Версията за Хизбула е съшита с бели конци!

БСП, ''Атака'', ДПС и Синята коалиция скочиха срещу разкритията за атентата
Обновена: 6 фев 2013 14:27 | 6 фев 2013 11:29,
468
Версията за Хизбула е съшита с бели конци!
Атентатът в Бургас. Снимка: Булфото Архив

Втори ден продължава спорът между опозицията и управляващите по изявлението на вътрешния министър Цветан Цветанов, че страната ни има данни, че Хизбула стои зад атентата на летище ''Сарафово''. Този път БСП, ДПС, ”Атака” и Синята коалиция се обединиха срещу позицията на правителството. На отсрещната страна остана само парламентарната група на ГЕРБ. Опозицията беше категорична, че Цветанов няма достатъчно доказателства за подобни твърдения и поставя под въпрос нацоналната сигурност на страната.

В доклада на вътрешния министър Цветан Цветанов за атентата в Бургас, представен вчера пред КСНС, нямаше нито едно пряко доказателство, че Хизбула стои зад атентата в Бургас, заяви Волен Сидеров.

Във вторник след заседание на Консултативния съвет по национална сигурност Цветанов обяви, че двама от атентаторите са идентифицирани и има данни те да са свързани с радикалната организация.

По думите на Сидеров единственото доказателство на Цветанов било, че роднини на заподозрените за атентата са се снимали с лица, свързани с ливанската групировка. Сидеров отново припомни, че нито една парламентарна група не се е съгласила със становището, че Хизбула стои зад нападението.

Още по темата

Веднага след приключването на КСНС и Сидеров, и лидерът на БСП Сергей Станишев се противопоставиха на тезата на Цветанов и обясниха, че това е опасно за Бъргария. Върху правителството е бил оказан силен натиск да каже съшитата с бели конци версия, че Хизбула е отговорна за атентата, заяви Сидеров. По думите на лидера на ''Атака'' това е необходимо на Израел и САЩ, за да започне война в Близкия Изток.

''Правителството вкара страната ни във война'', отсече Сидеров. Той поиска свикване на анкетна комисия, която да разгледа всички доказателства. Лидерът на ''Атака'' намеси в изказванията си и евентуална Трета световна война.

Изявлението на вицепремиера Цветанов е необходимо и закономерно и ние като членки на евроатлантическите структури трябва да вземем отношение, заяви в отговор председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. По негови думи, ако страната ни не вземе активна позиция по темата, можем да бъдем обвинени, че подкрепяме организации като Хизбула. Велчев заяви, че доказателствата, представени от вицепремиера, са били сериозни. Той призова Сидеров да не преувеличава и да не сипе пресилени заплахи пред парламента.

След терористичния атентат правителството на България не веднъж обявяваше, че ще обяви резултати от разследването само при категорични доказателства, които могат да издържат пред съда. Тази линия обаче неочаквано претърпя промяна, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По негови думи единственото обяснение за промяната на позицията е външен натиск. Това действие е изключително рисково, заяви лидерът на БСП.

Той беше категоричен, че в доклада, представен от Цветанов, няма категорични доказателства, а само данни за косвени връзки. Станишев припомни, че още преди заседанието на КСНС чужди медии са обявили какво ще бъде решението на съвета.

"Доказателства за извършен от Хизбула атентат на територията на ЕС може да промени начина, по който ливанската шиитска групировка се възприема в Европа, която досега отказваше да последва решението на Вашингтон движението да бъде определено като терористична организация", писа вчера "Уолстрийт джърнъл" още преди началото на заседанието на КСНС.

Станишев постави въпроса за състоянието на националната сигурност като цяло и обясни, че в последно време е имало няколко сериозни пробива в сигурността. Като пример той даде опита за покушение над Ахмед Доган на 19 януари и стрелбата по Златомир Иванов – Баретата на стълбите пред Съдебната палата преди малко повече от седмица.

Думата взе и Лютви Местан от ДПС, който също подкрепи тезата на БСП и ”Атака”.

Явно имаме различно разбиране за отговорността пред интересите на българските граждани, заяви Местан. По думите на Местан интересът на българските граждани ще бъде защитен само когато решенията на правителството по теми, засягащи сигурността на страната, се придържа към решенията на Европейския съюз. Хизбула не е призната за терористична организация от ЕС.По думите на Местан индивидуалните решения на правителството поставят под заплаха сигуронстта на страната.

Ние сме в сътояние на нови рискове за националната ни сигурност, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Той обясни, че за първи път дебат от КСНС се пренася в парламента и това се случва поради липсата на консенсус.

Тази дискусия показва слабост пред новите рискове. Всички излизат и казват колко са притеснени. И е нормално да го казват, заяви Костов. По думите му парламентарната група на Синята коалиция е снела доверието си от Цветан Цветанов. Този човек от тази трибуна чете и обвини невинни доктори в смъртта на мъртвородено дете, заяви Костов. По този начин той припомни случая с лекарите от Горна Оряховица, които бяха обвинени от министър Цветанов от парламентраната трибуна за смъртта на дете, но в последствие те бяха категорично оправдани от съда. Костов ирази недоумението си защо вътрешният министър е представил позицията на страната, а не президентът. Костов обвини Цветанов в неблагонадежност и обясни, че той не може да бъде източник на такава информация.

Съпредседателят на Синята коалиция поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парлемента, за да каже какви мерки ще предприеме срещу новите заплахи пред страната. Страховете на българските граждани трябва да бъдат успокоени, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
0
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
сайта Хизбула хвалили Станишев,но в България е предател,когото все повече намразваме. В Брюксел плюе правителството на България,изнася не верни информации-какво си мисли той,че неговото управление беше перфектно-колко стачки имаше,бабите дрънчаха празни ***,отвличания,рекет-ей,комунисти народът не е забравил,не се напъвайте да лъжете и манипулирате ,заради изборите.Ако този народ съвсем е оглупял-нека гласува за БСП. ГЕРБ е достойно и честно управление-полага усилия! България ще успее !!!
346
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за националните предатели от герб!
345
4
 
2
 
! Отговори
учител преди 11 години
В сайта Хизбула хвалили Станишев,но в България е предател,когото все повече намразваме. В Брюксел плюе правителството на България,изнася не верни информации-какво си мисли той,че неговото управление беше перфектно-колко стачки имаше,бабите дрънчаха празни ***,отвличания,рекет-ей,комунисти народът не е забравил,не се напъвайте да лъжете и манипулирате ,заради изборите.Ако този народ съвсем е оглупял-нека гласува за БСП. ГЕРБ е достойно и честно управление-полага усилия! България ще успее !!!
344
0
 
1
 
! Отговори
БАЛАМА преди 11 години
5.Третия съучастник като дете е бил набит от еврейче-следователно от тогава недолюбва евреите.6.преди три години тримата са били лошо обслужени на Бургаското летище и тогава единият от тях е казал на служител от летището,които пожела анонимност:"Ше виите вии кво ше ви се случи...."...РАЗПОЛАГАМЕ и с оше данни и при нужда можем да ги предоставим на всичките плямпачисрещу БОРБАТА с тероризма
343
0
 
0
 
! Отговори
БАЛАМА преди 11 години
Неопровержимите доказателства са:1.Камикадзето е бил болен от неизличима венерическа болест-следователно е искал да умре.2.Сдобил се е с тази болест при заснет полов акт с еврейка-следователно мрази еврейките.3.Организаторът на покушението му е бил заснет да пие бира в заведение,което НЕ се посещава от агенти на МУСАД-следователно щом не са МУСАД,значи е ХИЗБУЛА.4.Лелята на организатора е в отношения със зълвата на чистачката на офиса на братовчеда на бодигарда на висш служител на ХИзбула
342
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 450 Дина Станишева е с еврейско потекло та ако се наложи и той ще препосочи който трябва...
341
2
 
7
 
! Отговори
мъдрост преди 11 години
Това правителство е *** ми дойди ми. Нека да го отправим в забрава за винаги! На мен и децата ми войни не ни трябват,заради и без това проклетата Америка и нейната агресивна политика!
340
10
 
5
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
ЧеститаНоваКоалиция "РУСКА ТРОЙКА" (БСП/БКП + лъжеВМРО/Агент Каракачанов + лъженационалнаАтака/Руски агент Болен С. ) подкрепяна от: ТурскоДПС/Почетен Агент Сава, всички ЧестниЦигано-ромскиОрганизации. Командирът на ДСБ и началникът на розовите Кунева/Пръмова - стратегически резерви в сянка. Медийна подкрепа водена от ЧервеноТракторнаСтанция (позивни К2 и КЗ). Тиловологистична подкрепа ФСБ. Утвърдени лозунги: Какво лапане ще падне! Да живей Россия!!!! ДолуДолуДолуБокооо (предай нататък)
339
2
 
4
 
! Отговори
ДО УТОЧНИТЕЛ преди 11 години
АКО НЕ СИ РАЗГЛЕДАЛ ЦЕЛИЯ САЙТ ГО НАПРАВИ И ВИЖ КАК СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ Е ЦЪФНАЛ В САЙТА НА ХИЗБУЛА КЪДЕТО ГО ТАЧЪТ КАТО ГЕРОЙ И ТЕХЕН ЧОВЕК
338
4
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Чухме, че се напада лицетоС. Д. Сатанишев.Не нападайте др. Сатанишев. СерГей Дмитриевич генерично е наполовина руснак- наполовина "българин",защото баща му е българогласен (условно казано) И понеже има право на избор, в случая е приел да е руснак. С други думи СерГей Дмитриевич Сатанишев в никакъв случай не може да бъде наречен " предател на България". Просто той е руски патриот.Дай Боже да има повече такива самоотвержени български патриотитака, че:Да живее България!Смърт на ИслямоКомунизма
337
2
 
14
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
КАК БЪРЗО СМЕНИХА ТЕМАТА !ДНЕС ЗА БУДА -ТИКВАТА НЕ СЕ ГОВОРИ ВЪОБЩЕ!ТИПИЧНО ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ!ТИКВО СТАВАЙ И СИ ЗАМИНАВАЙ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИТЕ СИ ГЪЗОЛИСЦИ!
336
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин на Европа преди 11 години
Цинизъм, нали? ;-)))))))))))))))))))))))
335
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Официално: Да сразим "ислямския фундаментализъм и тероризъм".Неофициално: Да оставим "ислямския фундаментализъм и тероризъм" да се развива там, където ни е изгодно, за да го представим като ПОВОД за завладяване на нефтените му полета..."ЦИНИЗЪМ, нали?
334
4
 
16
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
ГЕРБ са *** на САЩ! Докога ще търпим отровните аерозоли на НАТО-вските самолети? Измряха десетки хиляди млади българи и никой не реагира! Поглеждайте всеки ден към небосвода и вижте Кемтрейлс-отровите! Всичко това ни убива! Докога ще търпим?
333
3
 
15
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
..Говори се, че дори "Хизбулла" е финансирана тайно от САЩ, само за да имат ПРОТИВНИК в Близкия Изток. Дори Хизбулла не знае, че е финансирана от САЩ. Целта е използване на първосигналните реакции на ислямския фундаментализъм, с цел - оправдаване на американски войни в Близкия Изток, с цел - завоюване на находища на органични горива... За поддържане на стандарта на живот на избирателите в Америка... :-)))))))))))))))))))))))) Елементарно, Уотсън...
332
2
 
9
 
! Отговори
Унгарец преди 11 години
Последните разкрития са че Будапеща е виновна!Заради това Боко бил агент Буда пък агент Пеща май е Цветелина Б.
331
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спите бе хора, пълно е с араби в центрове до границата ни с Турция, крадат, грабят, рушат, *** са направо ангелчета ....Как така ние ги приехме тук, на каква цена7plus7. net
330
5
 
7
 
! Отговори
талибански вой преди 11 години
''БСП, ''Атака'', ДПС и Синята коалиция скочиха срещу разкритията за атентата...''
329
6
 
12
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ГЕРБ - американски послушници.
328
4
 
13
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Този с псевдоним БУДА , бе извикан в Америка и инструктиран , че трябва да се трърди , че Хизбула е извършител ...е какво да очакваме повече от продажните послушници от ГЕРБ ?!