Депутатите все пак си замразяват заплатите

Народното събрание ще гласува и новия министър на образованието
5 фев 2013 13:52,
65
Депутатите все пак си замразяват заплатите
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ предлага депутатските заплати да бъдат замразени до края мандата на 41-то Народно събрание.

В седмичната програма за работа на парламента е предвидена точка, внесена от ръководството на парламентарната група на мнозинството, за спиране на преизчислението на основното месечно възнаграждение на народните представители.

В средата на февруари стана ясно, че депутатските заплати ще скочат рязко, след като народните представители забравили да гласуват замразяването им. Според правилника на парламента парите на народните избраници са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последния месец от тримесечието.

Скокът е доста сериозен, защото възнагражденията на депутатите бяха замразени през 2010, 2011 и 2012 година.

Депутатите ще гласуват и персонални промени в Министерския съвет - Стефан Воденичаров като министър на образованието на мястото на Сергей Игнатов. Игнатов беше освободен след скандала във Фонд “Научни изследвания“.

Седмичната програма предвижда депутатите да продължат да обсъждат и гласуват на второ четене проектозакона за предучилищното и училищното образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво? значи ще го гласуват това банско келеменце, нямам думи
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА ЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК , КОЙТО ДА ВЯРВА НА ТАЗИ ПИСАНКА !!!
41
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
АЙДЕ БЕ КАЖЕТЕ КЪДЕ Е ПОДПИСКАТА ДЕПУТАТИТЕ ДА СА САМО 100.ИМА ВРЕМЕ ЗА ПОДПИСКА И РЕФЕРЕНДУМ ДА ГИ НАМАЛИМ РЯЗКО,А ТАКА ДА НАМАЛИМ РЯЗКО И ПАРИТЕ, КОИТО НЯКОЙ ХАРЧАТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ !
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всеки 50 000 регистрирани в партия-1 депутат,така и партиите ще намалеят и депутатите.
39
1
 
5
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 11 години
БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ В БЪДЕЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДА СЕ СВЕДЕ ДО МИНИМУМ - 10 ИЗПЕЧЕНИ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ. МИСЛЯ, ЧЕ ТАЗИ БРОЙКА Е ДОСТАТЪЧНА ЗА НЕЩАСТНАТА НИ ДЪРЖАВИЦА
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така,да си дойдем на въпроса за депутатите.Няма депутати-няма харчове за заплати.Или всички българи,по жребий,да минем през Парламента и България ще се оправи,всички ще сме милионери.
37
0
 
0
 
! Отговори
Justy преди 11 години
Време е за КАМБАНА youtube/watch?v=lxUT74Tx2K0ПРОМЯНА youtube/watch?v=7EUOrjUTgPwИ ГОЛЯМА МЕТЛА youtube/watch?v=SU-PtJlpOAU
36
0
 
2
 
! Отговори
елица преди 11 години
депутатите ще замразят заплатите, но ще останат на сумите, формирани след последното увеличение, а не на сумите,които са вземали преди 1-ви декември. така, че господата ще получават с около 250 - 300 лева повече от това, което са получавали до декември 2012 г.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да съм депутат в следващото народно събрание и декламирам, че искам заплата 1/2 от сегашната заплаткана на един хрантупник!
34
0
 
5
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
ОХ, МИЛИЧКИТЕ...АМИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЪС ЗАМРАЗЕНИТЕ ЗАПЛАТКИ? СИГУРНО ЩЕ ОБИКАЛЯТ ПО КОФИТЕ ЗА ***...НЯМА ДА НОСЯТ МАРКОВИ ДРЕХИ И ОБУВКИ, НЯМА ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА И ПАРНОТО,ЩЕ СЕ ВОЗЯТ В СТАРИ И РАЗДРЪНКАНИ ТРАБАНТИ И ЖИГУЛИ, ЩЕ СИ КЪРПЯТ ЧОРАПИТЕ И РИЗИТЕ КУПЕНИ ОТ "ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА"... ГОРКИЧКИТЕ, ЖИВИ ДА ГИ ОПЛАЧЕШ...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАМРАЗЯВАТ? А КОЛКО ПЪТИ СИ ГИ ВДИГНАХТЕ, БЕ ***?
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 452/3 от заплатата си депутатите получават в плик. чистата заплата на един депутат е около 5000 лева, което ще рече, че около 1500 лева се взимат без да бъдат декларирани. Това е черната каса на Парламента всеки депутат взима и пари за участието си в различни комисии. Освен това, народните представители получават кеш пари и за гориво
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не трябва да ги замразяват, а да ги НАМАЛЯВАТ! Така е за целокупният ,отруден и изстрадал народ,който мъкне 240 търтея на гърба си , които за толкова години не са помислили нито веднъж за народа.Пачата им мисъл стига само за това,как 4 години да се краде в несвяст,та да изхранят челядтта си 9 поколения напред!
30
0
 
6
 
! Отговори
воалА преди 11 години
В България са 28 области. Да се избира по един депутат от всяка, а за София 3-4 и ето ти точната бройка на депутатите в БГ.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до изборите ще са толкова заети с работа,че току виж пак не им останало време ...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БОНУСИТЕ ,...ДАЛИ?
27
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРОУБИЙЦИ преди 11 години
ТИЯ КОПОЙ ГИ ДИГНАХА И СЕГА ГИ ЗАМРАЗЯВАТ КАКТО СА ДИГНАТИ И ПРИ ТИКВАТА БУДОБОЙКО Е ТАКА ЗАМРАЗИЛ АМА ДИГНАТА! А ЗА НОВОГОДИШНИТЕ БОНУСИ НИЩО НЕ КАЗВАТ!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ----КРАТУНИТЕ ,....ДАНО !
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОБЛЕМИ ТЕ ГИ ЗНАЕМ КАДЕ СА НО НЯМА ВОЛЯ МОРАЛ И ЕТИКА ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО ИМ!ЦИНИЗМА НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ Е ЯСЕН НА ВСИЧКИ
24
0
 
6
 
! Отговори
трибют преди 11 години
По три къщи на ден се плячкосват от малолетни крадци в Карлуково !!!Казвам ви го, в голямата част тук извършителите са известни, извършителите ги знаем. Тези извършители до 4-5 часа са в полицията, работим с тях. Пускаме ги и те вечерта, идвайки си на село пак удрят /обират/ по 3-4 къщи. Значи самият закон в тази си същност е несъвършен !!!!Но цяло поколение деца, родени и израснали във времена, толериращи беззаконието, не познават друг начин на препитание освен кражбите ?????