БСП с „обосновани предположения“ за зависимост на премиера

Употребихте КСНС, скочи левицата за Хизбула
Обновена: 8 фев 2013 12:16 | 8 фев 2013 12:16,
142
БСП с „обосновани предположения“ за зависимост на премиера
Ангел Найденов. Снимка: БСП

Консултативният съвет по национална сигурност  е употребен, за да се изкаже това становище за Хизбула, без да има достатъчно доказателства и без да е приключило разследването.

Това заяви червеният депутат Ангел Найденов в декларация от парламентарната трибуна.

За пореден ден левицата изказа своето възмущение от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов след заседанието на КСНС във вторник. Тогава МВР шефът обясни, че може да се направи ”обосновано предположение”, че военното крило на Хизбула стои зад атентата в Бургас.

Според Найденов КСНС е създал международна новина, която обаче е била предсказана и очаквана.

Найденов отново върна темата и на факта, че нито една политическа сила освен управляващите не е подкрепила посочването на Хизбула за отговорна за атентата.

Непостигането на съгласие не е изненада. Но когато от едната страна са само управляващите, а срещу тях са всички останали, има нещо смущаващо, категоричен бе Найденов.

Още по темата
Той за пореден път намекна, че зад това решение стои външен натиск. Каква е цената за това решение и отчита ли правителството рисковете за българските граждани, попита риторично Найденов.

"Да, ние сме част от антитерористичната коалиция, не трябва да се страхуваме да посочим виновните за ужасното нападение срещу невинни граждани на летището в Бургас", каза Найденов. Според него обаче всичко това не бива да е плод на политическа псевдокоректност и първосигнално послушание. 

Найденов отново обвини правителството в неуважение към парламента, а оттам и към българските граждани. Той припомни, че премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента да информира народните представители за позицията на правителството на заседанието на Съвета на ЕС в Брюксел по многогодишната финансова рамка.

"Свеждането на народното представителство до безлична маса от хора - механично гласуващи, е обезличаване на ценности, на вековни традиции и принципи. Резултатът ще се види на изборите и той няма да е в полза на днес управляващите", каза Найденов. 

В декларацията си депутатът припомни и скандала с досието на премиера Бойко Борисов, кръстено „Буда“.

Найденов перифразира думите на Цветанов и обясни, че може да се направи ”обосновани предположения” за зависимостта на българския премиер от определени кръгове.

Коалиция за България ще предложи да бъде създадена анкетна парламентарна комисия "за проучване на историята с агента Буда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички са зависими!Всички ходят на отчет и дават отчет пред господарите си отвъд океана,на Острова или в Близкият изток,или при комшиите.На ЕС направо се продаваме /или продадохме/.Нито имаме национално отговорни партии,нито национално отговорни правителства,нито национално отговорни политици,нито...нито...нито...
35
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От ден на ден хората изпитват все по нежни чувства към Боко и ГЕРБ !!Вече имаше няколко пожара в пиринско , въпрос на време е народа да излезе по улиците !!Водената политика от мутренската партия ГЕРБ тотално обезличи обикновения гражданин , мизерията и недоимъка са вече във всеки дом , всяко семейство !! Референдума проведен за АЕЦ Беляне ясно показва как ще гласува народа !!Долу ГЕРБ и гербаристите !!
34
7
 
2
 
! Отговори
maketo преди 11 години
пука ми на чорапите дали е хизбула или марсианците по важно е да има вино и чевермета па вие си гонете дяволо ако си немате работа
33
3
 
3
 
! Отговори
Златко преди 11 години
Авер, аз нали ти казах- че ако нещо ми се случи- има хора дето съм им дал да публикуват едни странички...
32
7
 
2
 
! Отговори
BUDA преди 11 години
AKO ISKATE DA JIVEETE DOBRE- GLASUVAYTE ZA ,,SDS,,
31
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЕТАТА КОЛОНА СПИНОЗНИ ПЕСОВЕ СЕ ОБАДИ. АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И РУМЕН ПЕТКОВ СА НАПИСАЛИ ТЕКСТА.
30
2
 
11
 
! Отговори
повече от ясно преди 11 години
Имаме сигурни доказателства за 23 годишна зависимост от Желание за Власт!!Имаме ясни доказателства от 23 години ,че постоянно едните пречат на другите ...Няма консенсус по особено важните за нацията въпроси!
29
2
 
9
 
! Отговори
tihomir преди 11 години
pravi mi vpe4etlenie, 4e dosta pensioneri imat kompiutar s internet. dosta seriozna podkrepa za BSP pod statiite za partiqta stoletnica...
28
12
 
12
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Личи си колко са отчаяни жалките ***, щом веднага скачат да защитават на всяка цена предполагаеми терористи, убили български гражданин! Това са АНТИБЪЛГАРИ!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 23 BUDA- A BELENE,DE
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен, доган, пръмова и костов ще докарат мафиотите пак на власт. ДС от много време ги подготвяше.
25
6
 
3
 
! Отговори
до 23 BUDA преди 11 години
Ти първо се научи да пишеш на Български и чак тогава ми давай акъл за кого да гласувам
24
12
 
18
 
! Отговори
Контра Действия преди 11 години
Явно БСП искат да изненадаме целия свят,като вместо да обвиним истинските терористи от Хизбула,да кажем,че атентата в Бургас е нещастен случай.Някакви китайски куфарни търговци са носили пиратки и от топлото време те са се възпламенили сами.
23
15
 
16
 
! Отговори
А Петров октопода преди 11 години
По зависими от комунистите няма!!! Зависими и от москва и от мафията и от дс и от дпс.
22
14
 
9
 
! Отговори
BUDA преди 11 години
AKO ISKATE DA JIVEETE DOBRE- SAMO ,,BSP,,
21
5
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
от централата на герб: Мило будистче, не караш по темата! А тя е за реакциите по атентата ,а не наближаващите избори!
20
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз който съм убеден антикомунист и антиционист ,този път мога да кажа едно голямо браво за адекватното и отговорно държавническо поведение на Станишев ,въпреки ,че е с еврейски корени, въпреки ,че произлиза от комунистическата номенклатура ,с реакцията си за необосновано и не доказано обвинение на ББ и Цветанов срещу Хизбула Станишев доказа ,че милее в пъти повече за България и мисли държавнически -той еврейна за разлика от шайката уж (българи)-мутрите милиционери от герб-гроб
19
10
 
15
 
! Отговори
Vankata преди 11 години
Имаме си БУДАГЕЙТ - сега вече окончателно стана ясно как един компромат, може да повлече външната политика на цяла страна в марионетна посока!!!Прав е бил онзи човек, когото вчера арестуваха!:)Оборeте ме, че натискът не дойде от Европол и по специално от британското разузнаване върху Буда, а ако е така, БСП и Израел са ни най-малкият проблем!:)
18
31
 
23
 
! Отговори
Герб преди 11 години
АЗ ОТНОВО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБНИКОГА БСПНИКОГА
17
23
 
17
 
! Отговори
Румен преди 11 години
А бе хора не разбрахте ли, че всичките простотии ги забъркаха още през 1987-88 година другарите от БКП , а тези от БСП -ето са им достойни продължители.