Не ме разследват от ОЛАФ, отсече Найденов

Министърът отрече, че го проверяват за злоупотреба с европари
Обновена: 12 фев 2013 10:49 | 12 фев 2013 09:42,
57
Не ме разследват от ОЛАФ, отсече Найденов
Снимка: архив, Булфото

Министърът на земеделието Мирослав Найденов опроверга твърденията, че е разследван от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) по сигнали за злоупотреба с пари от европейските фондове.

Информацията беше тиражирана днес от в. „Сега“, който се позовава на свой източник в Брюксел.

Според изданието става дума за 50 000 лв. за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter и други 50 000 лв. за публикуване на информация в интернет форуми в продължение на година.

Поръчките бяха обявени през 2011 г. и бяха спечелени от фирми на бивши земеделски пиарки. Вчера стана ясно, че земеделското министерство отново е обявила обществена поръчка за 50 хил. лева, за да се подобрят създадените вече страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter.

Вестник „Сега“ твърди , че сигналът е получен на 28 август в Брюксел и разследването е по нареждане лично от генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер.

Още по темата
Това абсолютно не отговаря на истината, заяви пред bTV Мирослав Найденов.

„Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 млрд. евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър на една държава, който отговаря за тези средства, е разследван“, каза още земеделският министър.

Той определи информацията като поредната поръчка срещу правителството. По думите тя се опровергава и от МВР, от АФКОС (българската служба за борба с измамите с еврофондове), и от ОЛАФ.

По думите му, когато се правят такива разследвания, те се извършват от компетентните власти на съответната държава-членка, в случая в България това е АФКОС.

„Аз разговарях късно снощи с ръководителката на АФКОС комисар Соня Клисарска, която и пред мен категорично отрече подобно твърдение. Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на Фонд „Земеделие” Калина Илиева”, отсече Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ОЛАФМирослав Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
ALQV преди 11 години
KOLKO Q MRAZQ TAQ SVINKQ NAYDENOV !!!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да започнем с Възродителен Процес , на съд в Хага и всички Партизани участвали в Проекта в затвора
46
0
 
12
 
! Отговори
Аляв преди 11 години
Само дето на сайта на ОЛАФ е казано-че в момента в България има екип, който проверява условята по тази и по предишната аналогична поръчка(и по-точно защо е нямало други кандидати за изпълнители).Т.е. не го разследват, а само го проверяват....хаха!
45
7
 
1
 
! Отговори
съсел гейтак ахаха преди 11 години
"Категорично ние правим това да насърчаваме нашите симпатизанти да пишат по форумите.При нас 40-50 човека работят активно в интернет форумите, но не им плащаме, защото не можем да си го позволим. Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев на конференцията "Дигиталният дневен ред и новите медии: Ролята на партиите и гражданското общество", организирана от IAB България."
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това дебело пеещо прасе от с.Паволче , Врачанско е типичният гербер-будалист:алчен , грозен , нагъл и силно вярващ в бог Тиква Буда!
43
8
 
3
 
! Отговори
БСП гласпудаватил преди 11 години
отивъм да си зема парата:dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2013/02/11/2001191_citat_na_denia_pri_nas_40-50_choveka_rabotiat_aktivno/
42
9
 
2
 
! Отговори
ДоПлатенитеДраскачи преди 11 години
Вие си знаете кои сте. Отвращавате ме. Ако шефовете ви от БСП си мислят че с ваште простотии ще променят общественото мнение значи са абсолютни ***. Все пак форумите не се четат от лесно манипулируеми и изкуфяли бабички и старци.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До optimistти си най-платеният тук! всички го знаят, герберастка мишко!
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов отрича да е разследван от ОЛАФA по-късно, пред следователя, упорито ще твърди, че изобщо не е бил министър, защото нищо не са му казвали.
39
8
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Разграничаването на платени и неплатени писачи е грешно смята пък Антон Кутев от БСП. По неговите думи определящо за коментиращите е тяхната мотивация, която може да бъде и нефинансова. Тук става дума за някаква форма на реклама - в този случай политическа. Имаме 40-50 човека, които работят активно във форумите и които са наши симпатизанти, членове. Да, ние си имаме някаква политика на мотивация към тях, като тя не е финансова, призна Кутев.
38
1
 
27
 
! Отговори
стефанова преди 11 години
Е как да му вярвам като вкара 20годишно ирландско месо без да му трепне окото! За пари еготов да прецака народа си винаги!
37
4
 
26
 
! Отговори
:о) преди 11 години
Гербчета, вЕрвате ли на Миро Фабержето :) Честен пич е, нали :) :) :)
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MIRO FEBERJETO ILI MIRO MARSHATA KAKTO I DAGO NARE4ETE TOI SI OSTAVA NAI GOLEMIQ *** SLED NQKOI PO VISHI OT NEGO .TA MIRO S NEGOVOTO 20 GOD MNESO TRQGNAL DAMI SE PRAVI AIDE MARSHO OSHTE 142 DENA I NQMA DA TE IMA
35
2
 
26
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 11 години
На тая брадавичеста *** - Миро мършата, много му порастна работата ... !!!
34
0
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Дали ще доживея ден в който бг политик ще има достатъчно чест и достойнство ?Омръзнаха ми ефтините им тарикатлъци!Предлагам да ги направим с бандерол - на 6 месеца - ако заслужава доверие продължава , ако не го е заслужил - конфискация на имотите и шут от политиката !Не може 4 години да грабят и после още 40 да им плащаме безобразията . Трябва да носят отговорност - като се нареждат да знаят че са отговорни за решенията си. само тук нещата са- ами той май крал - ми хубу и си продължават .,
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов направи подаръци по 1$ и много други простотии а за децата на България пак няма
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За децата наистина няма но хонорар от 2 000 000 за доган намерихте. 11 000 000 на масларова намерихте.. Милиардите на братко и батко пак не липстваха. Милиони за *** гласове не са проблем нали другарю.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЕ БОЙ И Е.АН ПРИЗНАВАТЛИ СЕ ТА И ТИ ДА СИ ПРИЗНАЕШ? И ВИЕ СТЕ КАТО ТРОЙНАТА ЛАМЯ ЧЕ И ПО ЗЛЕ. ВСЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ОТ СЕДЕНКИТЕ СТЕ СЕ СЪБРАЛИ У ПАРЛАМАТА ЗАТОВА Е.АХТЕ МАМАТА НА ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА И НАРОДА. АМА ДОКАТО ИМА *** НАРОД ЩЕ ИМА И СЕЛСКИ ТАРИКАТИ.
30
2
 
18
 
! Отговори
Нов Морал преди 11 години
За болните БЪЛГАРСКИ деца пари няма, но 50 000 лева за фейсбук страничка са се намерили. Браво, Калинки !!!
29
9
 
3
 
! Отговори
Сър-ГЕЙ преди 11 години
Нека го разследват миро но Р.Овч. да не пипат щото мафията ще отвърне подобаващо