
Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, който е и председател на парламентарната комисия за разследване на корупция по високите етажи на властта.

Вчера сайтът „Биволъ“ публикува анонимен документ с неясен източник, според който премиерът Бойко Борисов е вербуван за информатор през 1996 г. от ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност) заради връзките му с оперативно интересни лица.

Преди две години Яне Янев отправи няколко въпроса към премиера, сред които беше „какво му говори агентурният псевдоним на ДС "Буда"? Янев посочва във въпроса ДС и свързва „Буда“ с тайните служби, а от изнесения анонимен документ се вижда, че предложението за вербуване от 1996 г., когато ДС вече не съществува.

Преди две години Янев, който през това време беше един от най-големите критици на правителството, се закани РЗС „да покаже истинския образ на мутрокомунистическата групировка ГЕРБ и на тартора й Бойко Борисов“. 
Днес обаче Янев категорично промени позицията си. "Това, което видях и прочетох, е съшито с бели конци, според мен тези документи са фалшиви", коментира лидерът на РЗС.

Още по темата
По думите му питането му преди години е било основано на разговор с Румен Петков. Янев се срещнал с него още докато е бил вътрешен министър и тогава Петков му вметнал за досието на агент "Буда" и че зад това име стои Бойко Борисов.

Янев беше категоричен, че при експертиза ще се докаже, че досието на Борисов е фалшиво. По-рано днес пред в. „Преса“ премиерът категорично заяви, че „това е пълна глупост“.

По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

"Вероятно те са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет. С мен никой не е говорил. Единствените ми контакти с тях по това време са били около взрива на колата на Цветелина Бориславова. Тогава, ако са си писали нещо по тази линия, то да е останало", заявява премиерът пред вестника.

"Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ /предложението/, защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов. Той категорично отрича да е подписвал някакъв документ. На въпрос защо Яне Янев е говорил за Буда преди две години, Борисов отговаря:  "Защото тогава на него са му казали да прави това".

"Още преди две седмици, когато от сайта "Биволъ" ни зададоха тези въпроси, ние им отговорихме официално. Накарах Цветанов да провери всичко", коментира още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАНДИТ
252
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само че има една подробност - ако беше отказал - бумагите просто нямаше да ги има.Ако беше отказал - нямаше да издирват само Емил Райков за цигарената афера в Бургас.Ако беше отказал - той щеше да е "работник" на Спасов и Михайлов, а не те негови служители после.(вербовчиците)Ако беше отказал щеше да е опандизен, а не да има "чадър"..
251
5
 
4
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Заради възможността да използват/ изнудват и шантажират/ досиета, БКП-БСП и Костов не отвориха всички досиета на агентите от ДС. Затова, и поради липсата на лустрационен закон, България е ограбена от внуците, снахите и децата на лидерите на БКП и ДС, а още по-ужасяващото е, че същите крадливи *** искат отново, и отново да ни"управляват" и крадат. До кога ще търпим масларки, майчета, гоцевчета, овчарчета, курнилии, петковчета, костовчета, каракачанчета и т.н. изверги да се гаврят с нас??????
250
12
 
6
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Каква лъжа бе "Тома неверни",изнесоха всички документи,говориха хора,които тогава са ръководили службите, категорични са -Борисов не е бил вербуван. Разочаровани сте,нали "лакеи на БСП",искаше ви се да доочерните Борисов, но ударихте на камък-жалки,озлобели същества. Борисов е много над вас, трудно ще го сломите,силен е ! Доносниците на бившата ДС, те съсипваха човешки съдби.Във всяко предприятие имахме такива-тях хулете, а не с емоции и омраза - избори,избори ,борба за власт-там е келепира!
249
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако на лъжата краката са къси ,то Бойко щеше да се влачи по *** !!!!
248
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До офф ББ и държавник това са несъвместивми неща
247
10
 
2
 
! Отговори
истината преди 11 години
Преди дни сайтът Wikileaks съобщи, че през 1996 г. е имало предложение премиерът Борисов да бъде вербуван като агент "Буда". Бе показан и документ с предложение на Младен Георгиев, който в момента оглавява инспектората на ДАНС.Този документ е безперспективен, Борисов дори не е знаел, че съществува. Листът не носи никакви последици и няма никакви движения по него, бе категоричен Радев.Според него, за да те предложат за информатор, не е задължително самият човек да знае за това
246
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
оставете го този червей, четете тук daniivanov.blogspot/
245
2
 
10
 
! Отговори
въртогъзеца ЯНКА преди 11 години
Най вероятно документите идват от Яне Янев защото той пръв съобщава за агент Буда. Яне в предишното си амплоа беше съдружник с Трактора и от там е получил документите. Трактора пък ги е получил от Спасов работил по случая Буда и в последствие е бил служител на Петров.Ясно като бял ден особено като се знаят движенията на въртогъзеца ЯНКА.
244
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До офф Благодарение на такива *** овце като теб,ще бъдем роби и на дъното още 1000г.
243
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата няма да се самосезира Ще се самосезират Мутрите за които е донясял А при тях няма шест-пет и шменти капели
242
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добро утро ГЕРБЕРИСТИ- БУДИСТИ Тайната на управляващите е, че не са тикви, а кухи кратуни Сигнализирахте за неуместен коментар Добро утро и на ятаците от бгднес
241
4
 
7
 
! Отговори
Roger преди 11 години
Янчо яко е захапал на Буда жезъла.Но докога хората ще си затварят очите и пак да гласуват за мутри и п^тки ?!
240
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЖЕ,БОЖЕ,БОЖЕ.....ЩО ЗА ДЪРЖАВА Е ТОВА СЪС СТО ПРОЦЕНТОВ МАФИОТ НА ВЪРХА?ЩО ЗА НАРОД Е ТАЯ *** ДЕТО ГЛАСУВА ЗА ТОЯ ***,ТОЯ БАНДИТ?НЯМАМ ДУМИ.САМО ПОГНУСА..
239
2
 
3
 
! Отговори
фея преди 11 години
До АНО НИМЕНАбсолютно точно казано!
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янке ***. То до изборите още много далеч ***.Бориске ***. То отказа е хубаво нещо *** не съ разбра що са та нарочили за агентка а ? Понеже си честна и непорочна ли ?
237
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой се интересува сериозно от аутсайдера Яне?
236
17
 
6
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 11 години
Янето показа по телевизията как другарите крадците румен Офчи *** са крали милиони ,докато са се правели на министри при съсело......присъстваха и чужди дипломати и това няма да остане така- ще има натиск, докато крадците си получат заслуженото.Не е чудно ,че рИват така....мдаааа..
235
14
 
7
 
! Отговори
АНО НИМЕН преди 11 години
Имам досие , супер-оригинал , на Съсело, как е вербуван от Буш, когато беше тук преди 5 години! И очевидка, баба ,която продава водка на Червения площад - видяла е висок мъж, приличащ на Офчия Румен с чувал на гърба да излиза от Кремлин.Предложих оригиналите на биволите безплатно, понеже съм порядъчен гражданин , но отказаха да ги публикуват....Биволите отвън са кафеви , отвътре червени...........като биесипе/бекапе
234
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Кой ти го тури Янке,кой ти го тури,Името твое