Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов

Вече са изпратени съдебни поръчки до Ливан, Австралия и Канада
6 фев 2013 21:45,
351
Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов
Цветан Цветанов в компанията на Бойко Борисов и николай Младенов на Консултативния съвет по национална сигурност. Снимка: БТА

Трябваше да кажем това, което обществото очакваше - какъв е напредъкът в разследването на терористичния акт в Сарафово. Една уважаваща себе си държава трябва да каже истината за това, за което имаме като доказателства към настоящия момент, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във Враца.

Той посочи, че българското правителство е съобщило на Консултативния съвет по национална сигурност при президента резултата от шест месеца задълбочено разследване заедно с прокуратурата, с партньорските държави, които са подпомагали българската страна със съответната информация, както и резулта от анализа на събраните доказателства. Министър Цветанов отбеляза, че това би го направила всяка уважаваща се държава и припомни заявеното желание на Австралия и Канада да продължат да подпомагат разследването на терористичния акт.

Вицепремиерът посочи, че веднага след консултативния съвет е получено заявление от ливанското правителство, че българското разследване може да разчита на взаимодействие. Вече са изпратени няколко съдебни поръчки както в Ливан, така и в Канада и в Австралия, допълни той.

Още по темата

На въпрос дали доказателствата, с които разследването разполага за принадлежността на извършителите към "Хизбула" са достатъчно силни, Цветанов посочи, че за два от трима заподозрени е изяснено след обмен на информация, насрещни проверки, процесуално-следствени действия, как са влезли и излезли от страната и от Европа, за да се върнат в Ливан.

"Ние не трябва по никакъв начин да премълчаваме информация, защото не е в интерес на нито едно държава в Европейския съюз, на нито една държава по света. Трябва да има интегритет и споделяне, за да можем да наистина да предотвратим подобни терористични актове на територията на Европа и по света", каза още той, цитиран от БТА, като подчерта, че терористичният акт в България е терористичен акт, насочен към Общността.

Той допълни, че правителството ще продължи периодично да информира както българската, така и международната общественост за следващия напредък по разследването и ще бъдат положени максимални усилия да се стигне до неговия успешен край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
132 пак манипулацията ти е елементарна герберска. Нали Цвинки има думата по въпроса като вътрешен министър. И службите не са казали, че Хизбула стои зад атентата. Цвинки го рекна.А пък журналистите ако питат, то от службите ще им кажат, че сега са завършили разследването. Те не работят на норма и точно определен срок. Елементарно Уотсън
71
7
 
1
 
! Отговори
! преди 11 години
До Бивол,Мноого плитка памет..Нима забравихте онези червени *** какви безчинства вършиха..Къса памет ни закопава
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка друга партия е достойна да спечели изборите.Само да не са на власт българоубиеците от герб.Иначе ако герб са на власт третата световна война не ни мърда.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев и Сидеров показаха много по достойна позиция от Цецо лъжецо.Герб се превърна в българоубиеци.За това на изборите ще гласувам против тях.
68
1
 
12
 
! Отговори
Бивол преди 11 години
Тези *** на масата за за съд и Разстрел. Продадоха ,разграбиха и унищожават с големи темпове всичко което е градено с векове.Те не са Българи,а *** които Българска Майка не ги е раждала. Проклинам Майките им и семето от което са заченати.То е мръсно,долно и трябва да се затрие до самият му корен.България и Българите ще пребъдат но тези ще лазят и ще молят за пощада,но такава няма да има.
67
7
 
0
 
! Отговори
citizen преди 11 години
атакиста,вие в хатака, всички ли сте педофили?*** да правиш федерки на владко кузев....
66
0
 
5
 
! Отговори
До 126 преди 11 години
Ц ц ц с Атакистите само по тая точка съм на едно мнение. Обаче и тва е добре. С герберте не можеш да имаш никакви допирни точки. Дори и по въпросите за с*ането
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До вчера се говореше за некакъв си " БУДА" днес всичко се забрява по незнайни причини / всяко чудо за три дни / и ни се предоставя нещо ново и неочаквано за " Хизбула". Отвличане на вниманието нищо друго не се прави вече 23 години.
64
2
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Гербери,тази вечер съм само за малко и няма да споря с вас за това колко сте продажни.Просто искам да ви пожелая лека вечер и си е.ете майката !
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко, свързано по някакъв начин с идеология е вредно за хората. На пръв поглед е добре да има идея, но се оказва, че има куп противници на тая идея или религия, които напират да приемеш тяхната и налитат на бой. Не можете ли да си живеете като хора ами непременно ви трябва някакъв "ИЗЪМ" ?
62
8
 
2
 
! Отговори
citizen преди 11 години
националсоциалисте, толкова си ***, че ми е жал за теб.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
111 сложили са я тука, понеже знаят че ЦвЦв ше ги гепи и ше ги изкаже на другарката от Щатите
60
0
 
3
 
! Отговори
Истинската причина преди 11 години
Обявяването на Хизбула за виновна за атентата в Бургас е по една единствена причина!Кризисен пиар!По-точно една от хватките на кризисния пиар - "една медийна бомба се неутрализира с друга медийна бомба"!А първата медийна бомба беше за БУДА - два дни медиите гърмяха по темата.Днес дори и в ДНЕС.БГ няма нито един материал за БУДА...
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сонче и кво каза ?
58
4
 
5
 
! Отговори
Sonia Christova преди 11 години
Да,трябваше да кажем ИСТИНАТА за атентата,не просто какво някой иска или не иска да чуе, но това не е достатъчно-трябва да застанем ясно и категорично на страната на правдата и в защита на истината, иначе ставаме съучастници на терористите-убийци на невинни хора и измамници,и дори и да отричат при явни факти,вината им остава и със сигурност ще отговарят за нечестивите си дела най-късно пред Божия Съд.Опасността за България и др. народи не е в откриване на истината,а в толериране на терористите.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
106 манипулацията ти е свръхелементарна. Тъкмо като за редови гербер.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече се убедих че на изборите ще гласувам против герб.Поради простата причина ще българоубиеците от герб ни вкараха в война със Хизбула.И да се запази мирът в България.Това че стане само ако гласуваме против всички болни мозъци от герб.
55
2
 
7
 
! Отговори
AHA преди 11 години
Борисов е бодигарда на Тато,цуци е син на шофиор на ДАНC а Ники е племенник на Младенов,тоя дето викаше от трибуната в 89 ттанковете против народа???бах ви тъпите индянци,киорави ли сте да видите че от 100 години ни крадат едни и същи...
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98 ще ходиш да ги трепеш ли ? Иначе изказването ти е циркаджийско.
53
0
 
9
 
! Отговори
TATO преди 11 години
Ами вие какво очаквахте от БОДИГАРДА МИ,физкултурник и евреин...смях....